Носи го во козле таму се за плуќа нај добри нека го слушнат и ќе ти кажат што да праиш и ако треба нешто испитувања ќе му направат
во козле носат и деца пошто само плачело верувај, така да однеси го и ккс и црп се ќе направат. Да не чекаш до утре со темп и само да се мачи.
Ако си во аеродром општ има дежурен во Јане. Јас таму ја носев да ја слушнат. Негде на 9 месеци прв пат се разболе саглам, 1 недела затнат нос мрсули, после тоа 3 дена темп гореше 38,9 стигаше. После се осипа излезе розеола. Али настинката 2 3 недели си траеше, температура 3 дена.
Бебе има 5 месеци и половина окце му е црвено, нема солзи , нема секрет , само црвено Ќе го носам утре на педијатар , но сега немам мир .. Што би можело да е ?
И јас помислив на јане ама мм очи нејќе да им види таму и на крај во систина отидовме, грлото му е лом и крајниците отечени па атб ни препишаа. Втор пат матичниот педијатар ја утнува работата, не знам што ќе беше ова. При здравство, приватно пак плаќам и со денови детево се мачи. Ама ај... битно да е подобар. Фала ти за советот
Густа плунка кај бебе 1.5 месец, како кончиња се влечат кога цица кога ке пушти, и како балончиња од плунка прави. Денес приметив предходно не беше вака, бели наслаги нема ни на јазичен во уста.
Искуства со коксаки? За колку време поминува, како да го лечиме, на педијатар ништо специфично не ми кажаа.... Не иде во градинка, а го има фатено, не се дружиме многу со луѓе, единствено што ми текнува од лулашки да ги фати..
Не знам колкаво е детенцето. И да, не се третира со ништо коксаки вирусот. Ќе помине за неколку дена. Моето имаше афти и во уста, па ми дадоа Проафтол и веднаш поминаа.
Ако има во устата можеш да ставаш метиленско плаво. Повеќе витамини, свежо овошје, течности. Нема терапија
Majki ke ve molam ako moze da mi kazete. Dali i kolkava razlika imaat ovie dva sirupa. Na pogolemoto mu go dadoa toj sto e bel i kako grcliv vkus a nikako nemozam da mu go dadam, na pomaloto drugiot toj e rozev i e po vkusen. Da ne me razberete pogresno samo me interesira dali mozam da mu davam i na nego od rozeviot, mislam poveke ke go pie a mora.
Бебево е скоро 7м кашлаше неколку дена, тем качи еден ден, не тече носето а затнато е ако успеам да извадам нешто тоа се шроѕирни бели ништо посебно, ни дадоа инхалации ама ко да не помагаат мн, еве и се фати гласот... мн жално ми плаче.... како да и помогнам и можам ли до утре да ја чекам за на лекар страв ми е да не има спуштено веќе дека рекоа гребкаше малце