На девер ми детето има коксаки, денес му се појавил осип. Со малата одат во иста група во градинка. Ако случајно и мојата се заразила за колку време да очекувам симптоми?
Дали цица бебето,и да не ти се разранети брадавиците? Мојот во болница додека бевме ми ги разрани и на два пати имаше повратено така како со крв од што цицал.Се мачкав ланолин,почна убаво да фаќа па не ни се повтори више.Ама секако консултирај се со педијатар.Таму прашав дали има штета ако цица така,педијатарот ми рече нема штета по бебето туку ако сакам додека ми заздрават да го дохрануваат таму.Не прифатив,штом нема штета по него реков јас ќе потроам болка некој ден нека си цица.
Na doenje sme, me interesira kakvi paki za stomace davate za grcevi, koga bebus e na doenje ? Pedijatarot mi predlozi infacalm oil, dali nekoj ste gi koristele ?
Isto sakav da prasam dali ima mesto za.griza na doenje sme, mn pati znae da mi povrati mleko, dali e vo red , mozebi e prenadoeno,imas mesto za.griza ili normanlo e ?
Јас ги давав на малата, презадоволна сум од нив само они и ги смирија грчевите, ги давав еднаш наутро 10 капки и уште еднаш навечер исто 10 капки
Нормално е, мојата е многу лакомс 4 месеци сме и деуште знае да бљуцне мада не толку често како првиот месец-два
Најголема грешка што ја правев во почетокот е што го пресоблекував после доење и му се враќаше назад цело млеко. Сега го пресоблекувам или пред доење/јадење или барем пола саат, саат после јадење. Исто и кога не го кренам да си ждригне повраќа, или ако го нишкам. После доење не повраќа ако е исправен во раце и не го тресам многу.
Majki moze ne e za tuka imam Nova pumpa za odmolzuvanje samo ednas e koristena ja prodavam na loreli e
Болно е, настинато, нема тт ама омалксано е. Дали се става чепче за да му олесни или само тт ако има? Осум месеци има. Го избањав, шетавме на свеж воздух, на сонце, друго нз што? Очите му се насолзени, се познава и на лик болно дека е.
Само температура се става чепче. Во спротивно ќе му се спушти многу телесната температура и ќе влезе во хипотермија.
Далеронот е и за болка,сум дала при пробивање на заб, кога си ја изгоре раката... можеш да дадеш иако нема тт. За чепче не знам
Може да го боли уше а да нема тт? Покасно имаме термин на педијатар Плаче и не сака да цица па мислам ушето дека е
Може ,кај моето сите 4 воспаленија на уво биле без температура. Од уво најчесто е ненадејно плачење ,не постојано,неколку пати во ден.