Дали може од оспен што пијам јас бебето да го боли меше, цело време плаче буквално, прди и помалку кака исфрла, пеленски осип има и цело време вриска кога е буден.Земав бепантен маст и веледа го мачкам постојано, малку се повлече црвенилото ,цел ден на саат-два време му менувам пелена, го мијам и го бришам со тетра, земав оргинал памперс и пак цело време плаче, се стега, се бори.Се мислам да не е гладен дали и дохрана да дадам? Мислам дека оспенот му прави тегоби, 2 пати му давам дневно биогаја плус и јас пијам пробиотик. Кажете некој совет се пореметив веќе. Инфакалм капки за гасови дали смеам да давам, ги давав на почеток за гасови после ги прекинав останав само на биогаја.Дали е можно сеуште грчеви да има на 4.5 месеци?
Во право беше, стварно е хорор ова што се случува во здравството. Претходниот месец ни требаше вентолин, немаше вентолин, имаше салбуаир. Е сега нема ни салбуаир.
Мајко искуство со инфузија кај бебе? Божем вирус е ја оставија без антибиотик веќе 5 дена детето ми класна само спие и плаче излезе воспалени и уши и грло и даваат инфузија преку вена повеќе колку лекот во вена да го прими ама тие 10 мин е жива вода од плачење, сестрите ми викаат речи и на докторката во газе да ја боцкање незнам дали е ист ефект според сестрите вака само се мачело веќе памет немам 10месеци е...
Да прашаш за Спалмотил дали смее? И тоа е салбутамол. Ние тоа најдовме во Вита Фарм во Чаир... Докторката ми рече тогаш земи се пто ќе најдеш зошто и тоа ќе го снема.
Ве молам за искуство со бебињата и грипот. Колку креват температура и колку дена ги држи? 8++ е бебе и го закачивме грипот, засега еднаш 38тт и малце поткашлува. Од сабајле ќе го носам на доктор да го наслуша. Како да му помогнам ?
Од Оспенот е, знае да биде тежок за стомакот. Совет не знам што да ти дадам, не знам за што го пиеш и дали може да се смени со друг што е исто толку ефикасен, а полесен за стомакот.
После колку време можам да дадам сируп бруфен (Неофен) откако дадов парацетамол (ефералган). Тт скоро ич не спаѓа од парацетамол.
Малото ми е 5ти ден на инфузија омалаксано без температура, поголемото 6 дена со температура беше и му дадоа антибиотик на крај грлото му се воспаление. На клиника денес ми рекоа и шо 2 недели ги држело деца
Офф со помин и кај сите со лесно да биди. Многу мачен грип. Цел ден со температура а тек сме на почеток. Тоа е, ќе се помине.
Ти верувам со лесно да помине, и кај мојот не спаѓаат од ефералган давав блокмакс после 4 саати тој му ја симнуваше. Само давај ги пи кило не пи возраст јас давав 2.5 нил бликмакс на клиника ме искараа 7мил ми рекоа требало
Почнав да давам Неофен 4мл, има скоро 9кг и подобро му делува од парацетамол. Нема друго симптоми освен блага кашлица. Ќе видиме утре матичната што ќе ни каже.
Парацетамол на 37.8 сте давале ли ја држи веќе неколку саати ама не се носи со температурата клапната е и само кенка неможе ни да спие ни јаде, со туширање и слични методи и симна 37.5 на 15 мин ама пак качи незнам што да и дадам...
Ја имам дадено на 37.8 цел беше кенкав плачлив и одлучив да му дадам не му се симнуваше 4 часа па затоа одлучив да дадам
Јас на едногодишно бебе давав, кенкава беше и тешко се носеше и она, на бато поретко и он побрзо помина иако и бронхитис имаше. Епилогот беше цело шише еферелган за пет дена, а поголем дел од времето беа со температура и легнати ко покосени. Батко тргнува утре пак меѓу деца и трески ме тресат да не ги фати пак. Не знам дали може пак истото чудо да го закачат?