Mackaj nekoe kremce,mozes toa so faktor sto ti e ako imas ako ne toa na lice sto stavas. Ke projde valjda nema plikovi za doktor da baras
Of lele aj so lesno...sinomarin drugo ne mi teknuva ama ako tece vleci mrsulite toa najefikasno e,kapki za zatnat obicno
И ставам аквамарис спреј, и влечам ама ептен тече.. вероватно у склоп на болеста е.. среќа цица па се надевам полесно ќе помине, нема многу сипаници, ама јас сум катастрофа. Детски болести на стари години многу тешко се поминуваат.
Zdravo devojki dali na nekoja vi se ima sluceno na primer vasiot bebus dodeka spie da pocnuva da se plasi vo sonot da placiii aa spie ve molam za odgovor mojata kerkicka eve vejke ovie poslednite 3ri dena taka pravi dodeka spie iii kako da se plasi i pocnuva da placiii i ke podripni malce
Син ми има 2 год и 2 месеци. Нема примено ниедна вакцина освен тие во болница. Имавме некои проблеми. Сега сакам да почнам. Дали може некој што бил во ваква ситуација да ми каже кои вакцини ќе треба да ги прими оти повеќето се промашени.
Дали ви качуваале тт и имале дијареа од растење на заби? Мојава неколку дена е со течна столица ама вчера беше врв. На секој саат менев памперс. И качи тт над 39. Во петокот, неделата и вчера испитувавме кс, се е мирно и во граници, црп исто мирно. Гледам ново запче има. Не знам на што да ја препишам тт освен на заби. Да беше вирус ќе покажеше на кс. Вчера инфузија прими, ептен се исцеди.
И ние еве вадиме заби, два од еднаш и има потечна столица веќе неколку дена. И давам само почесто водичка и чајче. За тт знам дека може да качи, ама млака да е, над 39 е силна реакција, не сум сигурна од заб да е…
Не знам ни јас. Да има нешто ќе покажеше до сега, ама ние 3 пати испитуваме кс и се е во граница, леукоцити и се 6 на сите 3 кс. На 2 различни места е испитана крвта.
Јас малиот почнав да го вакцинирам на 16 месеци од оправдани причини. Ќе си одите по ред со сите освен рота и колку што ми кажаа превенар после 2 година се прима само една доза. Друго на пријателка што и кажаа е дека ревакцината што е на 18 месеци дека треба најдоцна до 5 години да се прими, а таа е 12 месеци после 3 доза (6 валентната мислам беше таа) ама ако почнете сега таман ќе фатите и таа. Мислам дека имате хекса, пента, хекса , ммр, превенар и ревакцина пента 12 месеци после хекса 3тата.
Zdravo majki, dali nekoja ima slicno iskustvo? Na 2 pati imam primeteno bebeto kako da mu skoka teloto neznam kako da opisam (kako da ika). Premnogu sum zagrizena i dadov da cica vo momentot, mislev da ne e isplasena ama ne sakase duri ne prekina... Nekoj da ne ima slicno iskustvo? jas sekako ke razgovaram so pedijatar ama denes e vekje kasno. Inace za 7m bebe se raboti
Мајки од понеделникот јас, мм, и постариот син бевме со симптоми на ковид. Бебе супер се држеше до сега. Сега качи 39 тт. Дадов Далерон и го расоблеков. Два пати се подзакашла. Среќа не одбива цицање. Дали да пратам до сабајле или да фаќам уште сега патот за Козле?
Nemas zaso da fakas patot. Prati go davaj za tt,vitamini c i babyvit i toa e toa. Ne mora kozle ako se zacesti kaslanjeto kaj maticen odete. Bez gajle ke pomine