Така и правам мешам на 4 саати Мирна е весела е ептен трча будали ќе не направат на болница фул е со енергија ама па 39,6 е Фала мила ептен Гушки до вас
Skoro dve nedeli so zapnato nose i kaslanje, uste edna nedela pravi 4 meseci, pravam toaleta na noseto i sinomarin kapki ,denes bev na pedijatar vika nema nikakov naod pravi mu inhalacija, pa pocnav, ama nekako mnogu dolgo celi dve nedeli osobeno sabajle i pred zaspivanje kasla mnogu, dali mozam da stavam na gradite loj od guska na tolkavo bebe za slajmot ?
Da Ve prasham vas poiskusnite....Imam bebe staro 1 mesec ....Dali vashite bebinja grchea(odnosno pravat Kako da se nastinati)denes kjerka mi duri I mrsuli isfrla a Ovie doma mi vikaat deka e normalno?Jas lichno do Sega ne sum znaela za vakvo neshto ...
Дали е нормално бебе 2 месеци да му се ишара наеднаш кожата (под кожата) како кругчиња црвенкасти и да се поти на дланки и од што се случува тоа??
Da ne ste go triele ao rakavicka? Jas raka ja isharav mojata cela. Bese crvena od glava do peti, sega aamo so raka ja banjam, ne bev gruba i togas samo kako da ja galev shto se vika ama bese strasna
Нормално е. Обично бебиња со царски се чистат од плодова вода. Ќерка ми цело време киваше и мрсули имаше, дури јас кај педијатар паники правев. Пројде негде 3 -4 мес кога направи, само од себе, а инаку секое сабајле полно носето и беше.
Мамички неделава му вметнав по едно шишенце од 180мл АД од Hipp млекото ко да ми намали а и бебуш нервозен неќи да цица а ако измолзам си пие без проблем мене едната града ме боли не е тврда но на допир боли како надразната да е а и денес некако поќе поспано е прашање ми е на колку време би требало да кака оти на мајчино чисто ко беше какаше на 6-7ден денес му е 7можи затоа е нервозен и поспан Се извинувам за долгиот пост секој совет од поискусните добредојден ☺️
Zdravo, bebe 2 meseci postojano racete vo usta, samo sto cicase i vednas palecot go cica, kako da ja odviknam , probav so cucla ne ja saka …dali e period sto ke pomine , mi e strav i da ne goltne necistotii od racete , vlakno i slicno…
Нормално е да ги цица прстите, па и цели дланки да пика во устата, сето тоа е дел од оралната фаза која започнува во тој период. Ако те загрижуваат нечистотии и влакна почесто бриши му ги рачињата.
Probiotik i ke pazis da ne dehidrira t.e.tecnosti poveke. Ako jade kasi poveke banana,kompir,oriz. Moeto koa imase so biogaya nemase podobruvanje ama prolife zavrsi rabota