Да да, тие се спремни гази само за таа намена. Масираш и пребришуваш, ништо друго не ставаш. Една газа за едно окце. Бришеш од надворешниот агол кон внатрешниот кај носето.
Здраво мамички за недела полниме 3месеци носето го чистиме секој ден со спрејче и пумпица е сега бебушот ми повраќа како млекце со мрсули како шлајм а вчера додека цицаше и низ носето врати млекце дали што цица лакомо можеби е прејадено па тоа што му е повеќе го враќа.Прашање ми е дали е тоа нормално секој совет добредојден ☺️
Нормално е, кога ќе му се зајакни мускулот на горниот дел од желудничето, нема да повраќа. А зошто чистиш носе секој ден со спреј и пумпица?
Докторот ми рече бидејќи било лакомо бебчето цица повеќе а потоа го враќа тоа што му е повеќе , а и ми предложи novalac ar да давам еден оброк, носето го чистиме бидејќи има мрсулчиња па да диши поубаво го чистиме еднаш на ден...
Мајки синче е 10+++ и денес приметив како има бледа линија од гениталиите кон пупакот, како линеа негра. Дали на некое исто му се појавила ваква линија. Ќе се консултирам и со педијатарот но бидејќи сум исплашена сакам и ваши мислења
Majki 5 ipol meseci sme, na levoto race od vnatre pod srednoto prste na samata dlanka sega primetiv malo tvrdo topce, kako koska, kako rskavce neznam kako da kazam ama bas taka kako koska tvrda izrasnata...se zagriziv, na drugoto race nema, kaj da ja odnesam? Dali nekoj ima iskustvo so nesto vakvo?
Мајки ние сме 5++ и денес поточно сега и искочи ова, нова намирница не сум дала подледно пред да искочи ова непосредно пиеше ад има и под брадата. Позади на грбот и по нозете нема ништо. И пипав на педијатарката не знам дали да ја носам одма на лекар она е вака нормална моту плаче ниту ништо.
На ќерка ми лицето и е вакво, суво и рапаво, ја мачкав со ла роше не помина, веледа лиљаковото ама пак е исто. Што можам да пробам друго?
Однеси ја на дерматолог. Кожните болести се многу тешки за дијагностицирање, некогаш од доктор, а не пак од лаик. И не мачкај ништо, без консултација со доктор. Кожата е најголемиот апсорбент на телото. Се' што мачкаш, ти оди во крвта.
Blue cap od zegin mene ako me poslusate, od nekolku mackanja ke i pomine, ako imaat testeri krema neka vi dadat nekolku nemora da kupuvate ama kremata si gi vredi site paricki!!! Za atopicen dermatit, psorijaza, suva kozha.... bez kortiko i moze od 0+
Не мачкав без консултација , педијатар ми го даде ла роше, тој вика не е ништо од ладно и од што ја гушкаме. А веледата е нормален крем за лице за бебиња. Иначе фала, ако не и помине ќе ја носам
ова ти е што сте ја држеле. Го држеше некој бебчето на тие места пред да се појави? Го бањавте игравте? Некој го држел малку посилно ништо стршано секако
Јас Ја играв ја смеев ама ич не ми текна дека може да е од тоа пошто пројде пола саат пред да искочи ова од кога се игравме Сега нема ништо односно и вчера бргу и се смири можда и јас испаничив пошто ми е страв од тие алергии