Не чекај, дади. Не е температура за чекање сама да падне. И мислам дека нема врска кога е пиен Линексот, знам само дека со антибиотик треба да има 2 часа разлика.
Линексот може само да го намали дејството на антибиотикот или сирупот за тт, затоа се препорачува да има растојание од 2 часа барем меѓу пробиотик и било што друго. Дади му сируп за тт на детето и следи дали ќе спадне, ако не паѓа тек после 4 саати смееш да дадеш блокмакс. Во меѓувреме расоблечи го и туширај со млака вода ама никако главата да ја топиш, давај многу течности да пие / цица. Ќе помине
Poturaj ja malce vez glava so morska voda site mrsuli ke izlezat. Sto prskas akva maris na more koa ste. Na zaspivanje se zakasluva sekret deka i se sleva ama ne e nisp strasno toa. Mojata na more vadi mrsuli poveke od sto tezi
Мајки дали имала некоја проблем со давање на млечни производи кај бебе? Прво дадов несолена урда на 7++ месеци со палента, не сакаше ни да ја проба, едвај некако две лажички и после тоа поврати, по некој ден дадов к.млеко со лепче, многу чудно го џвакаше лепчето со отворена уста, и го плукна и не сакаше повеќе, само едно залче, кога направи 8 месеци дадов јогурт со овесни и банана, ја изеде кашата изгледа не го сети јогуртот но по 5 минути откако јадеше поврати обилно, по некој ден дадов сирење зрнце стана црвен околу уста веднаш, дадов кашкавалче лентички мали, касна два пати после тоа си изеде ноќна без проблем но по 10минути пак поврати. Последно сестра му јадеше бисквити со млеко (разредено 60-40 на вода поише зошто ми снема млеко) и му давам на Димитар да лижне само со прстето, една фаца на згрозување што ја направи и пак поврати. Од млеко само мајчино млеко, никакво адаптирано не сака, има доручек ручек и вечера (во ноќните на Хип има млеко но ете не му сметаат тие). Дали станува збор за интолеранција некоја или дајте ми предлог што да испитувам, или пак некое чаре за нашиов проблем. Ќе тргнам на работа, други ќе го чуваат, мачно е смислувањето на оброците без млечни производи. Еве не знам житарки освен со банана и јаболко со што друго да му дадам
Пробај да направиш кашички со АД млеко, види на тоа дали ќе има реакција. Штом повраќа му смета, ама може да прифати АД и да нема реакција.
Ако е алергија мислам дека нема да ја утнеш, ќе се појавува и од тие на хипп. Тоа од сиренцето може контактна реакција да е, што се јавува пример и од домат, затоа што се допрел на тоа место, можеш крема околу уста на лице да мачкаш за бариера да има. Може е интолеранција, ама од толку мала количина што лизнал и повратил не ми се верува. Јас правам пауза од храна на која појавила алергија и со педијатар се договарам кога и како да воведам пак, индивидуално е многу, прашај доктор и ако сакаш инсистирај ти на тестови. Мене ми е потешко јајце што не можам да дадам него ли млеко. Млеко кое му е оброк ќе биде или цицање/молзење или ад. Житарки никогаш со млеко не сум спремала, со вода, и комбинирам и со зеленчук и овошје, било какво овошје.
Ви се случило ли дете да ви повраќа од сируп, а и дадам ефералган од 2 голтки одма повраќа и млеко и се живо а вака не, ставам чепчиња ама да и земам друг сируп има ли поразличен изумив да ја прашам докторкана
Со блок макс имаш пробано? Ја тој не го имам дадено. Сум давала парацетамол со мече на слика така побарај им го во аптека и блок максот има убав вкус не е одвратен. Тој да не е одвратен пробај малце ја му ги пробувам, ако е гадно не ми го пие. @lady.N супер што поминува. Не се секирај ако е само нос кашла што се слева и нормално на море ќе се прочисти. Форсирај течности многу за да се исчисти
Majki denes go lupev grasokot, minatiot pat imase mashala gasovi i se izmaci, vo 50gr grasok ima 15gr luspa zamislete kolku e toa mnogu...se lupi epten brgu, za pomalku od 5 min gi izlupiv okolu 120 grasocinja, svareni kako gi stisnes taka letka toa vnatre. Da spidelam iskustvo samo cisto ako nekoj saka da gi lupi a misli deka mu treba mnooogu vreme ne e tocno bas za 3 min se lupat. Ke vidam bas denes dali ke ima gasovi pa ke spodelam, ako e isto nema da gi lupam beke a ako i e podobro do kaj 1 godinka ke i gi lupam, taka bese i preporakata na pedijatar.mk
Не баш е убав на вкус и јас го пробувам ама гадлива е освен млеко ни чај ни вода ништо нејќе, можно е корона да има па ми рекоа да пробам со парацетамол да симнуваме не со блокмакс
Мене па педијатарот ми рече блокмакс... Оти не спушта сега давам наизменично на 4 саати и од двата. Подобрување уште нема...
Јас чепче и ставам на 6-7 саати и ја симнува до кај 37,5 37,7 битно се смирува пошто плаче многу а качи над 38 ептен ја мачи, кај нас втор ден е веќе
Мама ако е алергија ќе ти реагира и на ноќните од хип. Ние така со синко првиот пат кога дадов јогурт ми се исфрла цел, исто и кога дадов ноќна од хип нели во нив има млеко исто ми се исфрла па дадов сируп. После 2 недели пак понудив јогурт немаше реакција. Направи малку пауза недела две па понуди пак да видиш рекација дали ќе има. Ако се сомневате на некоја интолеранција можеби е најдобро да се испита тоа, ама и да беше и интолеранција ваљда и од мајчиното ќе пријавеше. Обавезно со педијатар консултација најдобро ќе ви каже. И скроз те разбирам за оброците многу редуцирани комбимации. Се со вода па и не ги држи. Ќе помине мајка не се сеќирај.