Јас ги давав со лажиче и си го лижеше лажичето на крај, не остануваше ништо на него. Дека вода му давав така, па ептен си го сака, уште скока кога ќе види лажица
Здраво, бебе 3++ со ковид, имаше еден ден температура до 38.0. Сега нема температура ама многу, МНОГУ се поти. Се пресоблакаме на еден саат буквално и чаршафчето каде што спие е утоп. Страв ми е да не дехидрира. Не знам дали е ова нормално и што да правам. Во последниве два дена како да ослабе одеднаш
Ако пие млеко и полни пелени, би требало да е ок. Покривај го потенко, со тетра, сега е многу топло. Ако те мачи нешто и не си сигурна (а сте од Скопје) однеси го во Козле ќе го проверат.
На одмор сме на море, малата ми поткашлуваше уште дома ама мислев од морската вода ќе помине. Веќе 4 дена сме тука и мислам дека спушти и на гради крчи, кашла влажно и цела е мрсули. Онака си е супер си јаде си игра нема температура или знаци на настинка други. Инаку 13 месеца е. Има ли нешто што би можела да преземам со оглед на тоа дека уште 4 дена ќе сме овде?
На лекар за да знаеш што е, се надевам имате здравствено. Да не ти крене ноќе температура, па да нема кај да одите.
Па тоа е проблемот што сме во друга држава и немаме осигурување. За 4 дена кога ќе стасаме ќе ја носам, ама до тогаш ако има нешто што би можела да преземам?
@lady.N Мислам дека бараат влез излез печат на пасош да одговараат датите при рефундација или наплата, ама може да пробате така. Online ќе почне да важи од утре ако купиш вечерва. Инаку ако имаш хипертоничен раствор за во носе, ништо друго не можеш ако спушти на гради, или директно во аптека прашај да ти препорачаат нешто. Друг пат обавезно патничко осигурување. Со лесно.
Мајки, имала ли некоја искуство со коњуктивитис? Ставаме торбекс капки денес и чистевме често со физиолошки ама цел ден му беа пак црвени и еве видов додека спие доле на едното окце има како закоравени солзи. Леле ќе умрам од грижа како ќе стане сабајле дали ќе може да го отвори окцето..... (8++ е)
Мајки ве молам доколку имате искуство спсподелете. Бебенцава имаат 4 ипол месеци и во носе е детектирана Streptococcus pneumoniae. Iskustvo nekoja so lecene na nepolni 5 meseci?
Само доктор може да ви препише соодветна терапија. Оваа бактерија јас не би ја оставила без третирање, ама педијатар да ви даде најсоодветна терапија. Штом се толку мали претпоставувам не одат во градинка значи некој од домашните им ја има пренесено, не е лошо да се проверите и вие за да не им ја пренесувате пак.
Имам поголемо детенце и очигледно е од него, поголемото прима амоксиклав а за маливе матичната ми кажа само испирање на носето со спреј
И моето синче ја имаше на последни 2 брисеви, после првиот брис матичната ни го препиша Ацидосалус спрејот и пројдоа симптомите ама не направив контролен брис ама за 1 месец пак му се растече нос, се раскашла па после вториот брис на кој се покажа ни препиша Оперил п + герамицин + дексаметазон (си ја прават комбинацијата во аптека) и така ја снема фала Богу. Може да прашате за оваа комбинација на капки + антибиотик локално.
Па немаат, близначки се. Малце носето како затнато но секрет немаат. Искрено ми е страв да оставам така ама ќе видиме.
Бебе 4 ипол од никаде температура ми качи 38.5 2 пати ми го поврати сирупот сега нејќе ни да цица а и млеко се поврати, да турам чепне или да чекам поврати на уште не добиен сируп и двата пати...
Ако нема симптоми не се третира, бидејќи станува резистентна па ќе имате мака понатака. Не превземај ништо на своја рака. Бидејќи се мали следи ги дали ќе пројават некој нов симптом, па тогаш консултација со педијатар повторно.