Итно! Прашања за здравјето на бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.196
    Допаѓања:
    3.967
    И ние денес месец, цица и давам дохрана плус, знае на 3 или 4 дена да кака. Докторката рече дека е нормално со мајчино на 3 дена, а со дохрана до 10 дена да не е какано.

2. Eli-77777

Eli-77777 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2021
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    59
    Дохрана многу ретко му давам еве веќе 9дена е само на мајчино, си прди но не кака...

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.324
    Допаѓања:
    33.660
    10-14 дена е нормално да не кака. Пробај ти да пиеш јогурт, да јадеш овес пченични трици, суви сливи.
    Прави му масажа на мешето и чекај.

На Eli-77777 и tina2018 им се допаѓа ова.
  4. Alea123

Alea123 Активен член

Се зачлени на:
    9 декември 2021
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    6
    Majki zdravo malata e 7 meseci sakam da I dadam nekoj vitamin nekoj sirup za imunitet predlog??

5. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    5.675
    Зошто на бебе од 7м сирупи за имунитет , скрос непотребно е. А и нема нешто за под годинка. Доволно е д3 и омега да си прима

На lovely91 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.372
    Допаѓања:
    5.244
    Едино витамини.
    Јас од почеток давам бејби вит.

7. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.106
    Моето пие киндервитал ама бидејќи прележа ковид и примаше антибиотици му го дадоа. Иначе за имунитет ц витамин капки ни предложи докторката бидејќи во период на вадење на запчињата им паѓа имунитетот и често шмркаат со носињата

8. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Мајки здраво,
    Бебе ми е 3ипол месеци, од завчера и тече носето и како да поткашлува ама од грло ко да и смета нешто, вчера 3 пати искака проливче, денес правевме брисеви на нос и грлце и и ставам аква марис ама некое подобрување не гледам, дали имате искуство како да и помогнам,неможе ни да спие нервозна е ја чеша носето итн.
    Едит: исконтактирана е матичната таа ни даде аква марис и не прати за брисевите.

9. Viki2021

Viki2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2022
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    403
    Znam deka ne e za ovde no nekako naj aktivna mi e temava pa da prasam kade da gi prijavam ovie bolni umovi? Zarem i na forum kade shto majki spodeluvaat iskustva demnat manijaci?

Прикачени фајлови:

10. Bubi*2

Bubi*2 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2021
    Пораки:
    1.067
    Допаѓања:
    17.689
    Оххх да, и мене ми се случи ама на игнор ставив. Мислам дека има опција пријави на самиот одговор, само не знам како оди тоа. Некој ако имал искуство да каже.

11. An4e24

An4e24 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    1.589
    Isto i kaj mene

12. Eli-77777

Eli-77777 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2021
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    59
    Здраво мамички бебушот ми е еден месец и имаме затнато носе како да го исчистиме ...

13. Bubi*2

Bubi*2 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2021
    Пораки:
    1.067
    Допаѓања:
    17.689
    По две капки во ноздра синомарин капки насабајле и навечер. Ако има секретче после тоа ќе влечеш со пимпица. Тука имам читано и за главица кромид исецкана да се стави во близина на главчето каде што спие бебе. Ама искрено немам искуство со тоа. Исто да внимаваш во собата каде што спие да е доволно влажен воздухот. Зимно време нели е посув од топлото и затоа им се затнува носе.

На tina2018 и Eli-77777 им се допаѓа ова.
  14. ivanna955

ivanna955 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    60
    Posle 17 den od ragjanje ni se javija od klinika da odime na kontrola za tiroidna zlezna kaj bebenceto bidejki ke ispustile so visoki vrednosti, rodeno so pomala kilaza 2520. Rezultatite bea 17 sto gi smetaat za visoki no dovolno za terapija i ni rekoa za 2 nedeli povtorno da se javime za kontrola dokolku ostanat istite vrednosti ili budat pokaceni ke odime so terapija. Molam za iskustvo premnogu sum isplasena

15. еурокрем

еурокрем Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2015
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    389
    Мајки тие што имавте ковид дали бебушките прифатија од вас и како поминавте?

16. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.708
    Допаѓања:
    40.082
    Мојата не прифати, имаше 3 недели

17. Alea123

Alea123 Активен член

Се зачлени на:
    9 декември 2021
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    6
    Dobrovecer majki malata e 7 ipol mesec kako noseto da I tece I plus mi potkasla

18. Anculce

Anculce Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2021
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    91
    Zdravo majki bebusot ima 20 dena mi davam moe molzeno mlekce ii nadohnaduvam so ad Novalac 1 e sega prasanjeto mi e dali mozi da fati zapek dali davate vodicka prevriena edno lajce posle obrok ili ne ?? Ona si odese redovno ete denes ne mozi da se pokaka napnuva ima gasovi ama ne mozi da se pokaka sto mozam da i dadam za da se pokaka pozdrav

19. Bubi*2

Bubi*2 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2021
    Пораки:
    1.067
    Допаѓања:
    17.689
    И нас ни се случувало истото ама не сум давала вода. Масажа на мешето, со ноџињата вежбички накај мешето. Можеш ти да јадеш храна што може да му помогне преку млекото. Јогурт, житарки, сливи.. Не е страшно да не е искакано и до 10 дена

20. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    4.201
    Бебе има 5 месеци, денес шетавме подолго надвор и го фатило изгледа сонцето бааги иначе не беше воопшто јако и жешко. Црвено е ептен во обравчињата, да мачкам ли нешто или да оставам така?
    Се мислам дали утре да се јавам и кај матичниот ама ваљда не е толку сериозно :wasntme: