за 10 дена правиме месец.. певме на педијатар рекоа дека е се ок со детето. да гледам и јас настрана го ставам а тоа се случува кога лежи на грб ми се извртува додека спие сега го потпирам со перничка за да не ми се врти
Тоа е мама, млекцето му се враќа и се дави. Носето му го чистиш ли, има ли секрет? И како си породена?
Купи Синомарин капки, мали шишенце одат посебно. Земи си 5-6. Отвори и стави по една капка во носе, почекај 2 мин и влечи. Можеш со убава чепкалка за уши, или ако ти е страв така да не го повредиш, земи си пумпа за влечење секрет од носе. Има некои со уста се влече, а има и други. Ја не би ти препорачала од тие што се влече со уста, побарај некоја поквалитетна во аптека.
Дали и до кога ви се будеа бебушите од спиење секогаш кога ќе им дојдеше да прднат или кога ќе прднеа у спиење? Моево денес полни точно 5м., а овој проблем ни се појави од неодамна. Не прифаќа цуцла кога ќе се разбуди, нити тапкање по газе / грбче, одма вришти на цел глас и само цицка го смирува. А се буди на два саати отприлика Знам дека му се менува сонот и циклусите и навиките за презаспивање баш овој период, ама кажете ми дека му е само пролазен период, за да не си барам кошула што се врзува назад
Прдење ја будеше до кај 2ипол месеци. Кај 5 месеци имаше некој ужасен период на будење не беше ради гасови. Кошула цело време ќе си мислиш дека ќе ти треба за се нешто ново и ова кога ќе помине.
Баш на целото лице најмн на обравчињата и под устето и накај вратчето,приметив сега дека има малку и напред кај стомачето
Не сум ти за утеха, ама ти си ми мене, дека не сум сама . Баш тој период почнавме и ние со станување и презаспивање само со цицка. Еве не година и уште е така. Јас не знам како ќе биде ако не су дома што би било ноќе за заспивање
Погрешно се изразив, денски би си заспал без проблем кај било кој. Ноќе досега никој нема пробано да го презаспие освен ја, со цицка нормално Неам сила за другачие atm
Мамички да ве прашам како ги користете за да му ги извадете мрсолчињата на вашите бебиња.. да напоменам немаме уште месец