Исто облечено спиеше и предходно, затоа ми е многу чудно... А и во текот на денот се поти, но не до толку. Денес веќе се осеќа дека е истоштен од губење течности..
Дали се во ред резултативе? Што значи кога фосфор неоргански е над нормалната граница?? Не добив никакво објаснување од педијатарот освен дека е во ред.. Се работи за бебе од 5 месеци.
Мајки вчера приметив така под окцето како црвени точки испакнати, ама тие така од време на време знаеше да му излезат. Сега да сменам памперс гледам мешето и грбот е исфрлен со ситни како брунчиња, сабајле немаше. Кога беше 2 месеци беше исфрлен така и рекоа сува му е кожата, па од тогаш го бањам со биодерма маслената купка и исто млеко за тело. Исто со персил перам немам ништо сменето, ниту пак нешто нова храна дадено. Многу е топло кај нас, во спална дури 29 степени покажува. Некој случно искуство, ќе контактирам и педијатар секако.
Ми се гледаат како од топло. Мазни се или испакнати? Ако му е кожата како рапава од нив тогаш мислам е од топло, кога е алергија во прашање мазна е кожата. На што се греете да биде 29 степени? Премногу е, оставај го прозорот преку ден отворен.
Рапави се исто како брунчиња, има и на образот рапави испаканати 2. Немам ништо променето па затоа ми е чудно. На шпорет на дрва ама огромен, се пали во гаража и грее дури 4ри спрата. Ние сме во средина и ептен е топло. Гледам секогаш полесно да е облечен. Ќе мора да го изгасам радијаторот во спална, ама воопшто не спие добро и нонстоп е откриен.
29 степени е претопло и за преку ден, намали ги радијаторите, и исклучи го во спална, за спиење оптимална температура е под 18 степени, нема да се открива, ќе му биде таман. На 29 степени за спиење само по боди треба да е, и тоа на кратки, како во лето. Преку ден до кај 23 степени треба да биде, не повеќе. Осипот му е од топло, истуширај го, освежи го, ќе пројде.
Знам дека е претопло, преку ден нонстоп луфтирам и еден прозороец ми е константно отворен. На моменти кога се ставаат дрва доаѓа ептен топло не се живее, па ќе се намали температурата ама секако е топло. Сега го истуширав му облеков доста потенки пижамчиња, се надевам дека е до тоа и ќе се смири. Фала многу секако.
Топлото секако намали го. На мојата и се прават вака од сува кожа. Може и воздухот ви е пресув и од жешкото па и дополнително му ја суши кожата. Стави си навлажнувач и мачкај повеќе пати во ден биодерма.
Гаси го радијаторот обавезно кај што спиете. На 29 степени јас око не би затворила. Цела ноќ би сум кашлала и сабајлето тапа затната би била.
Бебето има две недели и денеска на пресоблекување приметив дека има како поткожно топче помеѓу градниот кош и желудникот. Не плаче, не го боли. Што може да е???
Кај нас сега уште полошо дојде, ова е после бањање само со вода. Се раширија ептен повеќе. Консултирано со двајца педијатри, различно скроз ми кажуваат. Ќе ставам слики дали сеуште ви личат на такви од топло дека се ? Spoiler
Имаше температура деновиве пред да се исфрли? Иначе мене ми личат дека се од топло, ама не може од слика да се даде точна дијагноза.
Јас би почнала се да сменувам прво раскомоти го, би сменила и пелени па и прашак ако е потребно. Со 2 пати да се исплават само неговите алишта.
Дали некој ја има користено оваа подлога и како сте задоволни, и што мислите дали е подобра подлога или перница
Да на рамно доколку бебето нема рефлукс или герб но доколку има побезбедно е на перница отколку на рамно
Добро побарав искуство од некој што ја користи а не некој памет да ми соли јас знам на каква мака сум и секако дека сама јас не одлучив за перницата како совет од доктори ми е