Итно! Прашања за здравјето на бебињата

Discussion in 'Бебе' started by RainBow, Dec 29, 2018.

1. Starchild

Starchild Популарен член

Да да и ова го има тука од лани мислам дека може и грешка сум да беше порано некако мене времето ми е застанато.Јас од Али шишето го имам што се стиска.Значи немам вишак дупка дефинитивно :D малку нанапред наведната и странично дишиш низ уста и супер функционира на моиве проблематични синуси.

Anika55 likes this.
  2. macalavica

macalavica Популарен член

Мене ми е страв вакво нешто да направам на бебе.Немам храброст.

3. Anturium

Anturium Популарен член

Можеш да ми го пратиш шишето од али или пиши како да го најдам

4. Starchild

Starchild Популарен член

Незнам дали ќе ти ги отвори линковите нешто ме зафркава.Пиши nasal irrigator ќе ти ги даде

MKD 53.58 52%OFF | 1set 300ML Nasal irrigator Nasal Rinse Bottle Nasal Wash Cleaner Nose Protector Avoid Allergic Rhinitis Adults Children Neti Pot https://a.aliexpress.com/_m0aVyaA
    MKD 106.73 68%OFF | 2 Pcs Babi Nose Cleaner Rhinitis Nasal Washer Needle Tube Baby Nasal Aspirator Cleaner Syringe Baby Nose Washing for Children https://a.aliexpress.com/_mPknR5s

5. Anturium

Anturium Популарен член

6. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Не е само за бебиња. Јас на себе правам и навистина е ептен ефикасно, но немам храброст на малава. Најверојатно не си го направила добро на себе со наведната глава надолу и на страна

Skyler likes this.
  7. Bupalu

Bupalu Истакнат член

Help..
    Бебево го фатило балонот на сестра и малечок е на дување и како го лигавела се извадила бојата од него на еден дел, гледам устата образите црна од бојата ... ја измив ама не знам дали нешто изела од тоа што пуштил балонот не ни знаев дека може толку лесно да се избрише :worried: и сеа не знам што да и правам дали треба нешто

Blue moon likes this.
  8. macalavica

Бебе качи температура ама цело време варира од 37.4 до 37.9 уште не сум дала ништо залепив само лепенка на грбче.Матичната ми рече 3мл парацетамол ама страв ми е да му дадам да не се засркне.Едвај плаче како да нема глас и очињата му солзат.Дали да го носам на дежурен паника ме фаќа никогаш волку мало бебе не ми било болно и со синко немам такво искуство, цело време спие ви раце може и од тоа да е топло а го оставам плаче.Само по боди на долги и и панталони памучни со стапала.

9. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Таа тт не е за сируп. Обично над 38.5 евентуално над 38 се дава антипиретик.
    Проветри ја просторијата и пробај да лежиш до него ,наместо да го држиш,за да не го загреваш дополнително. Колкаво е бебето? Други симптоми има?

macalavica likes this.
  10. Bupalu

Bupalu Истакнат член

Од искиство..моето беше 2м исто така не се слушаше дека плаче мн тивко шо викаш како да нема глас и одвај кашлаше се туфкав и јас што да и правам ама таа состојба не е нормална мн лошо се слушаше нема звук минимален и ја однесов одма на дежурен не задраа дека тешко дишеше имала бронхиолит... не знам колкаво е бебто ама мали кога се брзо им се развива болестав.. без паника пднеси го обавезно да го слушнат

macalavica likes this.
  11. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Пробај со шприц ако имаш дома, по малку му ставај, ке го голтне сигурно, јас така давав

macalavica likes this.
  12. Arababy

Arababy Истакнат член

Ако качи над 38 температура подобро е чепче ефералган да ставиш

macalavica likes this.
  13. Starchild

Starchild Популарен член

Полека мајка смирено,те разбирам мало дете па и ако му е прво разболување со температура.Првин раскомоти го може да е и загреано од тебе,па измери температура.Сируп под 38 на таа возраст јас не би давала освен ако детето не е омалаксано,чепче па воопшто.Примети му го дишењето,дали диши кратко забрзано, дали вовлекува кај вратчето или меѓу градите,ако вовлекува однеси го на дежурен да го слушнат на гради.

macalavica likes this.
  14. Joraa

Joraa Истакнат член

Devojki aj ve molam za pomos, dali znajte nekoja dobra krema za crvenilo na lice,,, malava imat 6 meseci i mislam od toa sto se ligavat mnogu ili od cuclata mi se prajt okolu od ustata crvena ama vaka kako da e izgorena.. dali znaete nekoja krema sto bi mi ponogala

15. macalavica

5месеци е, нема температура ама едвај има глас да заплаче, цимоли тивко како маче засипнато,а диши нормално барем не приметувам нешто чудно, не крчи,,цица залепен за мене,му направив инхалација, му исчистив носе и цела сум на штрек, го скенирам цело време.Да ја истуркаме ноќва па ке видиме, не ми се носи ич во болницата на дежурен немам ич верба во нив, а и премногу е ладно да го изнесам ке го до разболам. Се надевам дека ке помине до утре.

16. Annath

Annath Форумски идол

Frezyderm perioral баш за таа намена е.

Joraa likes this.
  17. macalavica

Матичната ми рече да дадам сируп лоратадин 2ml нa бебе 5 месеци a во упатството стои дека не се дава на бебиња под 2 год и во аптека ми реагираа, дали стe давале лоратидин на бебиња? Ми понудија замена алвотадин.

Attached Files:

18. brm_brm

brm_brm Форумски идол

На 4 месеци давав Аериус.
    Исто за зарипнат глас.

19. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Аериус. И на тој пишува над една година но по препорака се дава на помали. Јас сум давала на 8 месеци.

20. macalavica

Дадов алвотадин 2мл, матичната вика исто е само бил послаб, тој е за деца над 1 год.Бебе е подобро денес само нема глас, засипнат е скроз, ретко кашла, носето веќе не е толку полно, температура нема, повесел е и цица убаво.За колку време поминува ларингит, опасно ли е за бебиња, јас никогаш не сум имала а ни поголемото синче ова ми е сосема ново и страшно ми делува, мн е жално бебето ако сака да заплаче само ако го видиш ке го приметиш иначе не се слуша сирото.