Однеси ја кај педијатар мајка. Мојата лога кашлаше така ја однесов ја преслуша и мирна глава, мад аод ов ашто читам најверојатно од плунката се закашлува така прави и мојата. Да проаѓа побрзо
Не знам кај да го сместам прашањево. Дали сте возеле сами со бебе во кола? Сакам на кратка релација, 10-15 мин вожња ама прееемногу ми е страв дека позади сам и нема да го гледам.
Ако го врзеш убаво во седиштето или транспортерот нема што да му биде. Освен што може да плаче ништо нема да му биде. Пробај дај му играчки да се занимава додека возиш.
Да Ќе ја однесам ама и кс ќе направам. Се собра на купче заби, скок, нејадење и плачење. Како бебе вака не плачела.
Уште не сум ама се спремив мислам нема да ми е проблем. Огледало за да го гледаш, без него мислам дека не би можела, ама само ако ти е за ѕиркање ако мислиш дека ќе ти одвлекува внимание ич не го ставај. Во бејбицентар го земав на фрион има со различни животни слатки се и малава се ѕвери во него првите 5-10 мин ко телевизорче и е .
Не знам колкаво е бебето ама учи го од мало да си седи само во седиште и дека и мама вози. Дај му играчки и нека се занимава. Јас имам голем проблем од 6 месеци, па навака (2 год е). Не можам никаде сама да мрднам со него, одам пешки или некој ме вози. Само да ме види да го земам клучот, одма ми го граба и го носи на татко му, а мене ми крева раце да го земам. До душа моево мрази седиште тоа е главниот проблем, а другиот е дека мама не е до него. За да го гледаш можеш ваков ретровизор да земеш.
Еве ја и мојата со темп од вакцини. Цел ден сами сме мм дур вечер ќе де прибере ко преживи причаче. Душа нејке ни да јаде ни да ди игра ни цртани ни ништо виси на мене ме кубе гребе и писка.
Фала ви мајки на советите ама бидна, возев сама со него и еве само што стигнав на посакуваната дестинација Џабе стресови и нервози си праев, 2 мин откако тргнавме си заспа во транспортер, супер поминавме Едит: бебе е 7м
Да ве прашам дали некоја мајка се соочила си следново, да не помине апаратчето за слух на едното увце кај новороденче при преглед пред испис од болница?
Да, поминав огромен стрес заради тој ото скрин, среќа на крај се беше во ред. Кај моето на двете ушиња беше неуспешно. Кога ви рекоа следна контрола?
Маж ми го вози сам, нема зошто да се плашиш. Правилно поставен транспортер и врзано бебе де безбедни.
Само плаче 2 дена. Не сака да седи сама, не сака во количка, не јаде Завршив се: кс направив....неутрофили намалени, лимфоцити малку покачени. Ја слушна докторката, вика некое вирусче во комбинација со заби Еве сега дреме на цицка, а не цица. А јас седам гладна. Од сабајле на 2 кифлички сум. Колку качи тт? Туширај и расоблечи ја.
Душа мала... Ќе пројде, знам како ти е моево е џалепено за мене цел ден исто еве ја у релаксатор па на маса на тераса до мене да се луфтира малку, ја има таа гадната од 37.5 до 37.9 цел ден дали 1 саат беше без температура и спушти качи е. Расоблакам, туширам, шетам надвор се правам, реакција е од вакцина мора да пројде а ние ќе издржиме и без јадење и без кафе. Тоа ни е
Јас го носев секои 2-3 недели на контрола. До 3 месеци не беше успешен скринот и така на крај го носевме на Бера испитување на клиника. Ако до 3 месеци ви е неуспешно контактирај ме слободно да ти кажам што како да не се зезнеш како мене поголемо да го испитуваат. Ние во короната не можевме термин да најдеме. Муабетот ми е мора да спие додека го испитуваат и многу мака видов зашто се будеше. Колку помало толку подобро. А може и порано ќе стане прооден каналот, се надевам. Може да е плодова вода, може се тесни каналите. Кај моево покажа дека нема проблем со слухот.