Синко е поголем, има кашлица после спиење , влажна веќе месец дена го држи . Брисеви чисти, кс во ред. Друго нема . На гради чист. Грло во ред. Матичната го стави на назонекс спреј а алергија 2 месеца, сируп за кашлицата и сируп за алергија. Неколку дена е вака и има мин.подобрување Ако продолжи ќе видиме, можете и пнеумослајд да направите и алергии. Мене ова ми е следно
Нас ни беше кажано на педијатар да ставаме капки само ако е затнато скроз носето и не можи да диши. Од капки Синомарин рече дека се најдобри за толкаво бебе. За аспиратор е мало.
Здраво, На формула + доење сме, веќе неколку дена после доење му се јавува црвенило околу устата и ситни брумчиња, додека од формулата ништо, а го бришам со памук после јадење исто и градата , инаку сме скоро 3 месеци, дали некој имал вакво искуство
Здраво. Ве молам да ми дадете препорака за детски невролог. И доколку некоја мајка има искуство со бебе кое во плачење го задржува здивот, поточно не вдишува подолго време, ја молам да ми пише што преземала за истото. Дали невролог или можеби треба друг лекар да го прегледа бебето- психолог ли ќе е или што, навистина не знам. Ви благодарам
Zdravo majki malata napravi 2va meseci i ocinata mu solzat mu se pravat gurelcina, samo mu tecat solzina i vantre vo ocinata ima kako nekoja mrezicka i so trepkanjeto mu izlegva na krajot kako zolto sto treba da prevzemam
Исти сме, веќе 8 ми месец сме. Се појави солзење на едното окце на 2 месеца. Само масажа и чистење со стерилна газа и физиолошки раствор од надвор кон внатре на окото. Каналот е тесен и затнат. Прашан е и очен лекар, до година не може ништо да се третира освен горе пишаното. После годинка ако не се среди на очно би му го чистеле каналот.
Ништо страшно, нема зашто да се плашиш. Ако е инфекција некоја ќе ви дадат соодветни капки па ќе третирате. Ќе знаеш за што точно станува збор со брисот.
Кај внук ми беше слична ситуација, покажа некоја бактерија на брис и плус затнато каналче. Го третираа со антибиотски капки и масажа за да се отвори каналчето. За неколку дена се среди се.
Кај моето на еден месец му се правеше така на едното окце и докторот ни препиша капки Тобрекс и за 4-5 дена се среди окцето
Кога се породив, 0 дена старо, дур бев во болница и ставаа тобрекс капки, рекоа имала секрет кога се родила. За тоа е медицината да помага, не се плаши ќе ти дадат соодветна терапија.
Кој е најефикасен спреј/капки за затнат нос? Физиолошки раствор користам ама не му помага. Настинат е само, нема ништо бактерија, прозирни мрсули има, како вода. Има 11 месеци.
јас го користам аква марисот за бебенца што е зошто најубаво се аплицира, чисти редовно за некој ден ќе му мине
Denes bevme ni zedoja bris rezultatite duri ponedelnik, inace mi rece za sega nikakvi kapki poso nema ni crvenilo ni otok fala bogu ke cekame da stignat rezultatite, a vo megjuvremeda i pravam masazaa i so sterilna gaza i kamilica. E sega prasanjeto mi e bidejki taa sterilna gaza so ja zedov IRIDIUM se vika dali mozi da ja natopam vo kamilica i da i gi brisam ocinata poso i samata gaza e vodena ima nekoi maslenca i dr rab
Не знам кој ви препорачал камилица да ставате. Не се става камилица во очи, тоа се застарени методи. А самите гази иридиум ако ви ги препорачале да ги земете се користат само тие. Без ништо друго. Ако користите обична стерилна газа тогаш користете физиолошки раствор.