Те прашав зошто моето е 5м и 7кг,некни на вакцина ми кажаа да давам од 4 до 4.5мл далерон.Сметам дека ти можеш да даваш 5 5.5 мл
Да,дај блокмакс ама наредно дај му 5мл слободно далерон па консултирај се и со доктор.сега баш гледав во упатството,15мг се дава на кг тежина а твоето има 10кг што значи 150мг. А 5мл содржат 120мг,што значи треба 5.5мл да пие.4 се малце,а темп висока затоа и не спушта
Здраво мајки Дали некоја од вас се соочила со вакво нешто на главчето од бебето..Го има од болница од вториот ден..таму ми рекоа дека е од што лежело така во каналот ако е така зошто не го имаше одма туку од нареден ден...На допир е меко како желе.. Бебе денес 7 дена Спојлер: Слика
@babyboy1 мојата има странично ко вдлабнатина, како со рачето во тупаница да се има потпирано во стомакот. Исто не се гледаше првиот ден, наредниот се запримети, ко ќе се родат се отечени, после се повлекува водата и губат килажа и тогаш се гледа. Направивте ехо на мозоче?
Не никој не ми рече за ехо, ми рекоа дека е како хематомче и ќе се повлечи само..ама еве една недела нема промена
Рано е, ќе се повлечи. Мојата ја снимаа неколку пати дека навнатре е. Сега почна да се пополнува по малце на месец. Меки им се главчињата, има време дури се оформат целосно.
Имам стомачен вирус, повраќам, треска и блага температура. Дали да го дојам бебето (2м.)? Дали може да префати од мене? Воопшто не сум добро.
Треба да го доиш за да добие антитела од тебе. Само хидрирај се добро, многу течности и електролити и миј ги рацете често.
Здраво мајки после 8 месеци вчера кога го гипсавме бебе од многу плачење го приметив јазичето не го крева и цел не излегува надвор а многу лигави постојано е мокар мислев од запчиња но нешто не ми штима можно ли е да е сврзано па да треба интервенција до сега не ми спомнал педијатарот ништо....Насекаде ми одат мислите
Здраво мајки, ние трет ноќ со температура. Синоќа завршивме на брза помош. Крвна слика добра, сабајле правевме.. Давам далерон не спушта, кажете ми колку да дадам блокмакс, од дозата што ја пишува на упатството не симнува, немам памет веќе што да правам
Zdravo, ve molam za sovet i spodeluvanje na iskustvo dodeka da otidam denes na pedijatar. Jas verojatno sum fatila nekoj virus pred tribdens imav grlobolka I glavobolka, a veke 2 Dena mi tece nosot. Bebeto od utrovo pocna da ima zatnat nos so aspirator I soleni kapki izvadiv prozirna vodicka. Temperatura nema I raspolozeni si e. No Strava mi e da ne bide na poloso bidejki I'ma samo 3 meseci. Redovno cica, provetruvam doma I go iznesuvam na cist vozduh. Sto drugo moze da prevzemam? Blagodaram