Итно! Прашања за здравјето на бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Honny

Honny Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    1.155
    Мајки бебево ми е скоро 9 месеци и настинато беше 2 дена, денес е супер само што носето е затнато со густи мрсули. Приметив дури вечерва откако заспа по дишењето како да хрчи, пробав да влечам со аспиратор се распрета, се расплачи и не успеав ништо да извлечам ама за среќа беби призаспа. Се заврте на друга страна сега и смири и хрчењето ама ми се уврти мене филмот дека не дише добро заради носето. Будите бебе за да одзатнувате носе ноќе или да не се будалам, да го оставам раат да спие?

2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.921
    Допаѓања:
    203.173

Да го оставиш да спие, само ќе се разбуди ако има проблем.

3. LittleMermaid

LittleMermaid Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    24
    Majki,
    Nie sme 4 i pol meseci
    Bidejki sme na Ad , a go dojam samo koga se budi vo tekot na nokta
    Minatata nedela pocnav so vkusovi
    Dva dena malku jabolko, pa pauziravme 3-4 dena
    A vcera mu dadov banana
    Izede 5-6 lazicki, mu se dopadna najverojatno
    Megu toa sinoka stolicata mu bese kako da jadel spanakj
    potemna od senf so crnki tocki kako niz nea kako iskinat konec …
    Sabajlevo mu bese normalna boja so crnki partalcinja niz nea
    Dali moze dq e od bananata
    Ili e nekoj drug problem.
    Moze e neprijatno malku no eve i sliki vo prilog C7F44207-5C00-4A8E-B90E-A816A09B462D.jpeg C7F44207-5C00-4A8E-B90E-A816A09B462D.jpeg EF7EC6B0-4E27-423F-BD49-D16995C560CD.jpeg

4. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.955
    Допаѓања:
    12.975
    Конци, црни точки, се тоа е од бананата. Од потемна банана обично не е вака, позелена прави потврда и темна столица.

На Tiny Love и LittleMermaid им се допаѓа ова.
  5. portokal*

portokal* Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2019
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    39
    Здраво дали ако давам kinderimmun на dr.wolz,треба да давам и витамин д,на пливит давам,бидејќи гледам дека во kinderimmun има и витамин д,па да не дојде премногу.Како давате вие мајки?

6. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.955
    Допаѓања:
    12.975
    Прочитај точно кој д витамин го има во киндеримуно и колку, а зависи и колкаво е бебето.

7. MissAria

MissAria Активен член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    43
    Дали сите лекувате Мораксела во нос кај бебе?
    Пред еден месец ја откривме, пропратено беше со вирус и температура. Повеќе од две недели беше болна (претпоставувам од вирусот), но откако оздрави, по 5 дена повторно има температура веќе 3 дена, пропратено со секрет зелен и со кашлица. Матичната вика ако и утре има да дадеме Панцеф без да проверуваме крвна слика. Панцефот нели е многу јак? Бебето е 10 месеци.

8. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.210
    Допаѓања:
    5.767
    Да, пиеле антибиотик во случај ако повеќе денови биле со температура и ако спуштиле на гради. Пиеле и Панцеф и Алмацин за истата бактерија.

На MissAria му/ѝ се допаѓа ова.
  9. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.330
    Допаѓања:
    5.456
    Веќе втор антибиотик пие за истата бактерија, еве веќе трета недела и почна да оздравува. Панцеф па алмацин.
    Едит: беше многу болен, зелени мрсули, кашлање без престан, отечени крајници и воспалено грло, температура до 39.4 неколку дена...

10. WindyWind

WindyWind Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2014
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    120
    Мајки за кашлица кај 9 м бебе што можам сега да направам да олеснам помирна да е ноќта утре ќе одиме на доктор

11. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.269
    Допаѓања:
    4.935
    Можеби кашла од сув воздух, користиш ли навлажнувач? Колкаво е бебето, цица ли?

