@Alishan30 ај ѕирни и ти те молам. Дали од блицот на камерата... Мене не ми изгледа како нешто што треба дома да пројде.
^зависи како е сликано, дали кога се грчи. Дали цица редовно? Дали е вознемирено повеќе? Исипот е новороденечки, се чисти бебево, и може и од топлото време. Подуеноста асоцира на кила, или цревен проблем. Би требало да го видат на ехо или на хирург. Битно е дали се зголемува кога плаче? Дали кака редовно? Побарај второ мислење од друг доктор
Мајката вели го сликала кога се грчел. Редовно цица и кака но многу е вознемирен. Вели кога ги добива грчевите зајдува со плачење по 3 часа вреска и отекува во пределот над папокот како на сликата. Значи во нормални околности немал ништо,подуеноста се јавувала кога е вознемирен. Последните 2 дена непрестано вреска и од умор заспива.
Би сакала да го види и хирург, не е страшно но треба да се види.кај мали дечиња знае и само да се повлечи од себе. Но, во секој случај да го види, личи на хернија абдоминална (кила). Едно е по слики, друго е во живо. Сепак тој најдобро ќе одлучи. Плачот и вознемиреноста покажуваат дека има мака бебчето
Majki preeska beba goltnala malo plastice od igrackata probav da I go izvadam od usta ,no go goltnala ,panika me fakja da ne I osteti nesto odvnatre ,da ja odnesam na lekar ?
Ja odnesov,rekle.bi trebalo da go iskaka nee e strasna bidejki nee e pogolemo od 1cm inace plasticeto nema Ni 2mm mnogu sitno no ete majki sme najlosoto prvo ni ni doagja na pamet
Малиот од вчера има тврда столица,излага у вц ама ептен малку и тоа малку е со многу плачење. Долните двојки само што му пробиа а сега и зарипано грло и 38.2 темп. Како сте се снаоѓале за столица мајќички?совет ?
Дали е нешто сериозно во прашање, бебе вака не правеше у сред спиење ќе заплаче, еве веќе два пати до сега?
Детево ми е кенкавп неколку дена, ама сабајлево кога станавме, поале некпе време краткп пак заспа..од кога стана еднп млитав штп е, кенка,само трие очи, не сака скрос да ги отвори, му дадов вода ја исповрати.. инаку 4ки доле ги вадиме. Што може да е??
течности цело време, по малку, со лажиче, не наеднаш, и ако е мало, право на доктор ако повраќа повеќе.
Кога јавуваат реакција од храна на кои места се исфрлаат?Можно е само околу устето?Освен што проба јаболче и после тоа само си пиеше вода од шишенце ништо друго.И шишето е ново ама на бејби лав не верувам дека на него реагира.Големиот знаел вака да се исфрли заби кога вадеше,ама кај мало не гледам знаци за вадење заби во скоро.