Nie sme so nova dijagnoza sega, iskocivme pozitivni na cytomegalovirus i EBV virus. Nekoja so vakvo iskustvo?
Чипиња цела рака Павловичева полна в уста ја пикна исчистив шо можев ама сигурно има и голтнато, шо можи да биди? Да ја носам на доктор? 9 месеци бебе се пика в уста значи готово ова беше крај полудев
Цитомегаловирус не е херпес? ЕБВ е причинител на мононуклеоза. Верувам сте добиле и терапија соодветна.
Здраво, ве молам итно е, во која Аптека можам да најдам Тобрекс сол за измивање на очи и оцуфлацх... ???фала ви
Тобрекс ако се капки би требало секаде да ги има, јас ги имам неколку пати купувано и ги има, а другите не ми се познати.
Мајки здраво, Бебо 11+ закачи 2 бактерии во градинка стрептокока и мораксела, два дена беше со темп до 38 прима трицеф и ставаме флоксимед капки во носето. Следново ме буни после два дена антибиотик нејзе темп и проаѓа жолтиот секрет од носот го снемува она продолжува со антибиотикот од петокот и сеуште го прима со тоа што од синојка има влажна кашлица буквално се дави и жолтеникавиот секрет се враќа од сабајлево, јас поради оправдани причини не можам да ја однесам на педијатар сега а маж после ќе ја носи меѓутоа ме интересира искуство или некој да знае од каде сега кога прима антибиотик кашлица и повторно жолт секрет?
Здраво мајки. Имаме проблем со запек. 8м е на цврста храна е од 6 м, сега веќе почнува повеќе да јаде и има запек. Пробав два дена да не му давам цврста храна, но не помогна баш. Што да му дадам?
Дај му пробиотик, тоа функцинираше кај мојата. Поише слива и крушка давај а доколку не бива слибодно и клизма стави.
Devojki od panika ne moza da e najda temata za vakcina zatoa ke prasa tuka,, deneska mojata bebuska primi vakcinite na 2 meseci sto se primat ama eve mi krevat temperatura… kraj 7 imase 38,5 imu dadov daleron 2,5ml kraj se spusti na 37,5 sega gledam pak krevat… e tusirav e presoblekov nisto pak mu e 38.4 aj ve molam za pomos i iskustvo.
до 11 ако не спушти со разладување, туширање со млака вода телото само главата не, дај го пак далеронот. Најрано на 4 часа може да се дава.
Нема да му наштети. Да не даваш мала доза на далерон? Можеш најизменично и блокмакс да даваш. Ама расоблечи ја сега, истуширај ја и нека ја во полесна облека. Мајка, за некои работи мора да делуваш, а не да чекаш од доктори за сѐ
Mu dadov daleron kraj 10:45 mu se spusti na 37 sega gledam pak 38… koga moza da mu stava cepce sega posle sirupot?
Нејќам да паничам ама веќе 5ти ден од настинкава и не е подобар туку се влошува. Во средата го носевме на педијатар, рече вирусно е ништо страшно, само црп покачено (8ца), прскајте синомарин, влечете со носко и ако качи темп дајте неофен сируп. Е сеа детево се затна скроз, ноќеска се будеше со вриштење неколку пати и по саат време не можевме никако да го смириме. И еве сега качи темп 38.6. Наместо да се подобрува после 5 дена, сега качи темп. Не ми е јасно, да го носам ли негде на дежурен да го ѕирнат? Едит: 12м има