Кај ќерка ми ја средив со спреј од диво оригано. 5+ беше ми одобри и матичната а и им пишав на фирмата што го продаваат
Ако крвна слика укажува на бактериска инфекција со тие симптоми кои ги има даваат антибиотик. Ако не укажува не се лечи со антибиотици. Обично мојава кога имала на брис нешто, а крвна слика ОК не и дале антибиотик. Стрептокока пнеумониа ако има и вакцина Превенар многу се мали шансите да спушти на гради и не даваат антибиотик. Следи и чекај како ќе се развива. Инаку може да помине и без антибиотици. Ацидосалус, диво оригано може да помогне.
Мамички после колку време е заразено дете со сипаници? Вчера дојдоа да ни донесат подарок за нг, а детето цело исфрлано. Демек поминале 10 дена
Не знаев. Дојдоа да им донесат пакетче. И ги видов. Мајката вели ништо не му е. И што да им речам, ајде одете си? А знаат дека и бебе имам дома
Да, јас би им рекла на такви да си одат. Ми е гајле дали ќе се налутат. Ако се вистински пријатели, нема да замерат.
Уште тоа ми фали. Не можеме да се куртулиме од вируси. Па и уште девојката го бакнува бебето. И не ми се јасни. Какви родители има, не им е грижа за другите. Па кога знаеш дека ти е болно дете седи си дома. Ама им се здосадува да седат дома. Па и во градинка го праќаат со сипаници и болни, да се сликаат со дедо мраз
Во градинка ќе ги вратат со сипаници. Почекај 2 недели ќе видиш дали ќе исфрли. Какви луѓе има, страшно.
Нареден пат кога пак ке ми се канат на гости јас би прашала пак да не се болни. Страшно ме иритират вакви луѓе, себични Така некна доаѓаат едни пријатели и ги прашуваме каде се децата зошто не го зеле. Кажуваат дека биле болни и тоа едната некој вирус, момчето бактерија на уше. Ми се стемни. Не и дадов да го земе бебе и као она ауу да може и јас да го носам вирусот во мене. Аха да, ти текна едвај. Уфф ми се гади
Мислам дека не се заразни. Варичела е најзаразна пред да избие и дури излегуваат. Едит- еве од медицинска страна копирано: How long to isolate with chicken pox? You'll need to stay away from school, nursery or work until all the spots have formed a scab. This is usually 5 days after the spots appeared. Значи ако биле исушени сите меурчиња не се заразни.
Да му речеше извини со бебе мало сме, да не ризикуваме да се префати друг пат ќе се видиме. Има секакви луѓе, едноставно не му е гајле за другите ама ние сме тие шо ги пазиме, можи не е заразно но не давај секој да ти го бацува детето, бебињата се нежни се може да се префати.
Ви благодарам, ми олесна малку. Само уште од овој секретот да се спасиме. Не може да дише, многу густ, проширен.
Матичната вели ништо не му е, ама многу густ секрет, повеќе од 15 мин не може да спие. Пиеше антибиотици 10 дена и утредента пак секрет. Не можам да го извадам од толку што е густ. Ми рече имало некоја маст за бебе за настинки. Знаете ли како се вика?
Фитобалм, ама не ја најдов јас. Со физиолошки се разводнува кај мојата и после ко водичка низ нос го вади.
Не се разводнува кај нас, лигаво е, има и од плунка , а има и секрет, не можам да проценам што е, ама е прозирно.
Здраво, бебе ми е нешто настинат и му тече носот како чешма. Не знам дали што го бришам често или од мрсолите му се појавија ситни црвенки на носот и околу устата. Дали може да ми препорачате некоја крема што би помогнала? Ви благодарам