Не мачкај мрсни креми, а можеш да земеш хиперманган и со тоа да го полиеш на крај од бањање (не се плакне). Тоа се продава во аптека, за мали деца се раствора на врв на лажиче во 2л топла вода, ептен светло розе да е водата. Ја смирува кожата, но не смее често користење, може и премногу да ја исуши.
Од завчера малава е со температура од 37.2 до 38. Се закашлува да речам еднаш на 2 саати од грло. Вака си јаде, весела е, од време на време ќе клапне. Крвна слика и е ок, црп мирно, 2 пати ја носев на доктор, грло не е црвено, нема на плуќа ништо, рекоа најверојатно ларингит. А мене на памет ми е да не е ковид . Некој со вакво искуство?
Мислам дека не е ковид, зошто покрај ова ние имавме и болки низ телото. Ако ти е шубе тестни со домашен (грло па нос) кај нас само што ја стававме течнота покажуваше, ама нема што поинаку да правиш, следиш симптоми и даваш терапија по потреба.
Neka se testira moeto fati od mene takva temperatura 2 Dena pocna prolivce Edna's povrati se zakasluvase grloto I bese crveno I ako bese negativna reoa lici na kovid da povtorimo test nie ne povtoricme oti terapija ista bila dali e Ili ne e samo ako e da odi pocesti da I slusat pluca. Inaku rekoa ako bide and 38 paracetamol sprej za nos do I probiotic I elektroluti po potrebaa I po potrebaa inhalacija
Тие со бебе што имало сипаници..5м е.. што смеам да му правам освен да го мачкам со пена/пудра? Смеам ли да го бањам со нешто, смее ли на меше да лежи на под, смеам ли да го тапкам по грпчето за ждригање? Да не му направам повеќе проблем.... страв ми е дека е мало
Женски на одмор сум. Синоќа во спиење малото ми поврати во млазови ама само млеко. Еве пред саат време пак. Нема темп., само се поти на главче повремено. Повраќа само млеко што дои, не ја поврати храната. Ќе поврати и одма продолжува да спие. Сега уште спие, што да му дадам? Електролити, наусолвит? Да го носам на лекар? Год и 2 месеца има
Мамички имаме температура 38,6 прв пат креваме и сум во паника што да правиме дали и реакција од јајце денес дадов четвртина прв пат 7месеци сме кажете што да правам ...
Ne ti trebaat corapite ne go nerviraj bebeto so niv. Sirup ili cep i ke padne. Sigurno nekoe virusce od zabi iskacanje ste fatile
Незнам за која тема е ве молам за совет...се работи за дете 2 год и 2 месеци, направен е преглед, поставена дијагноза кила на тестиси и некоја течност...мора да се прави операција...препорака за хирург специјалист ве молам избезумена сум
Мамички имаме температура ни варира од 37,7 до 39 ја паѓаме со туш му дадов шурупче и има лепенка на чело дали да го носам на болница
следи го, кога ќе спадне, на колкав интервал пак ќе качи, па добро е да направите и крвна слика сабајлето па да си бидете мирни викендот
Zdravo,maliot mi e 4ipol meseci mu otkrija klebsiela na urina, mu dade doktorkata pancef 10 dena, bidejki bese i so temperatura 3 dena i me prakja na eho na urinaren trakt? Mnogu sum zagrizena dali nekoj ima iskustvo.