Da jas samo probiotik i vitamin d davam drugo ne, prasav i mi rece kakvo omega 3 i zosto? Vidi mi vika na kutijata od mlekoto ima dovolna kolicina na omega nema zoato da davas dopolnitelno i jas ne davam
моја бебка 13 месеци, имаше секрет во носето обичен прозирен ама густ, го исфрли сама со капки или со пумпа вадевме, од вчера почна да кашла да и се слева во грлцето, но во носето нема ништо, кашлаше цел саат одкако заспа и после спиеше мирно, сабајле пак исто, инхалации не прифаќа, не знам дали да земам сируп и каков? да напоменам, горе има рапаво излегува/пробива едницата п.с пишав и во тема деца
Мајки што може да биде два месеци бебе плаче му се јаде а повраќа после секое цицање и пак гладно а не е омалаксано да дава знаци на болно. Од што може да повраќа??
Na majcino mleko e ili na ad? Kolku vreme taka povrakja? Posle kolku vreme od jadenjeto? Celi mlazovi, pogusto, poretko, kako?
Најверојатно се прејадува. Не секое плачење значи дека е бебе гладно. Може плаче од грчеви, може плаче за спиење... Тие најчесто за било што од тоа се смируваат на града па затоа можеби мислиш дека е гладно.
Nema sto da dades moze e virusce nekoe od zab. Imas sinomarin sprejce za polesno da se iscisti nosot ne se inhalacii neophodni. Kasla od grlo ili od pluka? Koa zaspivaat im se opusta grloto i se sleva sekretot pa zatoa se zakasluva,ako e samo togas nemas gajle
Повраќавме така и ние. Моја беба е многу лакома. Постојано на цицка. Јас заклучив дека кај нас стануваше збор за рефлукс. Исто, некогаш веднаш не сварено млеко а некогаш и со парталчиња. Совет тогаш од матичната добивме да цица на 3 часа, не на помалку (ама кај нас тоа беше тешко, цицаше на 2 часа), да спие на подигнат душек и после подој да е барем половина час исправен и да ждригне. Кај нас и ден денес знае да се случи иако сме 8 месеци. Ако го држиме во раце и го стиснеме бар малку кај желудничето. На два месеци има плус и скок мислам.
Gazeto na bebe epten e zacrveneto...imase prolivce malce i vo gradinka kojznae so sto ja brisat. Stavam weleda, ama nesto drugo pobrzo sto deluva?
Малото ми качи температура 38.4 после промена 6валентна вакцина и не можам никаде да го најдам упатството од Далеронот. Ве молам некој да го сликне или да пише коллубсе дава на 2ипол месечно бебе 5.5 кг. Фала ви
Има ли некој стомачен вирус да кружи? Изгоре од температура, цело време 39.4. Давам сируп/чепче после 6 часа пак 39.4. 2 пати имаше пролив и 2 пати поврати. Цица нормално ама почесто и давам зошо не сака ништо да пие. Крвна слика правевме црп и е 41.7 . И уште нешто, како давате провен прашочиња на бебе?