Epa sega sekoj so svojot pamet majka, nas ova ni e odmorot, 24/7h sum sama i mi trebase odmor, masaza, banja! Bebe za na more i sonce malo e uste, bazenot se filtrira kolku tolku i ima hlor, sepak postojat nekoj standardi i ete fukncionira taka, site deca se so peleni za vo voda, bazenot e ogrooooomen, more spored mene ne e nisto podobro, i tamu deca i vozrasni mockaat, ima kanali vo koj shto izmetot od hotelite i domovite odi pravo bo moreto a nema ni hlot ni filtri pa pak se banjame, da ne zboruvam za rizikot od meduzi, kamcinja i milion drugi trevi, insekti na plaza, komarci da ne pravam muabet, nafta od brodovi itn...toa e! I mene ne mi e bas pravo ama vo stakleno zvono nema da ja cuvame neka se chelichi malku kako za site taka i za moeto, se isfri i pomina i taka ke bide, mene dushata pod stres sekako sekade ke mi bide i na more i vo bazent i vo ezero....kosata od neshto mora da pobele hahaha. Blagodaram majka sepak za mislenjeto, nemora sekogas da se soglasuvame so drugo mislenje no dobro e da se slusne drug stav i sovet pa da se razmisli za vo idnina
Kubicite voda u bazen i more ednostavno ne se sporeduvaat ali nejse. Cel kup sme na odmor u momentov neso ne gleam sliki od isfrleni bebinja i deca na more ama ti si znaes
Se soglasuvam majka so kubicite voda, ne se soglasuvam deka e 100% od bazenot, moze da e bilo shto, ima insekti ovde, pretoplo e moze e od vrukjinite, jas samo pobarav mislenje dali ima nekoj slicno iskustvo pa da mi kaze sovet, za toa dali e ok ili ne da ja banjame vo bazent sepak odlucuvame jas i tatko i, dovolno sme vozrasni, educirani i svesni za plusevite i minusite od ovoj nash odmor. Ubav pomin na morence i uzivajte maksimalno, daj boze da si ostanete site vo dobro zdravje do kraj i da imate ubavo nezaboravno leto.
Мајки искуство со бебе да хрчи на носето? Веќе 1 недела е вака друго ништо немаше а сите бевме настинати дома, носена на лекар нема ништо ни рекоа само мрсули да влечеме, носе не и тече не е затнато само и хрчи посебно сабајле ама и влечам мрсули секој ден, од раѓање хрчи но сега повеќе, денес и ми се закашла неколку пати страв ме фаќа веќе што волку ја држи 3м е
Знам пишувавме, моето е 2 месеци и хрчи а фати и некој вирус од дада му. Кашлањето се намали. Му правам инхалации, чистам носе. Така ми кажаа само. Не знам до кога ама знам дека хрчкаат сите на почеток. Чим го чуле добро е бебе. Можеш и да прскаш солен раствор, јас после прскање чуда вадам. Кога сте надвор сврти го на кратко накај сонце, со кивање се чистат.
Бебе има пречеста столица во последниве 3 дена, од 5 до 8 пати во 24ч (претходно беше 1 до 2 пати), дури и ноќе по 2 пати го пресоблакам. Не е пролив, нормална е столицата, само е многу често. И има ептен непријатна миризба, различно од претходно. Од храна не е зошто ништо ново не сум дала и намерно овие 3 дена пазам, мислев од топлото да не е, ама сега више не знам. Може да е вироза? Му пишав и на педијатарот ама да ве прашам и вас за мислења и искуства.
Давај многу течности, и мислам дека треба и нешто за стомак да дадеш, звони на педијатарот или ко ја вчера директ однеси. Ако не е тука секако мора да има некој, ммогу се тие пелени за ова топло време.
Мајки малата ми имаше температура понеделникот и вторникот. Вторникот ја однесов веќе и беше спадната на носе и плуќа немаше ништо. Од тогаш почна да кашла мешано суво некогаш некогаш продуктивно а не знае да се искашла па често и повраќа кога многу ќе се закашла како што е гадлива. Повратеното е цело лигаво, како секрет. Носе не дава чистење никако а сами и течат.. Сабајле пробав исчистив една носалка толку се вознемири што 2 пати поврати од плачење и сега веќе ми е страв да ја гибнам. Некни е носена пак. Пак ми рекоја чисти гради вирусно е ќе помини а кутрото одвај спие од носето и од кашлица.. Носето тинтак диши на уста грлцето и се суши кашла и се така во круг.. Ми се плачи веќе ко ќе кашла 9 месеци е и како капка вода е пазена и многу ми е криво.. А вака е весела си сака течности повеќе до вчера добро си јадеше освен првите 2 3 дена ко имаше температура. Дали да ја носам на детско?
Мама, носе обавезно чистење, без тоа ништо не правиш. Кај мене се случувало да во саат време и 5 пати да чистам.
Повраќањето и каплањето и е од што и се слива надоле, знсм дека плаче мојава плаче ко да ја тепам ама мораш да чистиш, јас држам и нозе и раце и глава кога е мм дома он ја држи ја главата и тегнам. Подобро да поплаче 5 минутки него да не дај Боже спушти надоле, чисти носе.
Малиот мој кога беше бебе, првите месеци буквално после секој подој полнеше пелена. Дали даваш пробиотик? Само миризбата ме буни, ама мислам нема место за паника, форсирај повеќе течности и обавезно пробиотик евентуално електролити ако ти е шубе да не дехидрира и следи ситуација.
Преладено е, давај пробиотик и затопли меше и ноџиња, да не му е ладно. Повраќа од шлајмовите и добро е тоа, ги исфрла. За носето прашај дали може да ставаш спреј мералис или сличен деконгестив малку да олесни, сепак е мало јас да ти препорачам. Педијатарот мора да каже.
Фала ви! Во право сте подобро таа нека поплачи отколку јас ако направиме поголема беља.. Спрејче имам некое мм го имаше земено со алое нешто така можи и самостојно да се користи не мора да влечиш. Еве во пола сат 2 пати веќе исчистив колку толку иако не е целосно. Си заспа одма и поубо си диши. Извинете ме за интерпукциски горе, ко се прочитав сама не можев да се разберам
Не работат сабота и недела ќе земам пробиотик, а за течности немаме гајле, све пие и јаде ко скинат фала ти мама. Да, и он првите месеци така, ама сега е скоро 9 месеци... Течности пие многу ама не знам кој пробиотик? Ќе земам пробиотик, а за ладно не му е, дома е топло и цело време е испотен, ептен е склетџија.
Може од заби да качи темп? Топол е, 37.6 а цело време бута раце во уста и се лигави. Туширање не помага, му дадов парацетамол. Треба уште нешто?
Зш на 37.6 парацетамол? Може да се заби а може му е и топло само. Види дали се набабрени непцата ако се тогаш се заби