Бебе е добро фала богу ама мама не е... Качив Т, се напив парацетамол ама не паѓа, се зголеми на 38,6С... Мислев да не е почеток на маститис, ми беа набрекнати гради ама се измолзев ми олесна ама Т не паѓа. Некој совет? И смеам ли да дојам со Т
Смееш да доиш иако си со температура. Ако немаш други симптоми многу е веројатно да е почеток на маститис. Провери ги убаво градите, да не има некоја грутка односно запушен млечен канал? Ако има пробај да го разбиеш со масирање. Истуширај се со млака вода да ти олесни.
Za sekoj slucaj istusiraj gi so mlaka voda Kako Sto ti pisa I clenkata pogore, izmolzi, I stavi si list od zelka I taka spin vecerva ili oblogi so acidi borici.
Жени итно ми треба мислење. Бебето ми е еден месец и денес цел ден плаче. Инаку си е плачливо бебе ама вака не плачела до сега. И од кога стана во 13 часот нема спиено. Заспива и по 10тина минути во сон се здрмува цела и се буди со плачење. Денес цицаше многу малку почнува да цица и почнува да се лути и да плаче на сред цицање и не фаќа веќе, а млеко имам кога ги стискам градите. Температура нема, ниту пак било каков видлив проблем. Жешко не и е со клима сме дома. Грчеви не верувам оти не се грчи а и капки и дадов. Многу сум загрижена.
Majki ima li nekoja budna. Bidejki se napiv denes heleks od 0.25 vo preporaka so lekar mi rekoa da pominat 24 pa da cica. Kupiv ad mleko prvo humana ispi malce i povrakase celi mlazovi, kupivme aptamil sega probavme isto celi mlazovi samo cajceto bekutan go saka. Ve molam pomos sto da praam probav i so spric ne povraka odma. Sto da pravime mi e strav da ne dehidrira. Inace ona e vaka mirna i kuti. Pomos
По описот, претпоставувам дека се грчеви. Капките не се гаранција дека нема да се појават. Кака, мочка, вообичаено полни пелена? Обиди се со т.н. бели звуци (правосмукалка, фен, центрифуга, плима/осека...), има апликации на моб, многумина со нив се смируваат.
Пополека давај и со шприцот. На моето во болница кога му даваа со шприц наеднаш повраќаше во млаз. Бидете упорни и на крај ако не бива и само чајче за да не дехидрира
@Annie.mk1 сега прогуглав за хелексот, не се препорачува да се конзумира секојдневно при доење, но за земена една доза не мора да се престанува со доење. Еве го и линкот https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK501199/ Кај тебе поминаа и повеќе од 12 часа, така што можеш да продолжиш да доиш.
Здраво. Не знам дали има посебна тема за очни докроти за деца, па како најактивна оваа тема, да прашам тука. Имено, имам 3 и пол годишно синче кое месец и пол се жали на едното оче, секој втор ден сме на очно, на педијатар, на орл, правени се аналии, брисови, синуси... Ќе бараме чаре во Ск. Препораки за добар доктор? @lady.N со толку мало бебе, подобро за џабе да одиш до на преглед него да се секираш дома.
Фала многу, ме смири информацијава. Цицаше во 7 сабајлево поминаа 18ипоч часа, претходно два пати се измолзив до крај и го фрлив млекото. Се надевам ќе биде се ok
Знам дека капките не делуваат секогаш ама кога има грчеви се грчи баш ги стега ножињата, а вчера не беше така. Еве ја и денес е нешто скисната, 10 мин како ништо да не и е наредните 10 вреска. Си кака и мочка нормално по 3-4 покакани пелени имаме на ден. А пробав и бели звуци и музика и релаксатор ништо не помага кога плаче. Само у транспортер ми заспива ама па грев ми ја оставам таму да спие цела искривена.
Изгледа го поминува првиот скок во развој. Ако плаче цело време неутешно, на лекар проверете ги ушите, да не има мака од нив. А ако прави фати пушти на града, кенка, ништо не е погодено, тогаш е скокот. Ќе помине.
Не е цело време. Еве ноќеска заспа во 2:30 и спиеше до 7, цицаше и пак заспа до 11 спиеше пак цицаше, и еве сега пак е кенкава дремни-стани прави. Можно е да е скок. Сега баш ќе побарам тема за тоа да прочитам други искуства.
Може да се јави било кога во периодот од третата до петтата недела. Зависи од тоа кога бил терминот за породување.
Мамички помош. Моето бебе е еден месец и 3 недели многу кашла вчера го носев на доктор но тогаш не кашлаше само носето му течеше му дадоа капки но денес многу кашла. Дали знаете нешто на природна база што може да и ставам за да и биде подобро инаку во Германија сум и не знам германски не можам да се разберам со докторот најдобро..