Ние со бебето на болница завршивме..не беше дехидрирана ама имала спуштено на гради. А темп не крена повеќе од 37.5.
Кашлаше и затоа бевме кај матичен и ни даде инхалации и да се прати темп ако крева да се реагира и да се почни со антибиотик.
Ova ne e itno ama da ne znaete sto pomaga za suva kaslica. 14 meseci ima nosens e na lekar i na detska klinika i kaj pedijatar na pluka nema nisto. Megutoa ima cat pat mrsuli ama koga spie strasno kasla i nemoze da spie se budi. Pritos i zabi vadi mozebi i od ligite da kasla.. ama sto bi mozelo da pomigne kaj suva kaslica, pregoren seker i davam ne i pomaga
Сега пројдовме низ истото, инхалации правевме 3 пати на ден 3 дена со физиолошки по 2мл ама пошто сте вие по големи консултирај се со педијатар И чистење на носот
Да не е на алергиска база оти викаш дека е сува кашлица и само навечер кашла. Прашај педијатар за тоа.
Мами,дали има некој вирус само со трмпература?? Ќере 3год од сношти ми е со темп 39со8 на секои 4часа Бебе 2ипол месеци сега ми крена 38со1 ..паника ме фати како е се поминува ноќва
Кај нас, во петокот и саботата бебуш имаше само температура. Му почнуваше од 37 одма разладување, чорапи со оцет ама не помагаа до 38,6 му одеше за саат време и после со сируп му поминуваше за 10 мин. Друго ништо од симптоми немаше, за два дена ко нов е. Педијатарот рече заби, ама мене не ми фаќа ум од заби 38 и нагоре да тера Брзо да ви поминува.
Зависи од детето, верувај. И Калина е нејадач ама млеко и бисквити, чоколино и слични работи не сака да ги смисли. Дури нагон на повраќање доби кога пробав да и дадам
Ама ова дете може да ги смисли и очигледно ги сака. И логично е сите да сакаме да ги јадеме јадењата шо ни се вкусни, не само за децата, и ние.
Ве молам дали сте имале момент кога вашето бебе спие и се дави во сонот од самата плунка.. многу се плашам во случај да не го видам или слушнам додека тоа се случува и многу ми хрчи поточно градите
Бевте на лекар за градите? Колкаво е? Не би требало да се дави, моево кашла од прстите што ги става во уста цело време, ама не да се дави. Сврти го на страна и види.
Здраво ние имаме 12 дена кога се породив во болница ми рекоа да отидеме на детска клиника за шум на срценце да провериме дали некој знае дали е страшно многу и дали можеме попладне да го однесеме на преглед
И мене така ми рекоа во болница, ама исто и ми рекоа дека можно е да е минимално и да се повлече со текот на времето. Педијатарот ми рече дека нема ништо, на секој преглед го преслушува, вика нема никаков шум, нема зошто да ве испраќам на ехо на срце.