Итно! Прашања за здравјето на бебињата

Discussion in 'Бебе' started by RainBow, Dec 29, 2018.

1. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Koga pocna sam da duva?
    Sekretot od sto ke poplace malce ne se sporediva so toj sto go vadis...doduse moeto i ne place tuku se kara vika

tina2018 likes this.
  2. peperutce777

peperutce777 Истакнат член

Мајки хелп. Бебе 6 месеци, вчера стана со затнато носе и тт 37.5. Крвна слика и црп мирни, ништо на градите и во носето. Тт цело време варира од 37 до 37.5, но тоа што ме загрижува е дека не сака да го пие млекцето. Докторката препиша се на забите. Цела ноќ плачи и се разбудва на пола сат и спие в раце. Иначе беше бебе кое спие од 7 до 5 без да се разбуди последните 4 месеци. На АД сме. Што да правам не знам за млекцето а и за тт. Нели сируп над 38 се дава. Дали да го сменам млекото? Ум не остана

3. IlinaIliev8

IlinaIliev8 Активен член

Мајки малиот има сува кашлица што може да му дадам, инаку 1 година имаме

4. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

За температура недавај ништо, над 38.5. Температура под 38.5 е добра температура, значи дека војската , одбраната функционира како што треба. Смени температура на млекото, поладно или потопло. На 8 месеци мојава почна ладно млеко да пие, не го сакаше веќе топло. Ако се заби ладно или на собна температура подобро ќе го прифати.

peperutce777 likes this.
  5. peperutce777

peperutce777 Истакнат член

Фала, ќе пробам со поладно млеко.

6. Elena.

Elena. Истакнат член

Мајки, има ли вирус со пролив,или можно е од што му избиваат 3 запчиња? 4ти ден веќе е вака, онака си е весел цело време.

7. Annath

Annath Форумски идол

Кога избиваат забите може да има потечна столица од зголеменото лачење плунка. Ако има чести столици, на пример 3-4 во рок од саат време и мириса лошо, тогаш веројатно е вирус, ама ако има 3-4 потечни столици во текот на цел ден, од забите е.

Elena. likes this.
  8. Elena.

Elena. Истакнат член

Па по 4-5 има ама тоа за цел ден, значи од забите е. Фала многу

9. Viki2021

Viki2021 Истакнат член

Bogami majka si go naveav, 2 dena nemozam ni pelena da smenam ni da ja dopram, misli deka ke i stavam koga ja legnuvam taka i sega horor e so se, denes fala Bogu poarna e, 3 dena stavav kromid presecen do nea, navlaznuvacot za vozduh bez prekin 24h da duva da doveke do 60ka vlaznost i ete ja poarna e...blagodaram!

tina2018 likes this.
  10. ni.na

ni.na Популарен член

Вакво нешто од алергија ли се јавува? Пред 1 недела исфрли цел прв пат му имав давано атровент сега само на носето а ништо ново немаме дадено... незнам од што може да е

Attached Files:

11. eli25

eli25 Форумски идол

Најверојатно не сте имале мака, јас од тоа жал ми е на 6 месеца син ми спушти на гради и зсврши во Козле, после тоа плачел не плачел нема жал, на сила чистам. Имам уплав и сега к кај ќерка ми , исто редовно чистиме носе. Секунда е , после забораваат. Дури научи да дува син ми на 3 години , ехеее ако го оставав така со неисчистен нос кај ќе ни беше крајот :D
    Носе мора да се чисти.Сила не сила, онака е бетер

@ni.na мене ми личи на укасано, полазено
    Син ми имаше уртики како рез на алергија и не изгледаа вака

Bupalu, MikicaBt, tina2018 and 2 others like this.
  12. Joraa

Joraa Истакнат член

Devojki imam malo devojce od 3 i pol meseci i eve cela nok mi kaslat i imat zatnat nos, temperatura do sega benat nisto samo ovie 2 simptomi? Prv pat e kaj sto se za oluvat vaka mi idit da placaacam ;(;(… sto moza da pram?

13. New live

New live Истакнат член

Ништо без паника се случува и ќе се случува... Се преладила...
    За носето солен раствор капки, за кашлицата ќе ви препишат сирупче соодветно на возраста.. Однеси си ја на доктор денес...
    Инаку домашен совет од мене ти е пошто моето само што се роди се разболе така...
    Масло дома бебешко кое и да го имаш, ќе го загрееш малку.
    Пред тоа ќе и направиш топла бања со пареа... Одкако ќе ја извадиш од бања со маслото ке ја измасираш ке ја облечеш убо и да нанка ако спие после бањање..
    Така секој ден.. Моето за 3-4 дена се оправи...

14. Skyler

Skyler Истакнат член

Носи ја на лекар за кашлицата, малечко е.

15. eli25

eli25 Форумски идол

Чисти носе и ако кашла доста на лекар да ја преслушаат…

16. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Мами, искуство со streptoccocus pneumoniae и moraxella cattarhalis во носе? Досадни се за лечење?

Едит: бебе мое нема апсолутно ниеден симптом, на контролен преглед докторката и виде зелени мрсолчиња назад во носето. Шо би можела да очекувам евентуално како реакција од бактерииве?

17. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Може да помине без ништо , може да стигне до пневмонија посебно ако нема примено Превенар вакцина. Ќе следите симптоми и ќе превземете акција тоа е тоа. Ацидосалус или Оригано како превентива. По две недели пак брисеви.

LiquidLuna likes this.
  18. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Моето имаше мораксела, исто беше без симптоми, со ништо не ја третиравме.

LiquidLuna likes this.
  19. Te@

Te@ Истакнат член

Мајки при секое давање на кисело млеко или јогурт ( само тоа има пробано од млечно ) малата ( скоро 9 месеци ) се нафрлува околу устата и по 10тина мин исчезнува црвенилото како ништо да не било. Само тој симтом го има, друга мака некоја нема. Прашано 2 педијатри, едниот ми вика слободно давај, па побарав второ мислење ми вика другиот педијатар чим се вцрвенува, нафрлува не давај млечно ништо. И сега не знам што да правам .. некој со слично искуство?
    И по колку мл јогурт на оброк инаку сте давале на 8 и пол месечно бебе, колку е дозволено? Јас само по 2-3 лажици, само сега не знам и тоа дали смеам да и го давам ...

20. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Ние мајка така од јогурт имаше реакција. Давај козјо кисело млеко, а јогурт пробај со грчки. Јас земам од Кораб трница кисело козјо млеко не нема реакција и од грчкиот јогурт исто немаме проблем. Пробај види.

Te@ likes this.