Ако прашаш педијатар или стоматолог ќе ти кажат дека од вадење заби не се крева температура. Особено ако е повисока од 37.5. Обично тогаш паѓа имунитетот и полесно фаќаат вируси.
Здраво мајки, малата ми е 1месец и 3 недели и настината. Носето и е затнато и гласот фатен веќе 3 дена, а од денес повраќа мали количини но густо, исто и во каките има лигав слуз. Ја носев на педијатар и ни рекоа само инхалација со физиолошки, веќе 3 дена е така, ја носев секој ден ја слушаа. Но сега не работат до вторник, не дај Боже како би приметила ако се спушти на гради?
Ќе свири дур дише, ќе дише со цело тело посебно стомакот ќе го крева изразено. Нема да утнеш. Дај Боже да не дојде до тоа
Здраво бебето ми е месец ипол почна да поткашлува носевме на педијатар рече чисто е на гради може рече му се слева од носето.. Нема тт само кашла и затнато му е носето ни даде само аква марис бејби да прскам и друго ништо,многу ми е жален кога кашла незнам како да му помогнам Постои ли нешто друго што може да се превземе?
После прскање да чистите носе со аспираторче и носете го редовно да го слушаат на гради. Ако има потреба ќе ви кажат за инхалации.
Дали имате информација каде има педијатри по дежурниве пунктови? Знам дека имаше во Јане ама мислам само сабота беше или?
Здраво мајки, одамна го читам форумов но прв пат пишувам, имам новороденче 13 дена утре сме на прва контрола, но денес забележав големо топче над газето, дали е нешто опасно ова
Каде се породивте, на отпусното писмо нели пишува ништо, доколку не ви кажале ништо при напуштање од болницата би требало да не е сериозно.Каде се наоѓа, не се гледа на сликата, има ли влакненца околу, испакнато ли е?Кај кој педијатар ке одите?
Дали сте ги користеле за бебиња под 3 години? Ние имаме 11 месеци, купив денес но на нив пишува од 3 години дека се..
Се породив во Систина, утре сме кај Др. Танчева, инаку топчето му е на опавчето од рбетот и има влакненца на грбчето.. во отпусното писмо нема ништо а мислам дека сега му се појави ќе видиме утре што ќе каже докторката
Пиевте ли фолна киселина за време на бременоста и пренатални витамини?Ако било од раѓање нема шанси да не го приметиле, таму секој ден ги прегледуваат бебињата, можеби е обично брунче како реакција на некоја козметика или крема.Обрнете внимание дали излегува течност од него и тоа е важно.
Majki za kaslica sto davate? 7.meseci e maliot. Maticniot vika samo kapki za nose, jas mackam mn malku i expulmo na gradi, cist e na gradj nema nisto, ama mn kasla, posebno na spienje i vlazna kaslica. Epten mi e zalce.
Проверивте ли кс? И ние вчера го однесовме, исто 7 месеци, го виде , вика ништо не му е, и кажавме дека и тем крева,. Кога ги виде резултатите , ни пиша антибиотик. Болно било детето, ми рече. Навидум и изгледаше здрав
Da, virusno e. Nema tt ,nema nisto, no kasla i nz kako da mu pomognam. Plus i zabi vadi pa ni rekoa dopolnitelno od toa ima namalen imunitet.
Исто сме и ние 7 месеци и кашла. Вирусно е на гради нема ништо. Ни рекоја нема потреба од никакви лекарства но незнам како да му помогнам. Мн е жално.
Ние сме 7 месеци и веќе има 5 запчиња. Знам дека го боли многу му помага да глода нешто ладно. А за кашлица нели може зиртек или авил да им дадете?