Заборавив да додадам дека ова му се случува само кога е надвор. Не знам дали би можело да е од сонцето, дали од поленот. И не е зелен шлајмот, проѕирен е како и секогаш.
3 месеци бебе со многу затнато носе, хрчи и не може убаво да диши. Штонда правам? Не излегува многу на пумпица
Да го носиш на доктор, премало е за да седи така. Сум имала лошо искуство на месец и пол. Не би да те плашам, може не е сериозно, ама подобро да го видат.
Мојата педијатарка не е комплексирана. Нема проблем да и ја однесам пак. Ептен е кул. Ќе ја консултирам денес секако. Пошто синоќа како поврати и се смири. Се искашла уште 2-3 пати после тоа и ноќеска беше мирна. Еве од сабајле нема кашлица. Само секрет од нос има кој лесно го вадам. Не е прозирен веќе туку малку погуст да не речам.
Епа најверојатно исфрлила секретот. Ако не кашла/свири нема место за паники. П.с. не ни помислив дека е комплексирана него и мојата прави така ако се влоши ситуација донеси ја. А јас од страв све ми изглеа полошо и и ја носам со преувеличување да ја чуе да не спушти нешто пошто ептен страв у коски имам од тоа. Кога ми се настина еднаш до сега исто само секрет од нос имаше и од тоа и кашлаше не што исфрлала нешто секој ден ја носев да јс чуе
Мајки бебе 10 месеци, вчера затнато беше, денес почна да кашла и да му тече носе(проѕирен секрет) и кога ке се искашла се слуша дека има секрет. Му се слева. Гласот му е зарипнат Бевме на педијатар гради чисти, ама грлото црвено. Му препиша алмацин сируп, и чистење на нос со физиолошки, земав и спреј аква марис. Ич не ми се дава антибиотик, ама рече воспалено грло. Цели 7 дена ли да му го давам? Цела ли доза ја давате? Инаку пробиотик секојдневно насабајле му давам биогаја 5 капки, треба ли да зголемам доза? Дали да остане на сабајле да му го давам? И дали има нешто по природен пат да му олеснам да му се "пушти" гласот и да му олеснам?
7 дена обавезно антибиотикот терај го, иначе џабе. Пробиотик јас и давав дупли додека пиеше антб, и биогаја и диастоп. Можеш и ти да зголемиш доза. Искрено многу чудно ми е што за црвено грло ви препишале антб. Мојава неколку пати била со црвено грло па не и давале антб ама ваљда си знаат они.
Рече и крајниците дека се подтечени :/ а дали гласот и беше зарипнат, и дали кашлаше суво или со секрет?
И ние сме вака неколку дена. Ама направив и кс. Само флитам синомарин или солен раствор и трчам по беба со аспиратор. Ептен сум профи. Бебе уплав има од мене мислам. Кашла од секретот. Влечи постојано.
Јас со canpol од зегин влечам. Ја легнувам и држам со колена и влечам. Мм вика ајде татооо иде сеништето .
Jas imav chicco prvo, sea zemav nosko mnogu bolje e...bebe bega sekako ama pobrzo odi i mn lesno s le cisti. E sea spievme nekolku dena so usisivacot u spalna ali nejse
Епа може ради крајниците. Неа тогаш не и беше зарипнат гласот ама подкашлуваше суво не многу често. Се на се за една недела и помина.
Здраво мамички јас се извинувам за сликата но сега приметив дека моето 4месечно бебче е модро а на некои места црвено од што може да биде вака а секако ќе посетиме и педијатар...