Мајки го избањав бебето, веднаш после тоа и се растече носето, пред тоа немаше ништо. Влечев со пумпица (со притискање е, не е со вовлекување со уста) и излезе течен секрет ама многу малку. Како влечам така она враќа назад. Легна да спие и почна потешко да дише и да се буди на 20 минути. Во 15 до 1 измерив температура имаше 37.1, сега има 37.5. Не знам што да правам и дали да почнам да симнувам температура со туширање да не се донастине. И како да го исчистам носето најлесно. Утре ќе земам и аспиратор со вовлекување ама до тогаш што да правам, и се ствара секрет цело време. Послободно диши кога е исправена ама тоа не е решение. Ја соблеков вреќата за спиење, друго што да правам? Во соба е 22 степени, сега и ќе разладам малку 6 месеци има
Ne e nekoja temp visoka. Izvadi ja od vreka da ne se gree i ostavi ja po spihozna pokriena so nesto. Vo nos prskaj sprejce da e proodno noseto. Ako e zatnata nema poenta da vleces, ako i tece togas se vlece. Kolkavo e, da ne vadi zab? Sledi ja utre ima/nema temp, vesela e jade i sl? Moeto site zabi so temp 24casa i nos rastecen gi izvadi ama nonstop vesela jadese niso strasno. Ako se kaci preku 38-38.5 ke dades sirup ili cep
Растечено и е носето ама како смрка па ми доаѓа затната, а си дише на нос. Си јаде нормално. Е сега приметив дека сабајлево почна и по малку да поткашлува ама стварно малку. Имав читано нешто за кромид, не го применив сеуште. Не знам дали би помогнало. Иначе одма се спушти температурата кога ја соблеков вреќата. Не сум знаела дека и од заби може да има растечено носе
Поминало времето за едитирање, морам вака. Сега не сака да цица, не знам дали не може да дише или зошто. Малце и се насочзени окцињата и почна да кива. Колку дена отприлика трае настинка? Како да спречам секрет да се спушти? Мрсулчињата главно прозирни но имаше едно со жолтеникава нијанса
Правам се тоа, ама подобро е 15-20 минути па пак шмрка, сега и со подотворена уста седи. Дадов сега вит Ц, бебивит и шприцнав диво оригано, па се надевам ќе биде подобра
Мајки на пресоблекување приметив како крв од вагината - не течна туку како конче- се избезумив - бебе нема ни една недела. Додека чекам одговор од педијатар- искуства?
Мене ми рекоа ако се појави да не се паничам нормално било. Немам одговор да ти кажам што е точно, ама не е страшно. Секако прашај го и педијатарот.
Zdravo majki, momentalno sme na detska klinika poradi dijagnoza urtikarija. Bebeto e 15 meseci i e celoto so osip i lice i telo skroz, primame terapija od sinoke no nekako kako da nema podobruvanje. Dali nekoja majka pominala niz istoto, mnogu me grev da go gledam taka , ocajna sum.
За бебе немам искуство, лично имав алергиски напад и уртикарија лани од сирење што го јадев најнормално претходно. Ми ставија ампула Летизен и Синопен на Итна, и ми препишаа Летизен да пијам. Штом сте хоспитализирани не се секирај мајка, го следат лекари. Боље они да го следат таму, него ти дома да се секираш. Давај му повеќе течности да пие да го исфрли алергенот побрзо од организам (ако е од храна). Ви утврдија од што е реакцијата?
Со син ми бевме хоспитализирани поради уртикарија кога имаше 11 месеци. По 1 ден се виде подобрување, а веќе следниот ден беше речиси целосно исчистен. Не задржаа мислам 5 дена ради претпазливост. Покрај терапијата беше и на диета. Знам страшно изгледа, но ќе биде се добро...
Мене тогаш ми објаснија дека ќе се повлекуваат, ќе се појавуваат дур не се исчисти алергенот. Штом сте таму ќе ве следат и мора да Делува терапијата.
Те советуваа почесто да цица штом не пие вода? Каква диета за бебето? Ќе му помине мајка, знам дека се секираш ама ќе му помине.