Итно! Прашања за здравјето на бебињата

Discussion in 'Бебе' started by RainBow, Dec 29, 2018.

1. Jana06

Jana06 Форумски идол

@nevermet18 Мислам дека беше ова видео ама има и други интервјуа со стварно преубави совети.

tina2018 and nevermet18 like this.
  2. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Како е малата? Повраќање, дезориентираност, зголемени зеници ќе пратиш утре. Ако е голем удар се буди на 2 часа, ама не верувам да било. Обично немаат ништо особено ако си продолжи најнормално после ударот.

LucyLu likes this.
  3. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Мора да се консултираш со ортопед, сите се различни. Јас давам од септември до април 800 единици , од мај 400 , ама во јуни планирам да ја носам на ортопед па ке видиме како понатака.

Jana06 and nevermet18 like this.
  4. LucyLu

LucyLu Популарен член

Добра е не се будеше често јас ја будев и досагав. Нормално од сабајле функционира ваљда до сега ако не дај боже имаше нешто ќе покажеше. Мене свеста ми се зема мислам. Утрово само ми се плаче од стрес и може дека малку се опуштив, незнам.
    Вака се белее коса изгледа

nevermet18, tina2018 and kristina.k like this.
  5. princess02

princess02 Истакнат член

Бебе месец ипол како да хрчи си диши и преку носе има и мрсулчиња дали е можеби шлајм?

6. Mommyysk

Mommyysk Активен член

Искуства со вентолин или салбуаир инхалација за 1 год дете? Хрчи растура, кашла дури се гуши.. Што се не пробав, оваа терапија ми ја дадоа од ремедика..

kikin likes this.
  7. kikin

kikin Популарен член

Штом ти ја дале доктори, значи има потреба. Имам искуство со вентолин.

8. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Отиде мм во аптека да купи носко и аптекарката му рекла може да го користите само ако имате правосмукалка со потенциометар, на најслабо да биде пуштена. Прв пат слушам за вакво нешто. Во право е или може со обична со еден mode? Немам како другачије да извлечам мрсули, одвај дише детево.

9. Jana06

Jana06 Форумски идол

Јас имам потенциометар и го ставам помалку од средината зашто стварно многу влече. Не знам дали може на еден мод. Ако веќе сте го земале види пробај прво на тебе дали влече јако.
    Во упатството пишува кога влечеш од едната ноздра, другата да ја затвориш ама јас не правам така зашто вакум се прави и страв ми е, сепак се мали.

unearthlysarah likes this.
  10. princess02

princess02 Истакнат член

Ми отскокна телефонот на главата на бебето се мавна по челцето и носето што да правам кажете ми малку поплака и сеа спие
    црвенко му е местото почна и да отекува малку

Last edited: May 18, 2022
  11. Snowgirl25

Snowgirl25 Активен член

Здраво. Имам бебе уште некој ден прави 3 месеци.. Од првата недела забележав под окото е малку сино, како вена некоја незнам :^):^):^) Бев на педијатар ми рече дека нее ништо тоа, ама сепак ме загрижува:worried::worried:

Attached Files:

12. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Мајка, ти да не си бараш причини за нервози? :D Ја не гледам ништо необично тука.

13. unearthlysarah

Го земав и пробав, конечно бебе може да дише леле не очекував дека е толку моќен, све извади. На упатствово пишува дека има притисок на вшмукување 0.2 бари без разлика колкава е моќта на правосмукалката ама сепак да се користи некоја со најмногу 2200 вати (мојата е стара, 1300 е само) така да добро искочи све. Фала ти :hug:
    Едит: исто пишува дека само кај поголеми деца се затнува едната ноздра додека влечеш од другата, кај бебиња не треба.

14. Snowgirl25

Snowgirl25 Активен член

Изгледа.. (facepalm)(facepalm) Ама навистина се забележува.. Можеби не е ништо ама ете ние мајки :(:D

nevermet18 likes this.
  15. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Зависи што е има на гради спуштено?ако му се слева од нос исто кашлал син ми се гушел ама инхалации не добивал.
    Една орл докторка ми кажа инхалации не помагаат за горнореспираторен вирус туку само ако се спушта.
    Ама штом ти дале сигурно така требало. Ако се сомневаш отиди до систина на преглед на дежурно.

16. Mommyysk

Mommyysk Активен член

Imame dijagnoza akuten nazifaringit brinchuiti obostruens, nema spusteno na plukja, ama od mart mesec kasla buvta, samo so trgna vo gradinka, bevme na detska klinika ni dadoa inhalacija ama djabe.. Duri nekogas se gusese, pa po preporaka od koleska, ja odnesov vo remedika kaj dr iskra, baska osip po telo ima, povrakjase, temp 39 zavcera.. Mi preporaca ventolin inhalacija, kortiko i sumamed obavezno so probiotik.

17. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Mojata ne e so potenciometar,kirby iam pa nema problem. Probav na mene nezno vlece si ja koristam na bebe super brka rabota

tina2018 and unearthlysarah like this.
  18. unearthlysarah

Имам и ја кирби ама заврши работа старава, магично извлече све, се прерадував :D

tina2018 and Pacient srna like this.
  19. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Луѓе помош
    Бебе е 1г 1м
    Многуууу вусока температура,даден антибиотик и парацетамол на 4 саати. Вчера ја однесов пак на доктор пак ,, добро е кога крева Има имунитет да се бори ,, бла бла. Се работи за црвено грло, на помалку од 4 саати крева дајте нешто природно што да давам

20. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Можеш да комбинираш парацетамол со ибупрофен на 4 ч..Пример парацетамол во 1ч, после 4ч можеш ибупрофен т.е во 5ч.Природно многу течности ладење со алкохол,туширање, ама сето тоа е моментално.Температурата не е лоша ако детето е мирно си спие остави го да си има тт побрзу ќе ти оздравее.
    Со лесно на Иринче(fingers).

IRBBB and KittyCat:) like this.