А други симптоми на воспаление на уво кои се? Мојава пред 2 ноќи плачеше пред заспивање и ноќеска се будеше плачејќи на секој саат, а дента имаше тт38. Јас мислев од забите е, а на уво не ми ни текна, сега ме замисливте.
Па дават кај нас уште од раѓање.До сега само со силни антибиотици и се средувало воспалението како панцеф и лекоклер ,со останатите веднаш и се враќа.Во комбинација со капки. @forumce прво воспаление се извадивме од памет што е плачеше неутешно ,и после почна да чеша уши . Знаеше и да каже дека ја боли во уста а уши биле. Ама штом веќе не ти плаче не биле уши .
Моите не можат да цицаат, по тоа прво познавам, само што ќе почне да цица плаче, ги фаќа тегне ушите ама тоа и од заби може нели, и какаат течно малку како проливче по неколку пати во денот.
Ајде мајки за совет ако може. Малата ми е 10 и пол медеци, пред 3 недели се нафрли со мозолчиња на пеленска регија, некои и пукнаја(малку крв имаше) на матичен ми рекоја од храна е, да не давам малини и вишни некое време, и маст ставав со кортико. 2 дена и се смири и еве денес пак, а јади најосновни овошја и зеленчук, се миеме на секое менување пелена, немам ум од што може вака. Преге и со вода ја миев почна да плаче, изгледа ја болеше. Можно е од пелените да и е? Користам sleepy моментално
Pa ako vekw ne e hrana ili toa ili vlazni...ama ete vikas se miete. Neso prasok omeksivac da ne si menjala?
Може да е од пелените само ако си сменала нови. Или од алергија на храна, храна со повеќе пестициди, цитрусно овошје, киви. Пробај со Судокрем треба да се смири и одмивање само со вода.
Слипи ако не се лажам имаа нешто млечно во составот. Така ми остана во сеќавање. Да не е од тоа можеби ако не е од храна?
Zdravo majki, od snoti pa do sabajlevo ima zatnato nose, vcera nemashe nisto bebushi, mesec i pol e, koga e dojam se oseca nemoze da dise slobodno a doma sme ne sme izlezeni nikade .... Sto mozam da dadam da i olesni i vo spoenje ne e rat od noseto ?
Или навлажнувач или проветрувај почесто..и ние сме на клима немаме навлажнувач ама често проветрувам и ок е.
Здраво мајки, бебето има еден месец и кога пие од шише или кога го навалувам на стомак му помодрува делот околу устата, исто и кога ептен ќе се расплаче и потоа се повлекува модрилото. Матичната рече дека нема ништо на слушалка срцето е ок, но ако не се повлече по некое време ќе не прати на подетални прегледи. Дали некој има слично искуство?
Мои блиски имаа искуство, ама ги направија потребните испитувања и испадна дека е се во ред. Ехо на срце правеа, а за друго не знам