Нема педијатрија тука. Ако се влоши состојбата дефинитивно ќе го носам во итна. Кашлаше од сабајле, сега е смирена и кашлицата. Ќе следиме состојба, се надевам дека за 2 3 дена ќе мине скроз.
Моето лапач е , па за 28 дена еве има качено 370 гр . 8.900 е сега , 7м + 1 нед. Добро си качува и твојата
Кај нас толку траеше, 3 ден тт 3 ден кашлица. На 5ти ден црп ни се качи, па продолживме со антибиотик. Со лесно
Ако нема просторија надвор на клупа нека го прегледа што дека си и ти позитивна. Ако сметаш дека треба да го прегледа инсисирај на крај на раб време. Мојава матична надвор ме прегледуваше кога мислевме дека имам ковид.
Јас немав потреба оти малата немаше симптоми, ама тогаш педијатарот ми кажа да ја носам ако ми е нешто сомнително..
Џабе се радував дека на годинка ќе е 8кг, фати вирус, пак се симна на 7600. Водиме со @brm_brm со манекенкиве дефинитивно.
Ништо, јас одам да си ја гушнам и бацнам мојава и да ја замолам да качи повеќе од 8кг на година. Вчера мерена 7020гр.
. Ај мојава ништо не јаде т.е не сака лажичка, сака со прсти, а уствари се и паѓа и ништо не става во уста. Вие барем јадете и тоа со сласт. Еве ви признавам тебе и друшката по разни основи @Bubce38 кога ве читам со мениата па дури и неделни ееееептен ви љубоморам
Мајки фанавме ковид, веќе поминаа 30 часа и никако да симнеме тт.. оди до 38.6 па се симнува до кај 37.4 и се така.. давам блокмакс на секои 5,6 часа.. 7 м сме.. Значи преиспаничена сум дека не симнува тт.. првпат се разболува и освен туширање и сирупчето незнам што да му правам, ептен омалаксан е
Електролити давај, да не дехидрира. Вода, млеко, јогурт и кисело млеко ако веќе сте пробале. Нема друго. 37.4 е ОК температура сметај ја за симната.
До 3 дена може да има константно температура, ние поминавме, тогаш имаше 5 месеци. После вториот ден ќе биде многу подобар немој да се грижиш. Многу многу течности само, сок, чај, вода што и да пие давај му и електролити ако сака да пие, моето несакаше. Ќе помине