Има капки за бебиња Бејбивит се викаат. Можеш чисто онака да ги даваш како допуна за полесно да мине со настинките
Мајки дали знаете некој добар детски дерматолог, бебево ми е со акнички и никако да поминат само се прошируваат веќе со месеци
Фала ти само јас кај него за мене кога сакав да закажам дури после 5 месеци ми закажаа , на вас за колку време ви закажаа
Мајки совет Бебето од четвртокот сабајле крева цело време темп. Со сирупчиња спага. Петокот однесена кај матичната има гнојна ангина дадено ко алмацин антибиотик, но температура сеуште има еве до сабајле сега и спадна. Во саботата вечер однесена на болница на детско ми викаат нема гајле масирај со алкохол, сируп темп. давај и то е то.. Ама дали е во ред еве денес и е 5ти ден сабајле во 5 ја однесов пак на детско истото мачкај со алкохол давај сируп а детето се треси плачи мислам прв пат во овие 9 месеци така... Ми викаат нормално е па 4дена има темп не се треси и вришти сега денес друга температура беше? Незнам како да и поможам многу е истоштено бебуше не јади ништо само млекце пие, вода и сокче или чајче од нане..
Majki sovet bebevo za 5 Dena 7 meseci preku den e ok Kenka za spienje bez mleko ama se snaodjaame ama navecer e uzas prvo koga go pie mlekoto se vrati Kenka ke go uspie ne se uspiva Ili se uspiva I okolu 1 Ili 3 pocnuva vristenje olacenje I so nisto ne se spmiruva I taka po vrl sat I sat ipol nosime vo race strdennoc peeme pesnj muzika I sl. Ima vo 5.5 meseci niknato dva zaba pred 10 Dena pominavme korona sea posle toa pocna sluzava stolica I ni dijagnosticiraa salmonela no deteto ne povraca Niti ima temperatura samo pocesti stolici koi so probiotik biogaja sabajle I popladne waya ama salmonela uste pokazuva na izmet.Sea dali se nokni Mori dali se zapcinja Ili grcevi od salmonelata neznam nekoj so vakvo iskustvo.
Ноќни терори не се, детето си има мака уште кога е будно. Или запчиња или грчеви штом има проблем со салмонела.
Нормално е со гнојна ангина да нема апетит, што повеќе течности и ќе и помине температурата од антибиотикот само треба време. Туширај масирај со алкохол и ќе биде океј мајче
Фала мајка... Доволно беше вака да ми кажат на болница не да ми се дерат дека ја носам второ дете ми е ама не сум имала ваква ситуација да знам како ке биди никогаш не кренале темп повеке од 2 дена. Многу ми беше страв бидејки денес е 5ти ден...
Големата ќерка постојано имаше проблем со гнојна ангина до 3 години… и јас се мачев така со температури што траат со денови. Еднаш дури и до 40 ми качи, ама пополека и ќе помине
Душа мила ве гушкам... Ме утешивте барем малку да знам дека е нормално толку темп и толку дена бидејки од нашето здравство веке се виде нивното.. Поз убав ден..
Мајка завршивме на болница со 40.5 темп која не се спушташе никако. Па мораа да и стават инфузија и инекции.. Послем тоа не пуштија дома.. Сега сме супер нема температура прима инекции, но многу спие станува ручка и пак спие, станува пие вода или млеко и пак спие. Дали е ок денес сме за инекција па ке прашам докторката дали е ок што спие многу, знам дека е уморна многу веке 5дена беше без сон, ама сепак ми е шубе... Поз мајки
Земи Babyvit капки, мојата од новороденче ги примаше. Витамини се. По 2-3 капки на цуцла се даваа повеќе пати на ден. Ама консултирај се за дозата.
На ќерка ми последно паметам на годината ја чистев имаше уште малку теменица ама дека густа коса ја немав може ни приметено претходно. Намачкај со било какво масло прво да омекне (јас со кокосово тогаш мислам дека ја намачкав такво само имав, ама ако имаш бебешко масло подобро со тоа) и расчешлај, ќе падне.
Здраво мајки.. Денес на педијатар поминавме добро. За папочната кила ми кажаа не е неопходно ни појасче туку дека обично сама се повлекува. Е сега имам прашање, бидејќи и кажав на Др дека малата секоја вечер пред спиење ми плаче по пола саат до помодрување дури, и скоро секогаш во исто време,ми рече дека се грчеви,но и да и направиме ехо на мозоче... Зошто и што би можело да покаже? Навечер си спие мирно, преку ден е поактивна ама скоро секогаш така плаче околу 20 часот.. Искуства ве молам?
Како се справувате со шлајмови кај бебе? Правам инхалации и ставам во нос хипертоничен раствор, тапкам по грб, но неможам ништо да извлечам. А баш се осеќа доста шлајм, на моменти и грчи. Со што можам да мачкам. Само што наполна 5 месеци.