Кога можеа со самонела на клиника да лежат од киндер јајца значи може од се нешто да се фати. Повторете пак тест, мислам дека нема баш благи симптоми салмонелата, може е грешка.
So bebcevo sme kovid pozitivni i lezime u kozle, znae nekoj kako e so plakjanje poso kako padnata od mars sum i glavata ne znam kaj mi e
За бебето до година не се плаќа ништо колку јас знам. За мајката партиципација, доколку има здравствено осигурување.
Минатата година 2 недели лежевме со син ми, тогаш имаше 9м., ништо не плативме и за двајцата. Многу бев задоволна од персоналот и за него и за мене, така да во сигурни раце сте. Со лесно.
Која е нормална телесна температура на бебе? Барам по нетов и сегде различно пише, педијатар не ми враќа засега.
До кај 37,5 кога беше новороденче ми викаа е нормално. Повисока е од нашата. Не знам кога почнува да се приближува до возрасната веројатно уште е рано. Сум имала дешавка со 38,5 да е сосем ок и да не дадам ништо, а на 38 да ми е омалаксана па да дадам сируп. Следи како е.
Zdravo majki, na odmor sme od vcera vo albanija, so 6 mesecno bebe za edna nedela ce pravi 7 meseci, na doenje sme, no mi kreva temperatura, stavam cepcinjan se konsultirav so pedijatar , na sekoj 6 casa odkako ce stavam cepce posle delovanjeto pak kreva, verojatno e zapcinjata da mu izlezat, ja mackam i so gel,ne sedam na sonce eve Denes voopsto i ne izlegov nadvor da ne ja izlozam na sonce, inace e smesko bebe se smee radosno e ne e nekoja placka ama od temperaturata epten mlitavo sedi dusice , ve molam za sovet Dali da prodolzam so cepcinja ili da baram care ,da odam na lekar?? Ipak vo druga drzava sum, neznam dali da odam na lekar, sovet ili da cekam do vecerta denes da vidam kako ce e ????
Sigurno se zapcinjava posto koga e mackam gel si cuti, dobro sto cica na mene, ne saka drugi jadenja premnogi po dve tri lajcina ama na mene pie, nekako strav mi e deka vo druga drzava po lekari, ama pa 2 dena ja imam so cepcinja da ne pravam rizik , dajte sovet
Од заби не е ако крева на секои 6 часа, некоја вироза е можеби. По потреба чепчиња/сирупче и хидрирање, друго не можеш да направиш. Сигурно имате патничко осигурување, може да побараш лекар да ја ѕирне. Ако продолжи да крева тт, можеби е најпаметно да се вратите дома, сепак е малечка. Јас би се вратила.
Мајки на две деца дали вторите деца често ви се болни? Моево бебе има 3 и пол месеци и скоро цело време е настинато...од бронгиолит, носе затнато,температура, болно уше...глава немам кренато...досега 3 антибиотици има добиено...минимален контакт со луѓе има и пак болно...пукнав веќе.
Ништо ми нема спомнато матичната...да не е многу мала за такви додатоци...веќе ни јас не знам..следно кога ќе одам(се надевам не за брзо) ќе која прашам.
Поголемото оди во градинка? Кај нас така сите вируси и бактерии од поголемото на помалото дома се пренесоа.
Не оди уште...по препорака на педијатарот ќе го одложам одењето во градинка ама се дружи со деца кои одат и сигурно од неа префаќа.
Мала е но сепак прашај барем за капки или некои витамини иако мислам дека и тоа не би помогнало многу