Мајки бебево ми е скоро 9 месеци и настинато беше 2 дена, денес е супер само што носето е затнато со густи мрсули. Приметив дури вечерва откако заспа по дишењето како да хрчи, пробав да влечам со аспиратор се распрета, се расплачи и не успеав ништо да извлечам ама за среќа беби призаспа. Се заврте на друга страна сега и смири и хрчењето ама ми се уврти мене филмот дека не дише добро заради носето. Будите бебе за да одзатнувате носе ноќе или да не се будалам, да го оставам раат да спие?
Majki, Nie sme 4 i pol meseci Bidejki sme na Ad , a go dojam samo koga se budi vo tekot na nokta Minatata nedela pocnav so vkusovi Dva dena malku jabolko, pa pauziravme 3-4 dena A vcera mu dadov banana Izede 5-6 lazicki, mu se dopadna najverojatno Megu toa sinoka stolicata mu bese kako da jadel spanakj potemna od senf so crnki tocki kako niz nea kako iskinat konec … Sabajlevo mu bese normalna boja so crnki partalcinja niz nea Dali moze dq e od bananata Ili e nekoj drug problem. Moze e neprijatno malku no eve i sliki vo prilog
Конци, црни точки, се тоа е од бананата. Од потемна банана обично не е вака, позелена прави потврда и темна столица.
Здраво дали ако давам kinderimmun на dr.wolz,треба да давам и витамин д,на пливит давам,бидејќи гледам дека во kinderimmun има и витамин д,па да не дојде премногу.Како давате вие мајки?
Дали сите лекувате Мораксела во нос кај бебе? Пред еден месец ја откривме, пропратено беше со вирус и температура. Повеќе од две недели беше болна (претпоставувам од вирусот), но откако оздрави, по 5 дена повторно има температура веќе 3 дена, пропратено со секрет зелен и со кашлица. Матичната вика ако и утре има да дадеме Панцеф без да проверуваме крвна слика. Панцефот нели е многу јак? Бебето е 10 месеци.
Да, пиеле антибиотик во случај ако повеќе денови биле со температура и ако спуштиле на гради. Пиеле и Панцеф и Алмацин за истата бактерија.
Веќе втор антибиотик пие за истата бактерија, еве веќе трета недела и почна да оздравува. Панцеф па алмацин. Едит: беше многу болен, зелени мрсули, кашлање без престан, отечени крајници и воспалено грло, температура до 39.4 неколку дена...
Мајки за кашлица кај 9 м бебе што можам сега да направам да олеснам помирна да е ноќта утре ќе одиме на доктор
Majki ve molam za sovet, predlog, mislenje....nesto bilo shto oti psihicki popustiv.malata e 1 godinka veke 1 nedela nosot i teche kako reka, sega i e zatnat i e pun mrsuli a NEMA SHANSI da i go iscistam, od elektricnoto pumpice plache i se trga, od fizioloski 2 dena i stavame na sila kako da ja koleme edn drzi race noze glava drug stava znaci horor...na spienje stavam bo soba presecen kromid i navlaznivac za vozduhot, spie bez problem lesno dishi ama prwlu den ni jade ni pie zatnat skroz....beljata e shto vo nedela patuvame so avion 3h kako ke otideme kako ke bide so usinjata od pritisokot, nos zatnat, bebe kenkavo ne mi e jasno.. do togas nekoe magicno stapce kako da i pomognam ili nesto pred let shto da stavam makar na sila so placki samo da otideme bez cel avion da go izremetime? Blagodaram
Значи нема разбирачка најчесто со толку мало дете..и моето сега беше болно пред 3 недели, само кога ке ја видеше пумпицата врискаше ама тоа е...мрсулите мораааааааа да се извадат...иначе може да му се спушти на плуќа...со сила прскај и после со сила влечи..знам дека ти е грев ама тоа е...јас спасот го најдов во носко за правосукалка...плачи ама за 15 секунди се е извлечено
Нема никогаш да седи мирна. Понатака уште поголема борба ќе е. Прскај со хипертоничен раствор за прво да се одзатне и влечи со појак аспиратор. Јас со носко кога има многу секрет. Јас ја легнувам држам раце нозе и прскам и влечам
Плачела, не плачела мора да се исчисти носот. Како со крокодил да се борам е кога прскам спрејче и вадам со аспиратор. Но мора инаку ќе спушти на гради и уште полошо ќе биде. Инаку полесно ми е чистењето ако ги легнам и им дојдам обратно над главата. Со едната рака го држам аспираторот, со другата им ја држам главата и рацете, абе право борење е тогаш.
Мене ми е многу стресно кога носот и е затнат инима секрет. Затоа пред да го земам носко чистев со обично. И имаше денови кога на 10 мин чистев. И мм викаше ајдеее иде баба рога кога ќе ме видеше со цревцето
Колекција имам дома од аспиратори. Едно од Chicco, Nose frida и Носко ги користам. Носко само преку ден, навечер другите 2 за да не пуштам правосмукалка и сите да се разбудат. Јас па 2 имам за чистење, баткото носи од градинка и малото покрај него се си закачува. Имам и еден аспиратор како пумпица и еден електричен, тие за ништо не ги бива.
@doubleinfinity @brm_brm @Tiny Love vi blagodaram majki! Denes eve 2 pati i staviv fuzioloski rastvor ama mnoogu malku, ako 5ml e celoto jas pomalku od pola, mnoogu vristi i mrda taa place 10 minuti a mene nozete mi se tresat i placam po nea uste 1 ipol h. Posle fizioloskiot nema sansi da probam so nosko ili bilo shto da i se priblizam, taa od placenje i vristenje se itresuva nadvor...ok e vaka ili da drzime na sila da bideme spremni deka ke ni dojde policija na vrata za semejno nasilstvo oti vristi kako da ja kolime ili dovolno e shto prodisuva?
Moeto imase u nos ama temp malce 1 den i lokalno so nekoja mast ja resivme...ama leto bese dur primase terapijata so masta na more bevme otideni i valjda pomogna i toa
Според мене е погрешно на сила да му се чисти нос на дете, од плачење уште повеќе секрет ствараат и не гледам некој бенефит.Син ми има скоро 5 год и до сега нос на сила не сум му чистела, гледам да го излажам за спреј, и после го научив сам да дува.