Како е малата? Повраќање, дезориентираност, зголемени зеници ќе пратиш утре. Ако е голем удар се буди на 2 часа, ама не верувам да било. Обично немаат ништо особено ако си продолжи најнормално после ударот.
Мора да се консултираш со ортопед, сите се различни. Јас давам од септември до април 800 единици , од мај 400 , ама во јуни планирам да ја носам на ортопед па ке видиме како понатака.
Добра е не се будеше често јас ја будев и досагав. Нормално од сабајле функционира ваљда до сега ако не дај боже имаше нешто ќе покажеше. Мене свеста ми се зема мислам. Утрово само ми се плаче од стрес и може дека малку се опуштив, незнам. Вака се белее коса изгледа
Искуства со вентолин или салбуаир инхалација за 1 год дете? Хрчи растура, кашла дури се гуши.. Што се не пробав, оваа терапија ми ја дадоа од ремедика..
Отиде мм во аптека да купи носко и аптекарката му рекла може да го користите само ако имате правосмукалка со потенциометар, на најслабо да биде пуштена. Прв пат слушам за вакво нешто. Во право е или може со обична со еден mode? Немам како другачије да извлечам мрсули, одвај дише детево.
Јас имам потенциометар и го ставам помалку од средината зашто стварно многу влече. Не знам дали може на еден мод. Ако веќе сте го земале види пробај прво на тебе дали влече јако. Во упатството пишува кога влечеш од едната ноздра, другата да ја затвориш ама јас не правам така зашто вакум се прави и страв ми е, сепак се мали.
Ми отскокна телефонот на главата на бебето се мавна по челцето и носето што да правам кажете ми малку поплака и сеа спие црвенко му е местото почна и да отекува малку
Здраво. Имам бебе уште некој ден прави 3 месеци.. Од првата недела забележав под окото е малку сино, како вена некоја незнам Бев на педијатар ми рече дека нее ништо тоа, ама сепак ме загрижува
Го земав и пробав, конечно бебе може да дише леле не очекував дека е толку моќен, све извади. На упатствово пишува дека има притисок на вшмукување 0.2 бари без разлика колкава е моќта на правосмукалката ама сепак да се користи некоја со најмногу 2200 вати (мојата е стара, 1300 е само) така да добро искочи све. Фала ти Едит: исто пишува дека само кај поголеми деца се затнува едната ноздра додека влечеш од другата, кај бебиња не треба.
Зависи што е има на гради спуштено?ако му се слева од нос исто кашлал син ми се гушел ама инхалации не добивал. Една орл докторка ми кажа инхалации не помагаат за горнореспираторен вирус туку само ако се спушта. Ама штом ти дале сигурно така требало. Ако се сомневаш отиди до систина на преглед на дежурно.
Imame dijagnoza akuten nazifaringit brinchuiti obostruens, nema spusteno na plukja, ama od mart mesec kasla buvta, samo so trgna vo gradinka, bevme na detska klinika ni dadoa inhalacija ama djabe.. Duri nekogas se gusese, pa po preporaka od koleska, ja odnesov vo remedika kaj dr iskra, baska osip po telo ima, povrakjase, temp 39 zavcera.. Mi preporaca ventolin inhalacija, kortiko i sumamed obavezno so probiotik.
Mojata ne e so potenciometar,kirby iam pa nema problem. Probav na mene nezno vlece si ja koristam na bebe super brka rabota
Луѓе помош Бебе е 1г 1м Многуууу вусока температура,даден антибиотик и парацетамол на 4 саати. Вчера ја однесов пак на доктор пак ,, добро е кога крева Има имунитет да се бори ,, бла бла. Се работи за црвено грло, на помалку од 4 саати крева дајте нешто природно што да давам
Можеш да комбинираш парацетамол со ибупрофен на 4 ч..Пример парацетамол во 1ч, после 4ч можеш ибупрофен т.е во 5ч.Природно многу течности ладење со алкохол,туширање, ама сето тоа е моментално.Температурата не е лоша ако детето е мирно си спие остави го да си има тт побрзу ќе ти оздравее. Со лесно на Иринче.