Кое спрејче да му го ставам му тече носето го чистам ама никако да попушти еве го се нервира неможе да заспие а прееска му го чистев 10месеци е скоро
Aqua Maris baby Ако физиолошки не помага, вакво ставам подлабоко прска. За кратко влечам пак, и пак на чисто прскам. И лицето со млака вода и го мијам и протекува носето.
Фала ви мајки Го легнав на едно тенко перниче поцица и заспа почекав дљ се успие и му го тргнав си спие
Мајки нормално ли е новороденче женско да е поцрвено во пеленскиот дел и отечено? Така не пуштија од болница ставам и павловичева и судокрем но пак е црвенка, или да сменам пелени?
Ne e normalno trebalo da vikazat zaso e taka crveno. Smeni peleni i ne pavloviceva zemi krema so cink, weleda na primer
Цел ама изразито кај усните, во ремедика ми рекоа нормално било да ставам крема со цинк ама не ми изгледа да е нормално ова
Кај нас и на цимерката и беше малку црвено, ама искрено кога видов дека ги бришеа со марамици од 20 ден од Кам не ме ни чуди
Дали некоја мајка го носела детето на очно? Како да му е криво едното око. Дури сега го приметувам, не знам дали да барам упат.
Исто приметив и кај моето бебе скоро 8 месеци ќе правиме педијатар ми рече до 1 година нормално било после тоа ако не се среди се оди на очно
Zdravo majki lara e 8 ipol meseci 3 dena ima twmperatura ja odnesov na lekar vikaat usite nz kako nz so nema stabile doktor posle ni rekoa zabite se moze od toa temperatura da mi kaxuva vase mislenje
Мајка 3 дена температура не е од ништо, а сигурно не од заби. Носи бебе на второ мислење, нека го прегледаат убаво. Можи е од увцињата, ама и тоа треба да се третира некако. Ти кажаа барем дека парацетамол се дава не повеќе од 3 дена?
Vaka sega znaci ne davam kako prvo ni paracetamol ne sum davala nikogas vtoro inwkcii so antibioti I 5 doktori go vidoa site 5 razlicno kazuvaat neznam na kogo da se naslonam