Итно! Прашања за здравјето на бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Blue moon

Blue moon Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2020
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    270
    Мамички, не сме во Скопје, бебо крена температура и почна да кашла продуктивно. Го однесовме во Плодност Битола, но докторката повеќе зборуваше за исхрана што да воведеме во кој месец, отколку за што сме отидени. Као за температура Ефералган. Ок, тоа го знаеме...а ништо за кашлицата, као не било спуштено на плуќа, се е во ред.
    Како дојдовме дома, почна да се слуша крчење со шлајм. Кашла детето, се мачи, офка во спиење...
    Дајте барем вие совет...
    Што да правиме да не се спушти надолу?

2. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.522
    Допаѓања:
    38.736
    Инхалации не ви препорача да правите? Ние кај Др. Аница ја носевме ко имаше кашлица, ја инхалираше и таму и за дома ни препиша цела недела. Само така се исчисти и ја слушаа секој ден, плус аспирација на носе, а и дома влечев и прскав со Марисимо.
    Тоа можеш сама ако има в носе секрет, да го влечеш и да прскаш спреј за бебе и да спие под агол кренато да не се слева надолу, а и тапкање на грпче помага. Јас на мене ја легнував на меше и само така спиеше.
    Вечер ако ти изгледа влошена состојбата можите и на државна во Битола во детско да одите, се чека малку ако има гужва ама за бебиња се добри, ја носевме ние ноќе неколку пати, ја слушаа и аспирираа.

На Blue moon му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Blue moon

Blue moon Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2020
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    270
    Фала ти, мила за препораките
    Затоа овде пишав, за тоа што отидовме ништо не кажа жената. Ни во случај да се појача кашлицата, ни во случај да спушти...
    Цел ден влечам со носе Фрида, но кашлицата се појачува, тоа ме плаши.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  4. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.255
    Допаѓања:
    4.921
    Јас бебе секој ден го носев да го слушаат заради кашлица, и правевме инхалации, пќж на крај пак спушти малку па 4 дена примаше инфузии во болница на 5 месеци.

5. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.048
    Допаѓања:
    6.462
    Види ако ја има оваа маст во мк. На нас ни помогна заедно со инхалации, чистење носе и поткренат душек. Ама траеше околу една недела кашлицата
    Заборавив да допишам мачкав наизменично од маста и смеса од вода ракија и свинска маст

Прикачени фајлови:

6. Blue moon

Blue moon Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2020
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    270
    Мамички, сепак се влоши состојбата синоќа со кашлањето и денес завршивме на инхалација.
    Дека ќе треба и дома да се прави, мора да купиме, па ќе ве замолам да ми предложите инхалатор не многу јак и бучен.

7. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.858
    Допаѓања:
    12.619
    На микролајф можам да ти кажам дека е бучен, а јак/слаб мислам не постои. Гледај да има детска маска.

8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.285
    Допаѓања:
    107.702
    Сите се бучни, тоа е. Јас имам Емед, многу сум задоволна. Од Зегин го земавме некои 2500ден.

На Arababy и Blue moon им се допаѓа ова.
  9. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.957
    Допаѓања:
    13.677
    Итно ми е. Бебе седум и пол месеци му тече носето плус затнато. Не може да спие, плаче. Може ли оперил п да ставам? Синомарин не помага, дури ни млекото не може да го пие, не може воздух да земе.

10. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.349
    Допаѓања:
    9.307
    Не знам дали уште се продава-пиконеб. Во однос на квалитет и трајност. (15 години не служи еве го ко нов е ..пу, пу, пу..):D

11. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.643
    Допаѓања:
    37.189
    Потврдувам за PicoNeb. 8год го имаме ние, супер е

12. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.522
    Допаѓања:
    38.736
    Се продава, ние пред 3-4 месеци купивме, околу 3000 во Еурофарм е. Задоволна сум многу до сега.

На Cosmic Girl и Blue moon им се допаѓа ова.
  13. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    960
    Допаѓања:
    1.397
    Бебац почна да поткашлува дали цел ден има дежурен педијатар во Јане или само од 19:30? Уф само што завршивме со атб :(

14. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.123
    Допаѓања:
    40.486
    Напротив педијатар има само до 19:30, после тоа само општ.
    Еве овде можеш да видиш распоред

https://www.zplrm.mk/?p=12554

15. Hijabigurll

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    960
    Допаѓања:
    1.397
    Здраво вчера пишав дека бебе почна да ми поткашлува носен е на преглед на гради е чист грло добро ама има зелени мрсули.. И ми рекоа да се направи брис од грло и нос а денес педијатарот негов ми вика нема потреба од брис,целата сум у збунка. Нели зелен секрет укажува на инфекција?

16. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.048
    Допаѓања:
    6.462
    И моето често има зелени суви мрсули а тука не сакат да земат брис :@ Јас би настојувала сепак да се земе, да си бидеш на чисто дали има нешто. Јас планирам кога ќе си одиме мк да го носам на брис

На Hijabigurll му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Hijabigurll

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    960
    Допаѓања:
    1.397
    Исто исто.. Еве 4 месеци е до сега неколку пати му се има случено да му се појават зелени мрсули и секогаш нашата докторка била против брис а вака на 2 месеци исто имаше во носе и му се спушти на плуќа :@ Screenshot_20230319-121253_Viber.jpg
    "Не е страшно".

18. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.048
    Допаѓања:
    6.462
    Да и тука пред година многу ретко зимаат брис, ептен кога е морално само. Јас не знам што толку со тој брис, подобро на време да се открие отколку да чекаат. На секое мое јавување за нив се е нормално, се чистел уште викат. Е аман бе од кога зелени мрсули се чистење, неверојатни се. У мк ќе испитам се можно, да си знам, помирна да сум

19. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.858
    Допаѓања:
    12.619
    @Hijabigurll @Anturium Еве јас за моево правев брисеви и има стрептокока. Резултатот не ми служи за ништо освен за да знам. Не се оптоварувајте се додека општата состојба е добра.

На Anturium му/ѝ се допаѓа ова.
  20. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.255
    Допаѓања:
    4.921
    Бебе мое со сипаници е еве 8 ден денес. Од вчера засипнато, за викенд имаше тт и мн плачеше го чешаа брунките нема кај не се исфрли и му се фати гласот. Сега пак плаче како на 2ка на пример од можни 5. На лекар никаде неможам да го однесам ради сипаниците освен на инфективна. Се јавив на докторката ми рече инхалации со синомарин и кортиер. Му направив со физиолошки и кортиер како предходно што правевме 2мл физиолошки со 1 мл кортиер. За синомарин не ми кажа колку. Колку се става од виалите синомарин за инхалација? Се мешаат ли тие со кортиер?