Итно! Прашања за здравјето на бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.374
    Допаѓања:
    5.244
    Мама а нели пред некој ден имаше тт, сега пак?
    Ако да, тогаш и од вакцината и е паднат имунитетот уште толку.
    Доктор да ја слушне.

2. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.330
    Допаѓања:
    5.456
    Пред 1 месец исто беше моето, педијатар ме убедуваше дека не е ништо, го однесовме на ургентен после 3 дена вака и искочи ларингит па праевме инхалации со физ и кортико. Мој совет однесете ја на клиника, козле или во систина на ургентен

3. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Да имаше тој еден ден до 38 се симна и не качи, к с и беше одлична и ни кашлање ни ништо. Матичната на контрола ја длушна ден претходно немаше ништо во јане ја преслушаа за да и дадат вакцина откако се им објаснив убаво, дента темп крена до 38,8 и цел ноќ до кај 4 гореше со ништо не се симињаше поише од 2 саата. Вчера немаше темп еднаш измерив 37,4 само каплање и кивање еден тон само толку не сум видела никој фа кива и кашла и од синојка фатено грло и кашла буфта не знам како да објаснам со тоа што ако стане како сега од спиење крчи ваљда што не е искашлана....и кажав на матичната ми рече физиолошки да ставам да не правам к с поради вакцините и ако не е добра за ден два тогаш.

Да ти кажам право мм вика ларингит, свекрва ми од тоа што и објаснив истото ми го рече. Ќе ја носам иако педијатарот ми рече типична настинка

4. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.330
    Допаѓања:
    5.456
    Педијатарот ми рече кашла од лиги што му се слеваат ради заби, а ваму докторката у систина ми рече среќа не се спуштило на плуќа на време сте го донеле. Кашлаше нон стоп, се давеше од секрет, со носко влечев еден тон... да пробаш и со тоа да и олесниш.

5. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Тоа е борење кај нас еднаш само испеав од сабајле сега ќе пробам пак. Морам и нозе и раце и глава да и држам.... А она плаче како да ја тепам ;(

6. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.374
    Допаѓања:
    5.244
    Влечи мама, нека плаче.
    Јас последно ја одложив вакцината. Баш сабајлето пред да ја носам, мерам тт 37. И носе како да и тече. Кс одлична истото утро направена пред вакцината. Баш и тука пишував.

Ја однесов и им објаснив и ни рекоа ај да почекаме следи ја како ќе е со носето.
    И знаеш дека 2 недели мрсули вадевме. По дома беше борба.
    Со моите нозе и ги држам нозете а со рацете нејзините раце, како распната.
    Ама влечи постојано за да не се слева на грлце

7. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Па и јас отидов со таа намена и плус да земам потврда за вакцинирање, ама мојата немаше ни нос растечен ни ништо к с темп дур имаше уште и ја праев одлична и беше и и ставија. И сега ќе се изедам жива што дозволив.

8. Viki2021

Viki2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2022
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    403
    Mamicki aj ve molam za vashe mislenje shto moze da e ova? Celo grbce i stomak od utrovo, vcera ne vleguvase vo voda no zavcera i pred toj den se banjase vo termalna banja sme pa bese vo bazen vnatresen...den posle banjanjeto nemase nisto a denes eve vaka e. Ovde sega i davam i bio holle i hipp kasicki bidejki nemozev da najdam bio obosja i zelencuci inaku do sega jas i gotvev...novo nemame vneseno nisto denovive od vkusovi...smenivme i dosta hoteli mesecov...pls za mislenje nekoj ako ima idea na shto vi lichi. Blagodaram

Прикачени фајлови:

9. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.242
    А зошто не ја носеш во болница? Тоа црвената точка уште пострашна ми изгледа

На Viki2021 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @Viki2021 ми изгледа ко од топлина да се, ко вруќници. Нека одмори од термална бања, на чисто нека лежи памучно и без облека, да се смири кожата ако се од жешко.

@nevermet18 тоа е хемангиом од раѓање, ако не се лажам, многу бебиња имаат и најчесто се губи.

На Viki2021, Jordanovska-K и nevermet18 им се допаѓа ова.
  11. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    2.931
    Воопшто не ми изгледа како да е од храна.
    Каков внатрешен базен? Со термална вода или хлориран?
    Ако не се смирува можеби треба да се напие нешто против алергија.

12. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    4.202
    До пред една недела беше со температура, затнат нос и кашлица. Помина тоа, денеска топло 30 степени, сонце на тераса и му извадив коритцето со вода да пошлапа малку (околу 20 минути беше) и после одма носот му се растече и пак почнува да кашла.
    Ќе пукнам од мака оти така му направив, ама викам ај се радува..
    Има ли начин како да спречам кашлицата додека не се влоши? 9 месеци е.. :worried:

13. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.218
    Допаѓања:
    1.738
    Ова не е од храна. Намачкај нешто за регенерација на кожа , пантенол или слично. Најдобро на лекар за секој случај.

14. Viki2021

Viki2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2022
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    403
    Pa ovde kaj shto sme e turisticko mesto, kako selce nekoe e i nema bas nekoja bolnica poseriozna, ja namackav Lipikar i se smiri sega ima samo tockicki epten mali ama bledi mislam deka vrukjinite si go napravija svoeto...a toa belegceto kako shto pisala chlenkata od raganje e i se poveke raste ama mi kazaa deka do 2 godinki ke se namali i ke iscezne skroz. Blagodaram majka

На nevermet18 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Viki2021

Viki2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2022
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    403
    Blagodaram majka i mene taka mi lichi oti e uzas toplo, tamu pa kaj bazenite od toplata voda edvaj se dishi, vcera i denes ne ja nosevme, ja namackav lipikar eve se smiri, se nadevam ke pomine skroz

16. Viki2021

Viki2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2022
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    403
    Uf, me fati nespremna sega....majkata go banja bebeto a neznae vo kakva voda. Da puknam ama neznam, vo termalni banji sme, ja banjavme vo bazen so voda 27 stepeni, imase vnatre bebinja od 1 mesec pa do deca 7-10 godinki...mnooogu deca, bebinja, vozrasni...mislam deka e hlorirana vodata sepak. Se smiri sega za sega ke vidime utre kako ke bide

17. Viki2021

Viki2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2022
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    403
    Blagodaram majka, pretpladne jekoderm mackav nemase efekt uste poveke se vcrveni, sega posle pladne ja izbanjavme i namackav lipikar i eve se smiri vvednas...i jas mislam deka e od toploto a ne od hrana ama sepak covek na se ke pomisli

На Cherry79 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Kako be turaat bebe od 1 mesec u bazen....jas tolkava magarica ic nejkam po bazeni shube mi e pogotovo u guzva ne pa bebinja. Na tolku deca toa sve mocki vi bil bazenot pa cudi se od sto ke se isfrla

На tina2018, lovely91, nevermet18 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    2.931
    Ако е термален базен не би требало да е со хлор, зошто во таквите базени нема потреба од хлор, постојано циркулира нова вода.
    Како и да е користете само термална вода од туш.

20. Viki2021

Viki2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2022
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    403
    Blagodaram majka