Барав и јас, ги нема. Наместо нив има Salbuair. Salbuair по состав е салбутамол исто како вентолинот само во поинаков сооднос, поинаку се дозира од него и не се додава физиолошки како кај вентолинот.
Фала ви на сите. Нема нигде, буквално цела држава ја свртев + аптеки во Косово, тие имаат како Спалмотил. Еден Вентолин во Струга во некој Зегин. Замена ќе земеме salbuair, ни беше дадено заменски меѓутоа инсистираа на Вентолин како подобар. Совет до идни родители, да си најдат дилер на време, ова што се случува во здравството е хорор. Моментално вирее РСВ вирус кај нас, пазете ги бебушите.
Ако има кој да ти го купи прашај во аптека Пашоли во Охрид...јас два пати од таму купив, последно пред нова година
Малата ми е 6м, од вчера има проѕирни мрсулчиња, но лепливи; Не кашла и нема темперстура, но сега заспа и како да ѝ свират градите кога дише- хрчи; Дали е можно да има нешто на градите и покрај тоа што не кашла или можно е од мрсулчињата да е тоа. Утре секако ќе ја носам на лекар, но мала е па страв ми е да не се влоши до тогаш;
Не осетив јас разлика во дишењето, само беше многу омлитавена, поспана и не цицаше. Мислев дека е дехидрирана а таа имала веќе спуштено на гради, сигурно на почеток го фативме. Имате бронхиолит?
Со помин да е, сигурно го следат и терапија прима...мојата десет дена трицеф, десет дена инхалации со атровент и урбазон инекции.
Се е можно. Исчисти го носето и види како ќе биде, ако треба поткрени го душечето бар да може ноќеска поубаво да дише, да издржи до утре.
По колку време се пројавува алергија на храна? Два дена боровинки воведував и сабајлево има црвенило на грпчето и на стомакот? 8 месеци има
не грижи се мајка и ние пред 10 дена бевме хоспитализирани, ние само со инхалации поминавме сабајле и вечер и за 4 дена не пуштија а еве денес и вакцини си примавме..сигурно ве задржале дека е мало бебето и нас така инаку докторката рече да бевте поголеми ќе правевте дома инхалации ама поссто е мал 2.5 месеци не сакам да ризикувам, а и подобро таму него дома..со помин и ќе биде се добро
Мајки хелп Бебе од сабајлево ми хрчка со носе, како да има заглавено секрет помеѓу нос и грло. 4 ипол месеци е. Кога е легнат и кашла од што му стои секретот помеѓу нос и грло. Секако утре сабајле ќе го носам на доктор. Што да правам во меѓувреме? Кога е исправен се смее, гуга, весел е, нема температура ниту ништо. Дали може да ми спушти на плуќа? уфф до утре сабајле додека го однесам на доктор ми се чини дека 100 часа има уште а и ми е страв дека многу болни има.
@jelo Подигни го на перница, чисти носе со аспиратор, ако имаш некоја од детските масти со еукалиптус измасирај на гради, уклучи навлажнувач за воздух..и со лесно нека минува