И мене ми беше страв да влечам,ама со ова нема мака,за секунда завршена работа одма почна да диши чисто кога и го исчистив,а извадив толку секрет првиот пат што со обична пумпица нема шанси да го извадев. Јас солен раствор спреј и оперил п три дена ставав и толку. Фала богу Нека ви мине по брзо,тешко е да ги гледаш така поготово прв пат дека ама мора да се помине,со лесно мајка
Консултирајте те се со педијатар. Потребно е да пие многу, многу течности,млеко, вода,чајче, ако пие сок најдобро цедени портокали или цитрони.
Јас напраив истата глупост со тоа што забораив тенџере со ручек за неа не 2 часа не знам ни колку време сме спиеле така малата се разбуди нњ беше кој знае колкав чад пошто од кујната вратата беше затворена ама пак смрдеше насекадез ништо не и беше,изнеси на воздух бебе, измиј со вода, дај вода,цице, ад што год пие и тоа е тоа
Појма немам и јас мислев има цело време, така ми кажаа. Ама бевме само да ја наслушаат за секој случај дека настината, да беше посериозно веројатно ќе одев директ клиника.
А во јане на дежурен прават проблем за вака да однесеш бебе да го преслушаат или не? Да не има коментари шо е толку итно и сл.
Од кај знам, се си бива. Ваков коментар добив на гак после породување Зашто не сум идела кај матичен да ми ја види раната туку на дежурен
Тие на гак се приказна сама за себе изгледа. Овде во Јане мислам дека на дежурство се менуваат матичните, така што не би требало исфрустрирани да има.
Ве молам ако може да ми кажете од што може да биде два-три дена вака му е на нозете и има некое на лицето и на вратот 10 месеци бебе
Zdravo majki, ve molam dali nekoja do sega se ima sooceno so ispaknat graden kosh kaj malo dete, toa go vikale kokoskini gradi, denes pedijatarot ni spomna deka gradniot kosh na maloto takov bil, ve molam za sovet, doktori sto se za toa, sto vi kazale, ako moze nekoj da spodeli iskustvo Vi blagodaram mnogu
Мене ми личи на убоди од комарец. Мајка тоа е поради недостаток на витамин Д. Немам лично искуство, читни на линкот, се надевам дека ќе ти биде од корист. Со помин. https://www.katlanovskaspa.com/en/medical-center/blog/16/rekhabilitatsija-na-deformiteti-na-graden-kosh
Постојат повеќе причини, најчесто е поради дефицит на витамин Д. Може да го однесеш на ортопед некаде. Постојат повеќе степени на тој деформитет во консултација со специјалист ќе видите. Може освен естетски да нема никаков проблем
Zdravo mamicki .. malata ima 3 i pol meseci sabajlevo berevme so digitalen imase 38.5 po 15 min merevme imase 38.1 a so ziva kaza deka ima 36.5 pojdovme na doktor imase 37.5 si dojdovme doma meram pred 15 min so digitalen kazva 37 a so ziva kazva 36.8 na grloto nema nistoo na gradinata isto e cista glavceto samo so i bese toplo racinata ladni prasanjeto mi e dali e mozno da vadi zapcina i dali doprva mozi da kreni poveke temperatura inace dadov eferalgan surup dokorkata mi rece mozam da dadam na 6h dokoku uste kreva ama deka prvo bebce mi e i bas sum ispanicena poz majki kazete iskustvo
Мајка сируп се дава ако крева температура над 38.6, пред тоа не. Следи го живиниот топломер, не дигиталниот, можеби била топла па затоа дигиталниот покажал толку, плус и варирала температурата. Расслечи го бебе, сигурно му е жешко и и на двата топломери ќе биди во граници на нормала температурата.
Можно е и да крени и да не крева повеќе. Прати ја, ако крева над 38. 6 давај ѝ сирупче/чепче, под тоа само разладување. Со помин нека е, лесно да мине.