12. Viki2021

Viki2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2022
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    403
    Majki ve molam za sovet, predlog, mislenje....nesto bilo shto oti psihicki popustiv.malata e 1 godinka veke 1 nedela nosot i teche kako reka, sega i e zatnat i e pun mrsuli a NEMA SHANSI da i go iscistam, od elektricnoto pumpice plache i se trga, od fizioloski 2 dena i stavame na sila kako da ja koleme edn drzi race noze glava drug stava znaci horor...na spienje stavam bo soba presecen kromid i navlaznivac za vozduhot, spie bez problem lesno dishi ama prwlu den ni jade ni pie zatnat skroz....beljata e shto vo nedela patuvame so avion 3h kako ke otideme kako ke bide so usinjata od pritisokot, nos zatnat, bebe kenkavo ne mi e jasno.. do togas nekoe magicno stapce kako da i pomognam ili nesto pred let shto da stavam makar na sila so placki samo da otideme bez cel avion da go izremetime?
    Blagodaram

13. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.446
    Допаѓања:
    5.215
    Значи нема разбирачка најчесто со толку мало дете..и моето сега беше болно пред 3 недели, само кога ке ја видеше пумпицата врискаше ама тоа е...мрсулите мораааааааа да се извадат...иначе може да му се спушти на плуќа...со сила прскај и после со сила влечи..знам дека ти е грев ама тоа е...јас спасот го најдов во носко за правосукалка...плачи ама за 15 секунди се е извлечено

На Bupalu и Tiny Love им се допаѓа ова.
  14. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.374
    Допаѓања:
    5.244
    Нема никогаш да седи мирна. Понатака уште поголема борба ќе е.
    Прскај со хипертоничен раствор за прво да се одзатне и влечи со појак аспиратор.
    Јас со носко кога има многу секрет.

Јас ја легнувам држам раце нозе и прскам и влечам

На doubleinfinity и Tiny Love им се допаѓа ова.
  15. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.210
    Допаѓања:
    5.767
    Плачела, не плачела мора да се исчисти носот. Како со крокодил да се борам е кога прскам спрејче и вадам со аспиратор. Но мора инаку ќе спушти на гради и уште полошо ќе биде. Инаку полесно ми е чистењето ако ги легнам и им дојдам обратно над главата. Со едната рака го држам аспираторот, со другата им ја држам главата и рацете, абе право борење е тогаш.

На Bupalu, eli25, doubleinfinity и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.374
    Допаѓања:
    5.244
    Мене ми е многу стресно кога носот и е затнат инима секрет. Затоа пред да го земам носко чистев со обично. И имаше денови кога на 10 мин чистев. И мм викаше ајдеее иде баба рога кога ќе ме видеше со цревцето

На Bupalu му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.210
    Допаѓања:
    5.767
    Колекција имам дома од аспиратори. :D
    Едно од Chicco, Nose frida и Носко ги користам. Носко само преку ден, навечер другите 2 за да не пуштам правосмукалка и сите да се разбудат. Јас па 2 имам за чистење, баткото носи од градинка и малото покрај него се си закачува.
    Имам и еден аспиратор како пумпица и еден електричен, тие за ништо не ги бива.

На Bupalu му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Viki2021

Viki2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2022
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    403
    @doubleinfinity @brm_brm @Tiny Love vi blagodaram majki! Denes eve 2 pati i staviv fuzioloski rastvor ama mnoogu malku, ako 5ml e celoto jas pomalku od pola, mnoogu vristi i mrda taa place 10 minuti a mene nozete mi se tresat i placam po nea uste 1 ipol h. Posle fizioloskiot nema sansi da probam so nosko ili bilo shto da i se priblizam, taa od placenje i vristenje se itresuva nadvor...ok e vaka ili da drzime na sila da bideme spremni deka ke ni dojde policija na vrata za semejno nasilstvo oti vristi kako da ja kolime ili dovolno e shto prodisuva?

19. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Moeto imase u nos ama temp malce 1 den i lokalno so nekoja mast ja resivme...ama leto bese dur primase terapijata so masta na more bevme otideni i valjda pomogna i toa

20. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.269
    Допаѓања:
    4.935
    Според мене е погрешно на сила да му се чисти нос на дете, од плачење уште повеќе секрет ствараат и не гледам некој бенефит.Син ми има скоро 5 год и до сега нос на сила не сум му чистела, гледам да го излажам за спреј, и после го научив сам да дува.

На tina2018 и Viki2021 им се допаѓа ова.