Итно! Прашања за здравјето на бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Bubi*2

Bubi*2 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2021
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    17.777
    37,5 се смета за скоро нормална телесна температура кај бебе. Се што е над 38 е веќе покачена а над 38,5 се третира со сирупче. Моето пред месец ипол прележа ковид и имаше 39 + тт еден ден. Истата се симнуваше до 37,5 и за кратко пак се качуваше. Ама тоа траеше само еден ден. Не ја буди, ако качува ќе ја приметиш 100% тоа не се промашува.

На Honny му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Honny

Honny Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    1.155
    Ти благодарам. Супер е до сега нема. Се надевам без ништо ќе помине.

На Bubi*2 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.158
    Допаѓања:
    10.567
    Бебе веќе 2 3 недели ги чеша очињата повремено, како кога се чешаат очи на алергија од полен на пример. Можно е бебево тоа да и е? Од кога почнуваат значи на алергија, од раѓање?

4. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Не мора да е од раѓање. Моево исто ги чешаше до пред некој ден, испитавме инхалаторни алергии и нема ништо од тие. Може да е само реакција од поленот, прашината надвор. Јас имам таква реакција од липа.

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  5. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.377
    Допаѓања:
    37.512
    Бебе 9 месеци изеде дел од гума за бришење молив. Опасно е???

6. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.394

Барај дежурен доктор. Не е за чекање и за форум ова. Сепак е бебе мало.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  7. An4e24

An4e24 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    572
    Допаѓања:
    1.593
    Ako ste od skopje Natalija od Sistina

8. Honny

Honny Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    1.155
    Мајки ковид позитивни сме поминавме лесно со сопругот, од ноќеска бебе 38,5 има температура, со чепче до 38 слегува повеќе не. Што да се стори друго да се намали темп. чепче сега можам тек по 5-6 сати да дадам. Давајте други препораки умрев од грижа.
    Бебе ми е 2+++

9. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    Poveke tecnosti, stavaj ocet Ili razreden alkohol na noze, stavaj laden oblog na celo, poveke supa, ne e mnogu visoka temp pa mozes samo Eden sirup da I davas.
    So pomin:hug:

10. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.377
    Допаѓања:
    37.512
    Јас се јавив на 116 117 кога имавме корона и ѓи рекоа на бебе може слободно чепче на 4 часа, а моето на 3ипол-4 часа креваше пак тт.
    Нека цица многу и свеж воздух и расоблечено. Откако оздрљвњ се исфрли по лице и позади уши да не се плашиш ако се исфрли ама може и нема. Не го тестиравме.
    Јави се на 116 117 за совет или утре сабајле на педијатар ама јави и се сега на бројов види што ќе ти кажат
    И чепче ставаш откако ќе крене тт откако ќе престанат да му се ладни раце и нозе
    Не се плаши мн бебиња поминаа ковид

11. Honny

Honny Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    1.155
    Ја раслеков мерев пак 37,7 дојде, се подрасположи одма и цицаше малку па заспа. Колку дена траеше кај вас и колкаво ти беше бебето тогаш? Како помина само температура или и други симптоми се јавија? Мојава и поткашлува ретко ама сепак, на педијатар утре секако звонам се надевам искрено до утре белки температура барем да и помине
    Значи можам на 116117 слободно да ѕвонам за совет, мислев само за итно и за тестирање се.
    Си мислев со млака вода да ја истуширам ко ќе се разбуди

12. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.377
    Допаѓања:
    37.512
    Со каков термометар мериш? Живин е најточен, па дигитален, со бесконтактен покажува погрешно кај бебиња. Дали мериш во газе? Така е најточно.
    Два дена траеше со симптоми па 2-3 исфрлено на лице и позади уши, педијатарот виде дека по цело тело е исфрлено, а јас не примеќав по телото. Симптоми температура околу 39 на 4 часа, не се сеќавам дали кашлаше. Седум месеци имаше. Температура имаше помалку од 48 часа. Јас кога се јавив на 116 117 очекував да пратат доктор или брза помош ама воопшто не се потресоа како обичен вирус да е, рекоа ќе помине за 2-3 дена, чепче на 4 часа слободно и толку. Ќе му помине тие се посилни од нас. :hug: Во болница денес од 9 до 22 има матичен ама прво јави се на телефонот од болницата. Ова чисто да знаеш ако осетиш дека има потреба од лекар.

13. Honny

Honny Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    1.155
    Со живин мерам во газето. Од ноќеска почна кај нас, вчера како светната во очињата ми беше само:sweat: да се надеваме да врви со лесно. Ти благодарам премногу за советите и утеха :l:

14. Bubi*2

Bubi*2 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2021
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    17.777
    Супа? Ладни облоги на чело? Ова за мајката совет давате или за бебето. Не знам дали разбравте добро, за 2 месеци бебе станува збор. @Honny тоа е тоа, разладуваш, тушираш до следно ставање чепче ако е над 38,5. Почести подои ако сте на цицање. Бебињата полесно го поминуваат.

На Honny, nevermet18, LucyLu и 4 други им се допаѓа ова.
  15. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.242
    Мајки, без памет сум. Качил температура, врие детево. Имам далерон уште од зимата, смеам ли да му дадам? Спие моментално, го осетив дека е жежок, да го будам ли за дс му дадам или да му дадам кога ќе стане?

16. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Мери му колку има прво. Ако е под 38 излади го прво, слечи го, и можеш да истушираш само не вода на глава. Далеронот мислам 3 месеци од отварање има рок, после не делува.
    Мојот во спиење обично крева повисока, јас го будам за мерење и за да го изладам. Ако е многу висока барај или дежурна аптека за друг сируп или на дежурна носи. Се зависи колку тт крева и како спушта.

17. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.237
    Допаѓања:
    15.455
    Колку му е? Од денес ли е само? Дали освен темп имаше и нешто друго претходниве денови? И за колкаво дете станува збор

18. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.242
    Го разбудив. 39 му беше. Го расоблеков, ставив лепенка и му облеков мокри чорапи. Мајка ми ми рече дека можам да му дадам од тој Далерон што го имам, па ќе следеме ситуација. Нема тука дежурни аптеки, ако не спушта ќе го носам во итната.
    @Anie93 8 месеци има. Од сега е температурата, повремено и кашла (како да му стои нешто на грлото).

19. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.237
    Допаѓања:
    15.455
    Ох, сум легнала. Ако било само темп не е страшно ајде. Како е денес?

20. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.242
    Ноќеска спушти темп сега пак качува темп и кашла. Додека спиеше највеќе кашлаше, сега не кашла толку често. Дадов далерон, чајче, лепенки му залепив и тоа.