Црвен оцет, 50:50 мислам дека беше. Јас со етанол 70% мачкам, ми се покажа доста ефикасен. Убаво ќе натопиш нозе и чорапи, ја симнува тт. И телото ќе му го мачкаш исто како со оцет што мачкаме.
Носе се чисти со физиолошки раствор и потоа со аспиратор. Инхалации ти кажа педијатар или на своја рака?
Ми рече инхалации со физиолошки и чисти носе. Свекрва ми е лекар вели нема потреба од ништо супер си е детето. Палчевска исто ми кажа све е супер, е матичнатс ми рече да правам инхалации. Инаку крвна слика супер, бебе нема температура, само наутро кашла. Не знам што да правам.
Физиолошки ставај му марисол и ептен ако има со фрида.носенили било кој аспиратор за вадење нема потреба инхалации
Бебе има ситни точки црвени по телото највеќе на стомаче и грбче, не се Брунки рапави, само точки се а кожата е мазна.Дали е алергија или се вруќици? Само цица, пие трицеф и плус алвотадин сируп за алергија , капки за имунитет, витамин ц капки и бејби вит капки, ваја со д3, омега со д3, и пливит д3.
Било кои физиолошки ко капки се за во носе а, Во сите аптеки има скоро фрида само сила за плуќа треба хах
Сликава ја најдов на нет, но буквално истото го има и моето бебе. Цело време му е суво и црвено над ушниот канал. Што да мачкам, павловичев не помага. Исто и од чешање на ушите почна крв да си пушта, па чистам со хидроген.
Мамички само што оздравевме пак почна сува кашлица кажете освен со чајче и повеќе течности со што можам да му помогнам иначе сме годинка
Благодарам, го носев на педијатар рече од што е премногу бел,од држење и пресоблекување се вцрвенува, крвни садови се тоа, не е осип.