Majki malata go fakja dwsnoto uvce i go vlece na napred i na strana a ne place pritoa. Ne veruvam da ja boli ama kojznae, dali e vo prasanje deka si go otkrila kako nesto novo i intetesno i e deka mekicko toplicko ili ima nekoj problem 5 meseci e inaku
Итно ако може совет што да правам, ќерката (скоро 3 год.) качи температура висока од пред некој час и на челото и се појавија неколку точки како крвави, претпоставувам од температурата ама првпат вакво нешто се појавува. И поврати 2 пати, се што испи поврати. Сега давам електролити, ставив чепче, и дадов лижавче за грлото оти и е црвено и се жали дека ја боли, ама целата се тресе како да и игра телото и ептен е омалаксана. Претходно ја избањав ама не спушти тт, прилично е висока околу 39. Дали да ја носам во брза помош сега, или да следам и да издржиме до утре? Што друго да направам? Избезумена сум. Сама сум дома со неа и со бебе 9 месеца, а и јас сум настината веќе 2 дена па претпоставувам некој вирус е. Спојлер: Фото
Носи ја во итната, најверојатно инфузија ќе ѝ приклучат. Ако имаш кој да го причува помалото, остави го на чување.
Majki 5m sme. Tocno na 4m se svrte od grb na stomak i samo uste 2-3 pati posle toa i tolku...od togas cel mesec se nema svrteno, ako ja podbutnam ke se svrti no levoto race ke i ostane pod nea i pocnuva da kenka...dali e normalno shto ne se vrti poveke iako znae ili ne e bas normalno i moram da ja vrtam i da i pomagam non stop? Blagodaram!
Дали некоја имала слично искуство. Бебето ми е 10 дена, од вчера има чудно црвенило под пазуви па надолу на внатрешен дел на рачиња и на градите без стомак. На доење е, користам мустела за капење и бебешки персил за перење. Не ми изгледа на атопичен дерматит, зошто кожата е мазна, без брунки, нема нерамнини.
Mojata vaka se ,, ishara,, cela koga zemav da ja izbanjam so frotirsko rakavice. Taka ja banjaa vo bolnica koga ne pustija i taka gledav videa na youtube koga sakav sama da ja banjam i ja napraviv lom crvena ni pomina od lipikar mleko za telo na La roche posay...kaj vas ako ne e od banjanje mozebi e nekoja alergija od alistencata ili od potopla voda ili nesto da ne go ima polazeno kako pajace ili nekoe bubace, neznam ete jas taka razmisluvam ama moze se da e. Prasajte pedijatar sepak
Здраво, живо да е мама. На прв поглед мене ми личи на ишараност од претоплување. Да не ти е многу на облечено бебче или пак во собата е многу висока тт. Штом нема бубулички не би требало да е од детергентот за перење ама ако се сомневаш во тоа користи многу малку (ако ставаш едно капаче, сега ставај половина) и обавезно дупло плавење и пеглање на алиштенцата за дезинфекција. А за козметиката ако те мисли има во "Детска козметика" темата постови на Био девојка како и со што да се третира бебешката кожа при бањање.
Се повлекува или е постојано вака? Премало е однеси го на педијатар.И смени ја мустелата преагресивна е и на многу бебиња праве проблем.
Здраво мајки, ќерка ми е 14м, минатиот понеделник ја фати стомачен вирус, пролив и повраќање во млазови се до средата поручек, од тогаш е супер, ниту пролив ниту повраќање ниту температура. Вечерва за заспивање и дадов млеко, пие Аптамил 3, испи 80мл и веднаш како го извади шишето од устата го поврати цело млеко. Дали можеби и се гади од млекото или сеуште и е надразнето желудничето па така и реагира? Утре ќе ја носам и на педијатар да видиме и матичната што ќе каже. Ако има некоја слично искуство би ми било олеснување.
Се повлече од гради после некој час, на рацете има сеуште. Се консултирав со педијатар ми препорача купка со камилица.