Можете со газичка да го чистите јазичето стерилна секако. За матичен треба извод на родени и картончето од болница@TeddyGrey над 38.5 и штом качува одма по дејството на сирупот може и чепче да ставиш,само внимавај спрема тежината на бебето. Јас кога имаат тт ,правам аларми на секој сат ноќе.Друго незнам мало е мислам твоето ,штом не ви дале абтибиотик. Со лесно да врви,ќе помине.
Па само на дежурен бевме. Грло чисто, не кашла, не ни има за што антибиотик. Навив аларми ќе ја проверувам. Споро ја качува, ама почнува да качува после 6 саати. Па после 7миот веќе е до 37.4 - 37.9. Е штом пројде 38, скиселува. Заспа сега, не е топла. Утре кај матична, а на дежурен ми рекоа до утре ќе прошло, од очи ли од чело ли и прочитаа, да ми е да знам.
Не би требало, денес веќе 23ти ден. Сабајле стана со 38. Па сама спушта од 37.4 до 37.7 варира. Матичнава втора смена... ќе пукнам. Ни си сируп да дадеш, ни ништо да праиш.
Не давај ништо штом сама спушта. Тоа е добро што така успева. Можеш само да ја истушираш со млака вода кога ќе качи, без миење на главчето. Сируп само над 38,5, знаеш веќе. Да не вади некое запче? На другарка ми малиот еве го исто три дена со тт до кај 38,2-38,3, носето растечено, и спушта сам после туширање. Извадил вчера две четворки одеднаш, а матичната и' рекла дека нема шанси да е од заб. Знам дека се нервираш, знам дека е тешко, ама пробај остави ја сама да се избори до 38,5. Да помине побрзо
Колкаво е бебе? За матичен ти треба книшка и картонче од болница. Нели одите на мерење? Мора да ја пратат, секој месец контрола, не се оставајте така. За јазичето можеш и со сода бикарбона растворена во водичка да го пребришуваш јазичето со газичката. За мало бебе на своја рака никако!
Помислив и јас на 4ките. Вака дете е иначе весело. Ќе видиме после кај матичната едвај чекам да одам.
Теди мојов е поголем, ама исто се случуваше. Почна да крева температура (качи спушти правеше). Без нос и без кашлица. После два дена вака исфрли осип. А забите една тројка пробива, другата е на пат. Се лигави како никогаш во овие 21 месец. На држурен ни рекоа дека сепак е вирус од опаднат имунитет. Згора на се и афта на јазичето му се појави. Сега ќе го носам за кс и кај матичната да го види зошто од многу плачење овие две ноќи со забите почна да кашла.
@TeddyGrey штом е весела, сама спушта и не качува некоја висока Т прелу ноќ ќе мине до утре. Тоа е, мора да челичиме некако живци.
15 дена е. Јас веќе и дадов нистатин ама се одра од плачење вчера и пред и по капките. Не сакаше ни да цица ме загрижи. А за матичен мислев дека и треба извод а се уште не е стасан. Сигурна ли си дека може само со картончето од болница? Оти таа книшка треба да ја заведат во фонд а за тоа треба матичен број што ќе го пишува во изводот...
Оди кај лекар тогаш со картончето, кога ќе добиете книшка тогаш ќе одите да ви отворат картон. Не ја оставај на своја рака, знам дека не мислиш лошо ама сепак, мало е. Мајка ми на внука ми и ги чистеше со газичка и на неа натопено нистатин.
Од вчера вечер почна со температура денес попладне правевме кс и црп, дали резултатите се точни? Црп е 6 а во авицена е <3, a леукоцити 8 друго се е мирно. Во еден ден почна да и тече нос, многу кашла и кива, и др вика црвено грло. Дали е за антибиотик?
Zdravo majki Sakan da mi kazete dali ova ee normalno Kerkami bese skoro 7 kila Pred edno 2 nedeli i nikna zapce taa e stara 8 meseci pa toa vreme imase 3-4 dena proliv Vcera ja odnesov na lekar imase visoka temperatura ja merea i ispadna 6 kila Oslabnala a i otkrija i bakterija vo besikata ama mi rekoa ne bila opasna za edna nedeka kje isceznala trebalo da i davam caj od nane pa zagrizena sum i krvata i bila slaba pa sto da i davam da jade + prima i sirup za toa?
Со чај од нане да лечиш бактерија во бешика? Да си одиш на друг доктор, ова и дете да прашаш ќе ти каже за што е чај од нане а што се прави при бактерија во бешика. Уринокултура да си направиш, која бактерија ја има и по антибиограм да ја лечиш.