Да да . Син ми е многу бел и исто а го фатиш вакви му се правеа затоа знам За алергии чувај си шише летизен не дека сум го употребила без доктор ама ми чува страв дома иста сум и јас.
Мамички бебе е 2++ и сме на доење плус АД сабајле и вечер Пред пола саат поради неиздржлива забоболка бев на забар и примав помалку од пола анестезија и ми стави лек Докторот ми рече за пола саат може да дојам ама мене не ми е за верување Секое искуство е добредојдено Дали да дојам или денес да давам АД
Zdravo majki povtorno jas .. Za malata za ocinata so imase gurelcina i so i tecat solzicki mu zedoja bris od ocinata i rezultatot izleze negativen nekoe mislenje od vas utre odime kaj maticnata da vidime so ke ni recat, dusata me boli koga ja gledam takva vo ocinata
Не е страшно за самото бебе. Нас ни делува страшно. Иста сум. Ама нема решение поинакво до 1 година ако не се среди. Прашан и очен специјалист.
Nashata koga se rodi bese taka na ednoto okce moze mesec i kusur...stavavme tobrex pa malku pomina, prekinavme i pak isto...pa stavivme edna druga antibiotska pojaka mast i pak isto namali ama pak prodolzi, cistevme so maramcinja edni 12 evra bea 10 maramici i neznam kolku kutii potrosivme...zivci iskinav, na kraj pocnav da masiram kaj kanalceto izgledajte video na youtube ili prasajte doktor i od nigde nikade se sredi i eve 6mesexi e fala bogu ne se povtori.
Мислам на фризи дерм имаше некое кремче или на друга фирма беше за модрици вака удрено. Во аптека да прашаш најдобро. А од домашниве лекови маргарин Кристал многу ефикасно ама да мачкаш одма , оно може и сега да има ефект пробај . Проодевте вие нели , и моето е падавици од кога прооде од колена надоле нема чисто , сет е модринки Пред 3 дена од маса се поткачи уште има линија на образ За неколку дена ќе помине
Мачето несакајќи го изгреба бебе, бевме на ургентен одма, го мачкаа со бетадин, рекоа само гребаница е ништо страшно, да мачкам со хлорамфеникол и да давам амоксиклав сируп за секој случај. Е сеа бебе е 6 месеци, нема пиено антибиотик до сега, вакцинирано е, а и мачорот е вакциниран и чуван само во домашни услови. Некако не ми се дава антибиотик за секој случај. Што мислите вие? Или некој со слично искуство? Секако сабајле ќе се консултирам и со педијатарот
Длабока е гребнатинката или површинска? Јас имам давано на синчето за длабоки гребнатинки од маче и за гризнато од зајак, ама за површински рани не. Јас го чистам со јод или хидроген, па прскам антибиотски спреј и за брзо поминуваат, ама е поголем, за мало бебе подобро како што ти кажале.
Zdravo majki na grbot mu e izlezeno veke edna nedela, ne pominuva nitu se siri. Od sto moze da e i dali da go nosam na bolnica
Имаше назив за ова, ама моментално неможе да ми текне... Битно читав ништо страшно не е види со педијатарот.
Ако не е длабока раната јас не би дала мало е уште за антибиотици. Башка дома ти е мачето знаеш дека е чувано ко што треба.
Однеси го на кожно. Може да е габична инфекција, може да е пренесено од маче, а вакви исти се јавуваат и кај атопичен дерматит.
Површинска е, затоа ме зачуди кога ми рекоа антибиотик. Фала ти И педијатарот сабајлево рече нема потреба од антибиотик чим не се длабоки гребаници и не е шиено, само маст да мачкам. И мене ми заличи на габична инфекција (ringworm од маче)
Здраво мамички ние денес бевме на контрола за колкчињата па ни излегоа лево алфа агол 74 бета агол 36 десно алфа 73 бета 42 јадрата не се појавени док. Ми ни рече да носи широк повој со две тетра пелени а ние и досега таков носевме а на 6месеци контрола Би Ве прашала дали е ок толку време да носи широк повој ...