Итно! Прашања за здравјето на бебињата

Discussion in 'Бебе' started by RainBow, Dec 29, 2018.

1. Jana06

Jana06 Форумски идол

Има и тоа најверојатно е рота. Да не те плашам ама знам бебиња што периодов се исцедија од повраќање и пролив, температури и тоа со денови. Обавезно многу течности и консултации со доктор. Земи Линекс бејби дропс, тврда храна, електролити и сериозно многу течности. Со лесно :hug:

2. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Среќа во несреќа е што нема често ни пролив ни повраќање. Денес само 2 пати поврати и 3 пати какаше течно жолто лигаво. Само со температура изгоре. На 6 часа ко ќе помине дејство на сирупот крева од 38 до 39.4 :(. Многу е жална :( фала мама се надевам брзо ќе помине :hug:

3. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Prolife probiotik da probas...moeto imase nedela i kusur potecna stolica od ova pocna da se sreduva....elektroliti obavezno poso nema da gi saka u kasa stavaj i

kostovaivana likes this.
  4. Jana06

Jana06 Форумски идол

Добро е, може полесно го поминува. Нас дома сите не фати освен малиот за среќа, а само една доза рота прими (ако воопшто беше рота ама знам дека кружи во моментов). И да, многу бевме малаксани, со страшни болки во грбот и стомакот. Ќе помине за брзо, силна девојка е :hug:

kostovaivana likes this.
  5. kostovaivana

Електролити хидратон и земав тие као највкусни биле и колку толку подпивнува. А моментално ич не јаде храна нема апетит, само цица. За пробиотик пошо дефинитивно прашочињата нема шанси како да и дадам се плука, докторката ми кажа да давам биогаја и диастоп и тоа и тоа. Вчера во систина бевме на преглед и тоа е. Стомачен. Пробиотик, електролити и за температура. Оф ајде нека поминува, ептен е жална ;(

6. Noranora

Noranora Истакнат член

Мајки добро утро.
    Бебана ми се исфрла како црвени флеки на меше и маалку на грбче. Прашок не сум и мењала ниту била на нешто изложена, карфиол прв пат проба вчера ама беше ок после 24 часа да пројави алергија не ми се верува и само на меше, намачкав со судокрем ама не знам што да правам пробав да слукам тел не ми вади најсјајно како црвени флеки се раштракани по меше. Совет искуство? Последно синојка пиеше ад пред да легне освен карфиолот ништо ново нема ниту се понаша нешто не својствено за скок

7. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Да не е претоплена мама? Пробај облечи ја малку потенко, ако е од тоа ќе се повлечи црвенилото.

8. Noranora

Noranora Истакнат член

Само по бофиче на долги беше долни пижамки(такви не дебели) и чорапчиња не ми се верува да е претоплена башка нон стоп се открива цела ноќ тоа правиме климата беше на 22 сабајле маж ми ја ставил на 24

9. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Од кога пие ад?

10. Noranora

Noranora Истакнат член

Од две недели и нешто ситно

11. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Прво тоа ми падна на памет, те читав дека од скоро даваш, па да не е реакција на тоа

12. Noranora

Noranora Истакнат член

Помислив и јас искрено на тоа затоа и го спомнав, ама после две недели да појави не знам, прашан е педијатарот па ќе видиме што понатака. Фала ти у секој случај

unearthlysarah likes this.
  13. LucyLu

LucyLu Популарен член

И мојата не закасни да го закачи стомачниот Иста песна сме и ние. Вчера со пролајф и оризова вода и прстана проливчето. Се секирам што ич несака да јаде а и доближам нешто се мршти Знам не и е добро ама се мислам дека мора и нешто да касне.

kostovaivana likes this.
  14. tweety123

tweety123 Истакнат член

Мајки нормално ли е да трае покачена температура веќе 3 ден е денес од примена вакцина? Два ипол месеца е малото и завчера прими вакцина. Дадов 2 пати далерон кога крена до 38.4. Еве цел ден е со 37.7,8 и сега пак во 38 отиде...Др вика нормално е но сепак акп не спушти до утре да одиме за крвна слика. Имал ли некој слично искуство ?

15. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Мора да спушти до утре. Туширај, расоблечи го. Лепенки ставаш ли му? И моето првиот пат кога се вакцинираше качи висока темп, го држеше три дена, и самата се повлече.

16. kostovaivana

Иста е. Да не види храна |(. Со електролитите се мачиме да пие. Еве за цел ден ни 10мл нема испиено |(. Среќа барем цица па знам не е гладна.

17. Ednostaven

Ednostaven Истакнат член

Мајки кажувајте лек за кашлица кај 10 м бебе. Почна од пред три недели, педијатар ни даде инхибиции со декса и некои капки за нос. Само што ги прекинавме пак почна да корне гради. Од Козле на антибиотик Панцеф, иако к.с. е сосема во ред, ЦРП 2. На плуќа е чист. Најден на брис H. Influenze во нос, педијатарот вика не кашла од неа, сме ја средиле со капките. Детето ми кашла по цела вечер и суво и продуктивно, не сме спиени со денови

18. Bupalu

Bupalu Истакнат член

Дали може да му се чисти носето на бебе старо 3 недели? И со што.. нешто почна да ми крчи повремено со носето

19. tina2018

tina2018 Популарен член

Со марисол капки за нос и аспиратор за нос.

Bupalu likes this.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Алергија? ЦРП не е за антибиотик.

Ednostaven likes this.