Мислам ама не сум сигурна братучед ми околу година докај година и пол така се будеше. Од кога почна, после месец дена вујна ми кај нив на спална го ставаше да спие, па го гушкаше додека помине и го враќаше во креветче после тоа. Сигурна сум дека се случуваше еднаш во текот на ноќта, ама верувам дека не е тоа некое правило
Majki od shto moze ova da e vaka? Do vcera nemase nisto, barem jas ne sum primetila, vcera vecerta ja izbanjavme so istatata kupka shto ja banjame 9 meseci i sega koga da ja pogalam vidov deka ima vo gorniot del na glavceto vakvo zolto...kako kuruscinja, kako luspicki .ne se vadat bas lesno, probav so ostro chesle ja isceslav ama nisto..shto moze da e? Na 18ti sme na pedijatar ama do togas ufff
@Viki2021 теменица се вика тоа, сите бебиња скоро имаат. Јас до голем му чистев на мојот, му се правеше редовно. Се чисти со масло бебешко или какво имаш на памуче, поминуваш да омекне и после со чешелче ги вадиш. Има и специјални шампончиња, можеш и со такво да пробаш, на Мустела мислам имаше.
Za temenica citav deka e prvite 3 meseci, imase taa koga bese bebe ama beli korupki, so maslo i cesle padnaa za 1 den koga i zapnav od panika jas...ama ova sega na 9 meseci? Pa i zolti? Imala nekoja majka iskustvo na pogolema vozrast i vakva boja ili samo koga se epten bebenca? Ako e temenica super ke ja resam lesno ama mi e strav da ne e nesto drugo
@Viki2021 мојот беше поголем ко имаше, можно е и на поголема возраст да се направи. Исто жолто беше, најчесто е жолтеникава. Нема што друго да е.
Кај моите се појави теменица на 5-6 месечна возраст на едното и 8 месеци на другото. Исто со жолтеникава боја. Користам пена шампон Мустела против теменица и по некое време исчезна кај постарото, сега земав и за помалото.
Не го измиваш убаво шампонот при бањање, затоа се прави вака. Моите имаа теменица не само како бебиња, туку и во фазата кога не сакаа главата да ја мократ, кога ги бањав со плачки и не ми дозволуваа убаво да им ја исплакнам косата од шампонот. После се среди само од себе, со редовно четкање после бањање кога е омекнато.
Blagodaram majka, se nadevam ke se sredi za brgu, malku me fakja panika koga gledam nekoj promeni, pa i koga se na glava uf uf uf
Blagodaram majka, kako se sredi kaj vas? Se znae li od shto se pravi vaka? Ukazuva ova na neshto ili nisto posebno?
Blagodaram majka, znaci ova se pravi samo poradi neubavo plaknenje na samponot? Mozno e, ona saka mnooogu da se banja, ama koga i pominuva preku oci vodata od tushot na kraj mnogu se plasi i prestanuva da dishi pa gledam toa shto pobrgu da go pravam. Ke obrnam vnimanie ovaa nedela daj boze da se sredi
Од едно бањање и се исчистија. Само со четка со тврдо влакно од дм ја избањав во моментот кога ги видов со обичниот шампон кој го користам. Ништо посебно не е
Мајки со ковид сме, бебе е 3 месеци, тт 38 но никако да му спални од сирупот. Ладење и други работи не помагаат. Цело време варира од 37.5 до 38. Што да правиме дали да носиме на ургентни? Страв ми да е постојано со тт 38
Majki bebeto postkovid so proliv I na koprokultura se ookaza salmonella nekoja iskustvo.Inaku e 6++ na Ad sme I na vosni I zelencukovi kasicki. Zacudena e I maticnata I nie za vozrasta od Kade salmonella. A nema povracanje I temperatura samo cesti kasasti stolici
Не знам зошто е зачудена матичната, многу е лесно да се закачи салмонела од храна, најчесто од јајца, месо и сл. Ви дадоа антибиотик, пробиотик?
Ne Saka da go povtorimo testot cekamme rezultat ne jademe meso I jajca uste na AD sme I ovosje I zelencuk