Претпоставив дека е грешка и не и е разбрано. Фала богу денес подобро. Сега прочитав дека не треба ладни облоги и при туширање да не се водени главчето кај покачена температура. Благодарам на информација, ќе знам за друг пат. Може ли некој да ми објасни зошто е тоа така?
Очекувај и да не префати. Не мора да значи ако има едното па и другото. Може е со појак имунитет. Пример ќе ти дадам од мене и сестра ми, две црева споени сме биле па јас прележав, а она 12-13 години после мене. Со лесно да поминува само.
Да фала богу подобро, 2 дена со температура до 38,5 беше највисока, третиот ден ништо, само уште многу ретко (3-4 пати) во ден знае да поткашла. Не ми е однесена на педијатар уште, утре завршуваме со карантин па си велам да ја однесеме. Фала ти што помисли на нас
Што реакција јавуваат на жолчка? Сабајле прв пат проба, прееска накај 7 ми се нафрли малце на челото и како да и потече окцето. Ама па баш тогаш во мол влеговме, пекол беше, да не и беше на топло реакција. Одма излеговме, за 10 мин снема црвенило. Педијатаров ми рече да и дадам превентивно 1мл летизен. Нели треба околу уста ако е реакција на жолчката?
Знаци дека бебето е алергично на некоја храна се осип по телото или по лицето, отекување на устата или јазикот, црвенило и оток околу очите, повраќање, кивање и пролив. Ова што кажуваш може и да е реакција на жолчка, но може и да е само реакција на топлото. Ако пак се појави на следно давање, тогаш треба да се паузира жолчката на некое време.
Температура 37.7. Расоблекувам, поминувам во легенче преку тело со млака вода. Се симнува до 37.2 и пак се качува 37.7. Телото ќе се излади ама главчето останува топло. Шо да правам друго? Бебе 9м. * ноќвави 2-3 пати ми се искашла, ова за прв пат. А и температурата.
Cisti mrsuli i sledi temp da ne se kacuva. Ako se kacuva sirupce. Kasla koga zaspiva? Mu svirat gradite koa se zakasluva? Ako se raskasla epten na lekar valjda ke najdes nekoj dezuren da ne cekas vtornik
Само синоќа се закашла. И ноќеска неколку пати како сува кашлица. Има малку прозирен секрет. Чудно ми е што телото после туширање се оладува а главчето не. Еве и сабајлево сме така. 37.8 па 37.3. Се така. Оцет нешто смеам? Главчето како да се лади?
Не е страшна температурата, си се бори телото. Немаш потреба од оцет, доволно е разладување и ако ви е топло дома соблечи го на кратки ракави. Главчето е топло од температурата. Чисти го секретот со солен раствор, кашлањето штом е само ноќе веројатно е од носето. Следи ситуација и ако оди на полошо носи го на дежурен ама вака како што кажуваш мислам ќе се избори само. Со лесно.
Фала мами. Се слушнав со матичен. Ако качи над 38 сирупче ми рече. Многу ми е чудна чело топло а ушиња ладни.
Па и до 38.5 да качи почекај со сирупот. Ептен ако малакса, па тогаш. Земи си се што ти треба сирупи, чепчиња дека празник да си имаш. Главчето ќе си биде топло додека има и малку покачена температура нормално е тоа, ќе се излади скроз кога ќе дојде до нормалната. Давај ц витамин и течности и ќе помине.
Sirup moze da ne ti pie,obicno na bebe so spric se dava najlesno i toa ke spricas.po malce nakaj obrazot svrten spricot. Ako mu dades poveke pocentralno moze da.ti povrati da ne se isplasis. Cepce e polesno stavas u gaze drzis gazeto nekoja sekunda da ne go.isfrli i toa e toa. Vasevo mi lici na sitno virusce od zab vadenje. Moeto bebe eden zab ne izvadi bez virus da zakaci. Generalno temp proaga za okolu 24 casa