Мајки малата ми качува температура 39.И дадов ефералгам.Во случај ако не симне или за следен пат би сакала да и дадам Неофен, ама не можам да се сетам како се дозираше.Има 21 месец и околу 10 кг, дали знаете колку мг би можела да и дадам? Кога беше помала, според пресметките на докторите и давав околу 3,3 мг.
Devojki imam devojce 7 i pol meseci e, sega e kapev i na nozete i racete gledam ko luzni.. ne zna kako se vikat vaka mesoto na tie mesta e kako izgoreno grebit koga ke go dobiras a ne e crveno i malava sama gi cesat ..sto mojt da e
Да не има сува/атопична кожа? На моето се јавуваа по ноџињата, на раче, на грб, како печати каде што кожата беше посува и рапава, сменив лосион и гел за туширање, земав на La Roche Posay Lipikar и маслен чистач за тело од истата марка (но имаш и на Bioderma, Uriage и Еуцерин за истиот проблем) и се повлекоа, мазна му е кожата сега.
Мене ми личи на атопичен дерматит. Барем кај мојот вака почна. Дали имаш дадено нешто ново во исхрана? Сменето детергент? Консултирај се со педијатар ама најдобро е да се третира одма за да не се расшири. Имаш тема за атопичен дерматит, прочитај искуства. Ама не се ослонувај само на форум, консултација со педијатар или дерматолог најубаво.
Лишаи, атопична кожа. Види со педијатар за соодветна нега. Леле како го претстави , ме извади од памет првично
Deteto mi e 11 meseci , kasno vidov deka lize od balonot od aluminium, celata boja bese izlizana , dali e otrovno dali znaete ? Nekoj da ima iskustvo vakvo?
Da balon so helium, nema goltnato nisto samo bojata od rozeva bese siva mece balon bese celo uvo na meceto go imase izlizano ☹️
Abe pusta majka, sve tragicno mi e… stvarno koga ke pominit ova mislam ke poludam… se nadeva da e kako vikat na prvo dete e vaka
И моето за прв роденден излижа таков балон. И јас бев исплашена. Сега ќе полни 2 со мн работи изнабутАни во уста е жив и здрав Не се секирај
Смеам ли да дадам 2 пробиотика дневно? Бебе ми има мака од мојот антибиотик, кака често и течно, ќенка и се мачи, намирен е и со пробиотик и со капки за грчеви а пак се мачи. Да не е гнојов на крајници одма го прекинувам антибиотикот, треба 10 дена ама ќе го сопрам на 5ти и ќе продолжам со селски иљачи, прополиси, гаргари, лимони, бетадини... ќе се изнамачи дете 10 дена вака, и газето му е црвенко.
Да...секогаш кога прима антибиотик докторката ми нагласува пробиотик два пати дневно и најчесто користам два различни
Ама не прима он, јас примам антибиотик. Ама ќе дадам 2, немам избор, секоја пелена е какната и има болки.