Стерилизирај петденарка, замотај ја во стерилна газа и залепи ја врз папочето. Јас тоа користев за првото дете, килата се повлече.
Може и цело време да стои, не пречи, само менувај ја газата. Ќе спречи да излегува килата кога ќе плаче и напнува, сепак мало е уште. Најчесто се повлекува како растат, до кај 6 месеци кај моево се повлече, може и порано да беше.
Не сме МК па не би знаела за таму, провери по аптеки би требало да го има, јас и го ставав навечер дека преку ден и се мрдаше, може и постојано да го носи. Ти ставив слика. Инаку членка погоре ти одговорила со газа и паричка што е исто како и појасот.
Доенче мало, не е од плачење, имаше температура и гласот и се фати ептен значи многу беше тивка не издржав ја однесов на дежурен излезе ларингит и тешко дишеше и не задржаа
Jas ja machkav so freziderm za dole bese mnoogu crvena i nafrlana i pomina mn brzo, sudokremot ne i pomogna nesto posebno
Majka malata isto imase temperatura i od koga i padna se nafrli so sitni crveni tocki, ja odnesov kaj pedijatar i taa mi rece deka bilo od temperaturata i za 3ri dena deka ke i isceznat i navistina bese taka, nea nea ja cesaa i ne ja mackav so nisto sepak so pomin na maleckata
Температуа нема веќе и дај Боже да не качува, ама чудо едно исто си кашла. Кога е буден дури како да му свират градите, ама кога ќе заспие си дише нормално. Месец ипол како е настинат, до утре му завршува антибиотикот. Се чудам и мислам дали пак на доктор да го водам по незнам кој пат Педијатарот од нашиот град ни препорача некоја маст да мачкаме на градите. И така само инхалација да правиме, не сваќаат дека нема шанси не дава и готово милион пати пробавме. Ме интересира ако му свират градите пример ако недај Боже спушти на плуќа и кога ќе спие ќе се слуша отежнато дишење или ? Купивме и Носко и со него чистиме 3 пати на ден и излегува доста секрет. Незнам веќе што да наоравам...
Инхалација само со физиолошки? Ако е така не мора да ја лепиш маската на лице , само нека испарува во близина, и мојава несака ама така ни успева. Маст Експулмо земи и мачкај на гради и грб. Лепенки Respiratol за на креветче.
Мамички дали ако изедам поголема количина ореви може преку млеко да појават алергија кај бебе Од сабајле јадев ореви а од пред 2 часа бебе почна да се накашлува со исплазено јазиче
А додека спие не сте пробале инхалација да правите ? Нас тоа ни успева. 10 дена инхалации правевме двапати на ден. Кога ќе заспие црвсто, јас ја држам неа во раце, а сопругот ја држи маската во близина на носот да испарува.
Здраво. Бебето ми е 5м веќе три дена во изметот има како црни тенки и кратки конци. Непријатно ми е да прикачам слика. Првите два дена мислев дека е од банана и дадов прв пат но само по едно лажиче банана на ден, денес(трета ден) не и дадов ништо освен што си цица и пак е таква столицата да беше од банана до сега 100 пати ќе ја искакаше. Искуство некој?