@brm_brm како е бебуш? И мојата од ноќеска е со тт, со чепчиња спушта и откако ќе одмине дејството пак качува. Ќе чекам до утре ако не симне ќе ја барам докторката. Инаку и јас се сомневам на запчиња.
Само со туширање сме. Прееска дојде до 37.9 и спремав сируп ама ја истуширав и сега има 37.2. Плус оцет и ставив на ноџиња. Првото го извади без проблем. Сега второто пробива и се гледа веќе. Колку тт качивте?
A pa super std vie taka neka ostane....moeto 24casa obavezno sirup/cep...ednas i na klinika si odsedovme nekoj den kacuvase preku 39
Не би требало температурата да е од заб вадење. Повеќе е од што паѓа имунутет кога излегуваат забите и фаќаат некој вирус. Кај мојава првите заби без проблем никнаа, сите следни со разболување со ден-два температура. Следи ја да само со кашлањето, ако кашла многу и често би требало на лекар да ја видат. Ако има само темп. и малку поткашлува можеш да почекаш, ако и после 3 дена има темп. тогаш обавезно на лекар.
Еве ја и мојава. Второто запче го извади денес, мрсули течат растура. Ми се закашлува исто ама ваљда од мрсулите е. Кај се мачат што им никнуваат уште вируси фаќаат ради нив, душички.
Мојата цел ден се држеше со 38-38,5 максимум когаи ставав чепче и скроз намалуваше сеа пред спиење 39,7 ректално и измерив…ми се стемни. Ја носев на интна, вирусче некое фатила, малку црвено и било грлото. Градите, ушињата и фонтанелата добри. Да прашам, смеам чорапчиња во оцед на 8 ипол месечно бебе? Или да си се држам само до чепчињата?
Мајки што ставате на ранички на деца? Го удри прстето не му страшно кожичката одрана ама 2 дена никако да почне да заздравува му слузи пошто на незгодно место му е кога гази го разранува и го боли... Ми текна само на банеоцин ама нема по аптекиве
Иста е, температура висока 39,2 сега ставив чепче и чорапчиња со оцет. Се надевам ќе симне. Синоќа бевме на доктор, денес се јавив ми рекоа ако не помине до утре да ја носам пак.
А забче извади? Јас вчера ставив вински оцет на крпичка и врз тоа чорапче. Од ноќеска немаме. Добра е. Качи вчера до 37.9. И не дадов сируп. Скоро 24 часа имаше тт. Белким толку ќе е. А ако е вирус/настинка повеќе време би треба да има тт?
Освен вински разреден на топли ноџиња јас сум ставала и насапунети чорапчиња со купката што го бањам. И тоа влече тт. Со лесно да помине
Majki dali nekoj se soocil so stagniranje vo kilaza i slab hemoglobin kaj bebe golema nejadacka e soo sila dva pati na den jade po pola kasicka a nekogas i odbiva ne saka, do 6 meseci super sve si ja duplira kilazata poslednive 2 meseci stoi sve na 7 kila, na 16ti imame zakazano na detska klinika oddel za doenvinja i metabolizam no do togas mislam kje poludam od griza neznam sto da probam vise. Inaku sega za 9 dena kje pravi 9 meseci, a rodena e 3050 ispustena od bolnica so 2985.
Zdravo mamicki, bebeto mi e 7 meseci si go izgore palecot na sporetot i ima golemo plikce, sto mozam da i mackam dali ima nekoja majka slicno iskustvo?
Мама како сте вие? Кај нас пројде тт за 24часа. Не се качи над 38 и поминавме само со туширање. Ама забите се во прашање дефинитивно. Само кенка и плаче и не сака да јаде. Уште некни кога качи тт малку на 2-3 пати ми поткашла. Така е и деновиве. Знае да се се закашла да речам 4-5 пати во денот. Убаво си дише. Чат пат кога плаче и се затнува носето, па бистри мрсули. Прашањево ми е дали и кога се носи бебе да го преслушаат заради поткашлување? Или кс да правам?
Еве сме трет ден со тт, фала богу денес не качуваше над 39, и полека и се симнува пред да заспие и беше 37,9. Мојата малку поткашлува ама незабележително, има шлајм во столицата а носето не и е затнано и е чисто. Со јадење се вративме на фабричко, таман почна малку да јаде еве пак сме само на доење. Инаку и јас се сомневам во заби како пирана е гриза и тоа ситно. Се надевам утре без тт ќе се разбуди, се измачи чедото. Не знам шо да ти кажам за градите и кс, јас сум во Германија и овде малку подруг пристап имаат. Крвна слика не и правеа а имаше тт 39,7 градите чисти и беа.