Исто и моето има слични симптоми. Пишав на педијатар рече само ќе му пројде ама јас прскам спреј и чистам нос со пумпица.
Блок макс давате според килажа или 2. 5мл според упатството? Синко има тт 39, матичната според кс вика вирус, и 3.5мл блок макс според килажа та 7800, 9м е
Мислам дека тој по возраст се дава не по килажа. Нас во систина ни рекоа 3мл х 3, ама јас давав по 2,5 мл на 6 часа. 10кг. Едит: Матичниот ми рече може на 4часа наизменично со парацетамол да давам. Ама ми беше многу некако, успеавме да симнуваме со разладување за да прогураме 6 часа.
Совет.. малово 3 ++ од вчера вечер има дијареа. Матична вика само пробиотик и орс за 2 3 дена ќе пројде. Денес е поднамалено проливчето, но секоја пелена е со слуз што е какана. Он нема мрсули се чудам пд каде таа слуз зашто нели обично викаат шлајм е. Да го носам пак да го видат, памет немам денес. Он е весел јаде нормално.
Девојки малата 4 ден се нема искакано...напната е, нервозна и плаче.. Прв пат се случува ова, како да постапам? Што е најдобро со сапунче, топломер...и како да постапам? Фала
Ve molam za sovet/pomos majki Kako da mu pomognam na malovo (14meseci) vekje povekje od nedela dena se maci so nosot,(opis : se oseka deka e polno duri i prepolno,po malce i mu potekuva ama poveketo si e vnatre polno,sekretot mu e prozirno-bel). Se maci so spienje,dodeka zaspie,vo tekot na samoto spienje ne moze da dise a bez cucla ne moze i haos.. Sekoe utro i navecer pred spienje prskam Sinomarin Kids sprejce cekam nekolku minuti i vlecam so Nosko,efektot e momentalen,a pominat 30 min i odnovo i odnovo e polno kako da ne sum napravila nisto.. Ve molam za nekoj sovet
, Мачкај го со лута маст, на нас педијатарот ни даде детска лута маст,и помага многу навечер кога е затнета. Ептен тенок слој ставаш на нозрите. @Mateas колку години/месеци е детето? Јас не би пробувала со топломер, на мене лично ми е страв да не ја повредам. На нас ни помогнаа еден прашок, секој ден се става во шише вода/млеко, ама тоа беше терапија од доктор препишена и цели 3 месеци на примивме. Пробај со детска клизма, и давај и секој ден мала лажичка маслинов зејтин.
Мојата е 13 месеци и истово ни се случува... Влечење со носко ни е борба, ама баш како што викаш само по малку тече, другото што се слуша ко внатре да е и нема шанси да го извадиме. Кашла и голта, а јас на секое се надевам дека ќе го плукне. Спреј Аква Марис бејби користиме и матичната ни кажа Веранто форте сируп да и даваме. На гради ни рече дека е добра, ама пак ми е страв. Како бебиња се ослободуваат од шлајм не ми е јасно
Дали некој се соочил со повторувачки воспалени ушиња кај бебе? Од настинка и затнато носе кое го чистам со Марисимо и влечам со аспиратор..и вчера вечерта плачење, врискање.. очигледно беше дека има преголема болка и не сакаше да цица..цело време се тераше со плачење..се смири откако и ставив чепче и заспа па потоа и цицаше. Денес ако се повтори истото откако ќе помини дејството ке ја носам на доктор. Само немам ум како да превенирам да не дојди до ушето. Ова се случува веќе трет пат а бебе е скоро 5 месеци.
Измивај му го носето со шприц и физиолошки. Спас! @Keri моево ни тт, ниту кашлица, ниту нос течење направи опструкција од секрет што му бил насобран во грлце од претходно. Значи од нигде никаде, легнува да спие и наслушувам дека се слуша вибрација кога вдишува. Инаку бил со кашлици, секрети никогаш не спуштил, ова од ништо....
Мајки, испив риностоп за прелада и после 1 час го доев син ми, аптекарката ми рече дека смеам да дојам ама да пројдат 4 часа после пиење на лекот. Многу се нервирам оти скроз заборавив… инаку на комбинирано сме давам и АД. Да не ќе му се случи нешто на син ми од лекот? Многу сум загрижена…
Ние имавме вакво потполно исто хематомче, се повлече преку ноќ после 1 месец. Исто бев премногу загрижена и не знам колку доктори консултиравме и сите го кажаа истото така и бидна фала богу. Така да не се грижи ќе се повлече само.
До колку време се толерира да има суви пелени? Не се скроз суви, ама денес ептен малку има мочкано. Намерно му го оставив памперсот подолго време, ако до сега за 3 4 саати го полнеше преполн, сега за 5 саати ми делуваше како само два три пати да се измочкал. И зошто би се случувало ова? Не пие (не сака да пие) многу вода денес, ама со цицањето надокнадува на течности. 1год е.
Во 18 часот дадов парацетамол на 39 температура, сега спие мерев 38.5 цел е топол освен нозете да го будам да му дадам пак или?